Herkese merhaba.
2022 yılında hazır sistem olarak aldığım bilgisayarımda, aldığım günden beri devam eden ve artık dayanılmaz hale gelen "micro stuttering" sorunu yaşıyorum. Sorun sadece oyunlarda değil, günlük kullanımda da kendini hissettiriyor.
Yaşanan Durum:
Denediğim Yöntemler:
Soruna dair örnek video (2. saniyedeki dürbün açma anına ve sonrasındaki fare hareketine dikkat):
drive.google.com
İnternet kafelerde aynı oyunlarda yaşamadığım bu sorunu kendi sistemimde nasıl çözebilirim? Ses kesilmesiyle birlikte gelen bu takılmalar bir donanım arızasına mı yoksa bir sürücü çakışmasına mı işaret ediyor?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
2022 yılında hazır sistem olarak aldığım bilgisayarımda, aldığım günden beri devam eden ve artık dayanılmaz hale gelen "micro stuttering" sorunu yaşıyorum. Sorun sadece oyunlarda değil, günlük kullanımda da kendini hissettiriyor.
Yaşanan Durum:
- PUBG'de 150 FPS seviyelerinden anlık olarak 70-80 FPS'e düşüşler yaşıyorum. Özellikle dürbün açarken takılma netleşiyor.
- Takılma anında yaklaşık yarım saniye kadar ses kesilmesi de meydana geliyor.
- Valorant'ta 250 FPS alırken anlık düşüşlerle akıcılık bozuluyor.
- Günlük masaüstü kullanımında da mikro takılmalar mevcut.
Denediğim Yöntemler:
- Windows 11 IoT LTSC 24H2 dahil farklı Windows sürümleri denendi.
- Ekran kartı sürücüleri DDU ile temizlenip farklı sürümlerle test edildi.
- Donanım stres testleri yapıldı, test sonuçlarında herhangi bir hata veya kararsızlık gözlemlenmedi.
Soruna dair örnek video (2. saniyedeki dürbün açma anına ve sonrasındaki fare hareketine dikkat):
VID20260318004746.mp4
drive.google.com
İnternet kafelerde aynı oyunlarda yaşamadığım bu sorunu kendi sistemimde nasıl çözebilirim? Ses kesilmesiyle birlikte gelen bu takılmalar bir donanım arızasına mı yoksa bir sürücü çakışmasına mı işaret ediyor?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.