MrMeto

Uzman
Herkese iyi günler, ikinci bilgisayarıma macOS kurmak istiyorum ancak bu biraz yabancı olduğum bir konu. Kendi başıma @Recep Baltaş'ın yapmış olduğu kurulum rehberlerini izleyerek bir yerlere kadar gelmeyi başardım ancak kurulumun düzgün olmasını istediğim için işi bilenlerden de destek ve fikir almak isterim.

Sistem özelliklerim.
  • Anakart: MSI H310M Pro-VDH Plus.
  • İşlemci: Intel i3 9100F.
  • Ekran kartı: RX 470 4 GB.
  • RAM: 16 GB.
  • Depolama: 320GB HDD (çok fazla badsector mevcut)

Öncelikle kendi başıma yaptıklarımı anlatayım, OpenCore ile Monterey kurulum rehberini adım adım uyguladım. Anakartımın BIOS ayarlarını yaptım, USB belleğe Monterey imajını yazdım, anakartıma uygun bir EFI dosyası buldum. En sonunda kuruluma başladım ve ilk seferde Monterey kurulum ekranı geldi, diski biçimlendirip kuruluma geçtim ancak kurulumun ortasında "güncelleme yüklenirken bir hata oluştu." uyarısı aldım, bende tekrar kurulu tekrar başlattım ancak yine aynı aşamaya gelince hata verdi. Tahminim HDD'de çok fazla badsector olmasından ama zaten amacım bu ekrana kadar gelebilmekti başlangıçta. Şimdi 512 GB bir SSD alıp tekrar deneyeceğim.

Konu biraz uzadı biliyorum, sizlerden isteğim ben bu sisteme daha güncel bir macOS kurabilir miyim ve kurulumdan sonra sistemin düzgün çalışabilmesi için yapmam gerekenler neler?

Kullandığım EFI dosyası.

WhatsApp Görsel 2024-11-29 saat 13.12.36_26e868fd.webp
WhatsApp Görsel 2024-11-29 saat 13.31.29_6a845460.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet çünkü ekran kartın native olarak tanınıyor yama gerekmiyor. Ben ilk mesajlara bakmadan dahili kart olarak düşünüp istemişim.

Evet çünkü ekran kartın native olarak tanınıyor yama gerekmiyor. Ben ilk mesajlara bakmadan dahili kart olarak düşünüp istemişim.
Peki yaşadığım sorunun sebebi ne olabilir. EFİ klasörümü ve config dosyamı paylaşabilirim belki bir şeyleri yanlış yapmışımdır.

EFI dosyam: EFI

Son düzenleme: