Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nimotech

Uzman
CS2 oynarken bilgisayar bir anda kilitleniyor ve kulaklıklıktan dııt diye ses geliyor. Power tuşuna basılı tutup kapatmadığım sürece hiçbir tepki vermiyor. Sorun neden olabilir?

Sistem özelliklerim şunlar:
  • MSI MAG 650W 80+ PSU.
  • i3-13100F.
  • RX 9060 XT.
  • 16 GB DDR5 Crucial RAM.
  • MSI Pro H610M-E anakart.

Çözüm
PSU'nun düzgün çalışmadığı bariz de işlemci fazla ısınıyor. Yanına da kule soğutucu alın ya da stok fanı montajı düzgün yaptınız mı?
Olay görüntüleyicisi baktım şimdi, PSU 12V kanalında düşüş yaşamış. OCCT Power testinde 12V kanalı ne kadar düşüyordu hocam? PSU'yu iade edip, 2 ayrı PCI-E kablosunu sahip olan PSU alın. Değiştirmeden önce kabloları kontrol et, çıkar tekrardan düzgünce takın. BIOS güncel değilse güncelleyin, EXPO kapatıp belli bir süre tekrardan deneyin. Oyun içinde sıcaklıklar ne durumda hocam?

Olay Görüntüleyicisi baktım şimdi, PSU 12v kanalında düşüş yaşamış. OCCT Power testinde 12v kanalı ne kadar düşüyordu hocam? PSU'yu iade edip, 2 ayrı PCI-e kablosunu sahip olan PSU alın. Değiştirmeden önce kabloları kontrol et, çıkar tekrardan düzgünce takın. BIOS güncel değilse güncelleyin, EXPO kapatıp belli bir süre tekrardan deneyin. Oyun içinde sıcaklıklar ne durumda hocam?

11 civarına kadar düşüyor gözüküyor hocam ve işlemci sıcaklığı çok yükseliyor. İade edip yeni PSU ve kasa almaya karar verdim cevap veren herkese teşekkür ederim.

İşlemci ve ekran kartı ne kadar ısınıyor hocam? İade etmeden önce kabloları çıkarıp tekrardan düzgün takın hocam. İyi oturduğunda emin olun. 11 civarı dediğin 11.6V aşağı düşüyor ise PSU sıkıntılı hocam.

İşlemci ve ekran kartı ne kadar ısınıyor hocam? İade etmeden önce kabloları çıkarıp tekrardan düzgün takın hocam. İyi oturduğunda emin olun. 11 civarı dediğin 11.6v aşağı düşüyor ise PSU sıkıntılı hocam.

11.6v altına düşüyor hocam. İşlemci 100 dereceyi gördü ortalaması 93 dereceydi. Stok kutusundan çıkan soğutucuyla kullanıyordum ve dün Thermal Grizzly hydronaut ile macununu yeniledim. Ekran kartıysa 70 derece ortalamadaydı hocam.

PSU'nun düzgün çalışmadığı bariz de işlemci fazla ısınıyor. Yanına da kule soğutucu alın ya da stok fanı montajı düzgün yaptınız mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam düzgün yaptım hatta tekrar söküp montajlayıp denedim. Kule tipi fan siparişi edeceğim.

Güncelleme: 750W PSU aldım, düzeldi sorun. Cevap veren herkese teşekkürler.