alfa4211

Becerikli
Aynı donanıma sahip insanlarda mı var aynı sorun? Bunu bilmek istedim. Yoksa benim donanımımda mı sıkıntı var? Oyunda RT kapalı, Ultra ayarlarda aniden FPS düşüyor ve oyun kasıyor gibi oluyor. Bu VRAM'den kaynaklı mı? Herkeste mi aynı sıkıntı? Aynı donanıma sahip arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Ekran kartı: RTX 4060 Ti 8 GB ASUS Dual
İşlemci: i5-12400F
Anakart: ASUS Prime H610M-K D4
SSD: Verbatim Vi5000 M.2
RAM: 2x8 GB Skill 3200 MHz
Sıvı soğutma: Cooler Master Liquid 240 ML
Monitör: LG UltraGear 24GQ50F 165 Hz

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisinden de kaynaklanıyor olabilir, tam olarak bilemiyorum. Zaten güncel oyunlarda 12 GB VRAM dahi yetmemeye başladı neredeyse. FHD için hadi neyse belki bir şekilde kurtarabilir fakat QHD oynamak istediğinde ucu ucuna yetiyor. 8 GB VRAM sorun yaşatıyor olabilir.

Ben zaten 1080p oynuyorum. Oyunun optimizasyonundan olabilir mi acaba?

Oyunu ultra dokularla açınca VRAM 7800'e kadar çıkıyor, sonra 6800'e kadar iniyor ama drop oluyor. Yüksek dokuda açınca ise en fazla 7000 görüyor, 7000-6800 arası geziyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Oyunu Ultra dokularla açınca VRAM 7800'e kadar çıkıyor, sonra 6800'e kadar iniyor ama drop oluyor. Yüksek dokuda açınca ise en fazla 7000 görüyor, 7000-6800 arası geziyor.

Dokuları ultraya cekınce VRAM'ın 8gba ulasması normal zaten o yuzden drop yiyorsunuz. Bende bir hata yaparak RTX 5060 Ti 8 GB aldım ve yenı cıkan bazı oyunlarda dokuları ultrada oynayamıyorum çünkü VRAM yetmiyor. Oyunun optimizasyonuda kotu olabilir ama bu durumda elinizden bir şey gelmez

Dokuları ultraya cekınce VRAM'ın 8gba ulasması normal zaten o yuzden drop yiyorsunuz. Bende bir hata yaparak RTX 5060 Ti 8 GB aldım ve yenı cıkan bazı oyunlarda dokuları ultrada oynayamıyorum çünkü VRAM yetmiyor. Oyunun optimizasyonuda kotu olabilir ama bu durumda elinizden bir şey gelmez
Hangi oyunalrda düşürmek zorunda kaldınız dokuları