windforce rezalet bir kart aldığım gibi iade ettim.
90 fan hızı ve 80 derecede çalışıyordu.
Onun yerine Sinerji Breaker Intel Core i5 12400F 16GB 512GB NVMe M.2 SSD Palit GeForce Infinity 2 8GB RTX4060 Oyun Bilgisayarı alınır.
Aradaki 500GB M2, PSU ve kasa farkı + 2K'yı nereden alıyoruz? Siz hediye edecekseniz alayım Breaker sistemi. Undervolt diye bir şey var. Hafif bir ayarla halledilir ama aradaki depolama, PSU ve fiyat farkini halledemezsin.

Oha benim 3050 ti 80 derece oluyor o neymiş öyle?
Bu arkadaşın abartı olmayan tek bir yorumu yok.

Aradaki 500GB M2, PSU ve kasa farkı + 2K'yı nereden alıyoruz? Siz hediye edecekseniz alayım Breaker sistemi. Undervolt diye bir şey var. Hafif bir ayarla halledilir ama aradaki depolama, PSU ve fiyat farkini halledemezsin.

Bu arkadaşın abartı olmayan tek bir yorumu yok.

Windforce kartlar dediği kadar ısınabilir o konuda haklı ama PSU, kasa ve SSD farkını yok sayıyor ayrıca en düşünülmesi gereken faktör bence şu. Bu kart ısınıyor ama performansı kısacak kadar ısınıyor mu ? Hayır ısınmıyor. Yani 1.5k az para ödeyip hem aynı performansı alıyorsun hem de daha kaliteli SSD, PSU ve kasa alıyorsun. Bahsi geçen arkadaşın önerdiği hiçbir sistem, verdiği hiçbir görüş rasyonel değil ama şahsen sataşmak istemediğim için uzatmıyorum.

Windforce kartlar dediği kadar ısınabilir o konuda haklı ama PSU, kasa ve SSD farkını yok sayıyor ayrıca en düşünülmesi gereken faktör bence şu. Bu kart ısınıyor ama performansı kısacak kadar ısınıyor mu ? Hayır ısınmıyor. Yani 1.5k az para ödeyip hem aynı performansı alıyorsun hem de daha kaliteli SSD, PSU ve kasa alıyorsun.
Windforce'un soğutması evet berbat fakat dediğim gibi hafif bir UV yapılabilir. Dediğiniz gibi de performans etkilenmiyor. Geçenlerde de 8400F, 7500F'ten iyi falan diyordu.