CanErcan

Uzman
Son zamanlarda Intel'in bazı işlemcilerinin bozuk olduğunu hepimiz biliyoruz ama Donanım Arşivi'nin videosunda dediğine göre Intel'in 65W'lık K olmayan işlemcilerinde de aynı sorun olabileceğini söylüyor. Benim bilgisayarımsa neredeyse aldığım günden beri (yaklaşık 2 ay önce aldım.) Valorant'ta Alt+Tab attığım zaman PC donuyor. Benim sorunum bu konuyla alakalı mı yoksa PC'de başka bir sorun olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son zamanlarda Intel'in bazı işlemcilerinin bozuk olduğunu hepimiz biliyoruz ama Donanım Arşivi'nin.

Bu videosunda dediğine göre Intel'in 65W'lık k olmayan işlemcilerinde de aynı sorun olabileceğini söylüyor. Benim bilgisayarımsa neredeyse aldığım günden beri (yaklaşık 2 ay önce aldım.) Valorant'ta Alt+Tab attığım zaman PC donuyor. Benim sorunum bu konuyla alakalı mı yoksa PC'de başka bir sorun olabilir mi?

Ben AMD kullanıyorum Valorant'ta Alt Tab atınca bazen benim de kilitleniyor. Windows alakalı olduğunu düşünüyorum ben. Ya da oyunla alakalı bir bug olabilir. İslemciniz ile alakalı olduğunu sanmam.

Çözüldü: Valorant'ta Alt+Tab atınca PC donuyor internette bu sorunun kaynağını ararken bu konuyu gördüm. Bu konuyla alakalı bir şey olabilir mi? (bende bip sesleri çıkmıyor)

Dün bu konuda bahsedileni yaptım ve dünden beri Alt+Tab attığım zaman PC'de donma gibi bir problem olmuyor.

Ayarlar >Ssistem > Ekran > Grafikler'den Varsayılan Grafik Ayarlarını Değiştir'e tıklayıp Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlamasını kapatınca sorun çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadığın problem büyük olasılıkla Valorant kaynaklı hatta sen de bunu onaylamışsın çözerek sanırım. Ancak ben yine de 13400F işlemcim için endişeleniyorum. Intel'in kendisi açıklamış 65W TDP ve* üstü işlemcilerde problem olabilir diye K veya K olmayan SF artık her ne tag'ı varsa. Kısaca, sıkıntı...
He bir de bu işlemcinin 2 farklı mimari sürümü var mış. B0 ve C0. Benimki B0 olan (Raptor Lake) ve bu işlemci güncel Intel hatasına yakalanma konusunda daha da elverişli olabilir diyenler var :/
Ne yapacağım konusunda çok kararsızım 2 ay sonra bozulsun istemem açıkçası. Güvenip aldığımız koskoca Intel markası da adam gibi dosdoğru bir açıklama yapmıyor ki ona göre rol alalım, yazık ya.

Not: CPU Z ile bakabilirsin mimariye.
1722556281826.webp