Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

683

Yetkin
Makaleler
3
Zotac NVIDIA 9800GT ekran kartını kullanıyorum ve bugün bir mavi ekran hatası aldım, gerekli minidump dosyalarını aşağıda paylaşıyorum. Kartımın sürücü sürümü 342.01. İlk başta ETS 2 açarken kartım donmaya ve yanıt vermemeye başladı ben de PC'yi 1 defa yeniden başlatıp test ettim ama sorunum devam ediyordu. Daha sonra aynı yaşamış olduğum sorunu oyun açık değilken de yaşadım ve sonrasında bir mavi ekran hatası aldım.

Sistem özellikleri:
  • Intel i3 CPU 540
  • Gigabyte H55M-S2H
  • Zotac NVIDIA GeForce 9800GT
  • Kingston 1333 Mhz 8 GB RAM
  • KIOXIA EXCERIA SATA 240 GB SSD
  • Seagate Barracuda 500 GB HDD

Çözüm
Raporda tam olarak umduğum şeyi de bulamadığım için, sorunun ekran kartından çıktığını doğrulayabilirim artık. Neden bu tip bir hata yarattığını anlamış değilim. Sistemi ekran kartı olmadan kullanırken herhangi bir sorun yaşıyor musun?

Rich (BB code):
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
 <Provider Name="Display" />
 <EventID Qualifiers="0">4101</EventID>
 <Version>0</Version>
 <Level>3</Level>
 <Task>0</Task>
 <Opcode>0</Opcode>
 <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
 <TimeCreated SystemTime="2024-10-14T14:13:50.6601980Z" />
 <EventRecordID>3240</EventRecordID>
 <Correlation />
 <Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
 <Channel>System</Channel>
 <Computer>DESKTOP-9HD06O0</Computer>
 <Security />
 </System>
- <EventData>
 <Data>nvlddmkm</Data>
 <Data />
 </EventData>
 </Event>

WinLogon hatasını ek olarak, direkt bozuk bir sistem görüntüsüne yani dolayısıyla bozulan bir Windows'a da bağlayabiliriz. Önerebileceğim, geriye kalan mantıklı şeylerden biri de ekran kartı takılı şekilde sistemi kurulum USB'si oluşturup onarmak ya da baştan kurmak olacaktır. Haliyle yine mavi ekran verirse ekran kartına veda etmen gerekebilir.
Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp güncel ve WHQL bir sürüm kurun.

Ek olarak, CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp aşağıdaki kodları sırasıyla girin:
Rich (BB code):
SFC /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
chkdsk /f
chkdsk /r

Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp güncel ve WHQL bir sürüm kurun.

Ek olarak, CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp aşağıdaki kodları sırasıyla girin:
Rich (BB code):
SFC /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
chkdsk /f
chkdsk /r

Hocam bu sürücüden daha güncel bir sürücü var mı? Eğer benimle paylaşırsanız sevinirim. Daha sonra söylediğiniz diğer adımları yapacağım teşekkürler.

Son düzenleme:
Hocam bu sürücüden daha güncel bir sürücü var mı? Eğer benimle paylaşırsanız sevinirim. Daha sonra söylediğiniz diğer adımları yapacağım teşekkürler.

NVIDIA sitesinde bu sürümü bulamadım ben. NVIDIA'nın önerdiği şu sürücüyü buldum:

NVIDIA sitesinde bu sürümü bulamadım ben. NVIDIA'nın önerdiği şu sürücüyü buldum:

Maalesef tüm adımları uyguladım ama işe yaramadı. Masaüstünde ve ETS 2'de yine ekran donuyor ve PC'yi yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Bugün de böyle bir hata aldım ve ayrıca PC her açılışta genellikle ekran bozuk oluyor.

IMG_20241014_150416.webp

IMG_20241014_150236.webp

Rich (BB code):
Current DPC: nvlddmkm+0x1A2ED8 (Normal DPC)
Debugger Saved IRQL: 13
Cumulative DPC Time Limit: 0.000 seconds
Current Cumulative DPC Time: 0.000 seconds
Single DPC Time Limit: 0.000 seconds
Current Single DPC Time: 0.000 seconds
dt nt!_ISRDPCSTATS fffff806512f3cd0
IsrActive: TRUE

Elinde MEMORY.DMP varsa paylaşabilir misin? C:/Windows konumunda direkt olarak bulunur.

Özel görünümler / Yönetim olayları loglarını da eklersen yanına güzel olur. Nasıl paylaşacağın burda yazıyor.