Daha önce konu açmıştım fakat dün birkaç oyunda detaylı inceleme, oynama fırsatı buldum (CoD Black Ops 6, ETS 2) ama işlemci hâlen %100 kullanım yapıyor, frekans da en yüksekde, sıcaklık 80-90 arası. Sistem boştayken CPU kullanımı %10'u geçmiyor, işlemci frekansı da düşük, sıcaklık 30-40 arası ama oyunlarda değerler en yüksekde, anormal şekilde ve kasma sorunu da yapıyor.
i3 12100F stok soğutucusunu ayaklarını takmadan önce sağ çevriliyken yavaşça oturtup vidaların boşluğa denk geldiğinden emin olduktan sonra elimle de hafif yokluyorum, sağ-sol yaparak oturuyor hepsi de. Sonra çaprazlama sırayla çıt sesi geldiğinden, boşluğa iyice oturduğundan emin olarak takıyorum ayakları. Arkadan da kontrol ediyorum, hepsi aynı hizada ve ayaklar dışarıda düzgün bir şekilde ama yok, düzelmedi sorun.
Arctic MX-4 macun kullanıyorum, onu da düzgün sürdüm, kendi spatulasıyla yayarak ne fazla ne az, ideal bir şekilde.
Bu sorun için başka ne yapabilirim bilmiyorum. Sistemi yenileyip format attım, USB ile MSI Center ve Windows 11 tüm güncellemeleri yaptım. Daha önceden yoktu böyle bir sorun; zaten 1 yıllık sistem. Ne zaman stok macununu değiştirdim, fanı söküp taktım, o zaman başladı. Stok macunu değiştirme sebebim de oyunlarda 1-2 saatten sonra kasma başlamasıydı, o da yeniden olmaya başladı. Yani 1 seneye yakın sorunsuz kullandım bu sistemi.
Yardım ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.
Sistem bilgileri:
- i3 12100F (stok soğutucu)
- RTX 5060.
- 2×8 16 GB RAM 4800 MHz.
- 750W Gold MSI PSU.
- MSI Pro H610me DDR5.
- 1 TB SSD Netac.