Masaüstünde, işlemci hiçbir işlem yapmadığım halde kendi kendine %100 kullanmaya başladı. 2-3 dakika belki normale döner diye bekledim ama dönmedi. Bilgisayarı yeniden başlatınca ancak normale döndü. Bu neden olmuş olabilir?

İşlemci: İ5 12400F.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olduğu an dikkat etmedim hocam. Hemen yeniden başlattım bilgisayarı. Şu an normal her şey. Şu an görev yöneticisinden kontrol ettiğimde sadece bilgisayarın kendi programları çalışıyor arka planda.
%100 kullanılmasına neyin neden olduğunu ancak görev yöneticisindeki programlardan anlayabilirdik. Bir daha olursa mutlaka bakın.

Arka arkaya uygulama, oyun açmaya çalıştınız mı?
Yok hocam. Bir işlem falan yapmıyordum. İşlemci fanı'nın sesi bir anda artınca kullanımı kontrol ettim %100 görünüyordu. Sonra yeniden başlattım. Şu an normal.

%100 kullanılmasına neyin neden olduğunu ancak görev yöneticisindeki programlardan anlayabilirdik. Bir daha olursa mutlaka bakın.
Hocam son 2 gündür fark ettim. Psu'nun olduğu taraftan, aralıklı çıt diye bir ses geliyor. Bundan kaynaklı bir sorun olma ihtimali var mıdır?

Son düzenleme:
Hocam son 2 gündür fark ettim. Psu'nun olduğu taraftan, aralıklı çıt diye bir ses geliyor. Bundan kaynaklı bir sorun olma ihtimali var mıdır?
Rx 6700 ekran kartım normalde 175-185 arası watt harcıyordu. Ancak 138 watt harcıyordu furmark'ta. Başka bir psu denemiştim. Bu sefer 175-185 arası güç harcıyordu olabilir.

RX 6700 ekran kartım normalde 175-185 arası watt harcıyordu. Ancak 138 watt harcıyordu FurMark'ta. Başka bir PSU denemiştim. Bu sefer 175-185 arası güç harcıyordu olabilir.

Hocam PSU'nun işlemciyi bu şekilde etkileme olasılığı var mı? Bir de PSU'yu nasıl test edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstünde, işlemci hiçbir işlem yapmadığım halde kendi kendine %100 kullanmaya başladı. 2-3 dakika belki normale döner diye bekledim ama dönmedi. Bilgisayarı yeniden başlatınca ancak normale döndü. Bu neden olmuş olabilir?

İşlemci: i5 12400F.
PC'nin virüs taraması vs. yaptığını düşünüyorum o sıra.