Efendim, bunları belirtmemin sebebi eski MacOS sürümünlerinin biraz sorunlu olması.

Anladım hocam.
Eski macOS sürümü kurmayacak ki; konu sahibi Big Sur kuracak. O da baya iyi sayılır. İsterse de OCLP ile sürüm yükseltir, Ventura veya Sonoma yükler. Sequoia yüklenir mi bilmiyorum ama.

Bunu deneyebilirsin.

OCLP nedir, zor bir şey mi?
Eski macOS sürümü kurmayacak ki; konu sahibi Big Sur kuracak. O da baya iyi sayılır. İsterse de OCLP ile sürüm yükseltir, Ventura veya Sonoma yükler. Sequoia yüklenir mi bilmiyorum ama.

Bunu deneyebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda Big Sur'u indirmeye koydum, kendi bilgisayarımda işlemleri yapıp USB'yi laptopa taksam olur değil mi?
Hayır, olmaz. O verdiğim rehberde laptop üzerinden yapılması gerekiyor. Benim o rehberi özellikle verme sebebim, bu ayarların macOS ortamında da yapılması; ama hiç uğraşmadan Windows ortamında yapın diye verdim.

Hayır, olmaz. O verdiğim rehberde laptop üzerinden yapılması gerekiyor. Benim o rehberi özellikle verme sebebim, bu ayarların macOS ortamında da yapılması; ama hiç uğraşmadan Windows ortamında yapın diye verdim.
Önce bununla başlayabilirsin; gayet açıklayıcı şekilde hazırlamışlar.

Önce bununla başlayabilirsin; gayet açıklayıcı şekilde hazırlamışlar.
Peki USB'ye ana cihazdan yazsam olmaz mı? Big Sur'u bu cihaza kurmuştum da:)

Peki USB'ye ana cihazdan yazsam olmaz mı? Big Sur'u bu cihaza kurmuştum da:)
O dediğim sadece detaylı rehber için gerekli bir durum, çünkü oradaki işlemlerde sistemi okuyup ona göre bir ayarlama yapıyordu. Son attığım Big Sur imaj rehberinde istediğiniz cihazdan hazırlayabilirsiniz.

O dediğim sadece detaylı rehber için gerekli bir durum, çünkü oradaki işlemlerde sistemi okuyup ona göre bir ayarlama yapıyordu. Son attığım Big Sur imaj rehberinde istediğiniz cihazdan hazırlayabilirsiniz.
Hocam bir şey soracaktım: Monterey kursam sorun çıkar mı yoksa Big Sur mu kurayım?