Red Dead Redemtion 2 oynuyorum ve FPS'imin olması gerekenden daha az olduğunu fark ettim. Quick CPU aracılığıyla şunu öğrendim ki oyunda fotoğrafta gördüğünüz ekrana geldiğimde, yine fotoğrafta görebileceğiniz gibi frekans düşüyor. (bd-prochot gibi ayarlar kapalı durumda)
Eki Görüntüle 170385
Oyun performansınızda yaşadığınız frekans düşüşünü çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1.
Isı Kontrolü:
- İşlemci sıcaklığınız 75°C civarında gözüküyor. Oyun oynarken bu sıcaklık çok yüksek değil, ama uzun süreli yük altında ısınmalar olabilir. Daha iyi bir soğutma sağlamak için:
- Laptop'un havalandırma deliklerini kontrol edin ve toz varsa temizleyin.
- Termal macunu güncellemeyi düşünün.
2.
Güç Yönetimi Ayarları:
- Windows'taki güç planınızı "Yüksek Performans" olarak ayarlayın. Bu ayar, CPU'nun daha yüksek frekanslarda çalışmasını teşvik eder.
- "Güç Seçenekleri" menüsünden bu planı seçtiğinizden emin olun.
3.
İşlemci Ayarları:
- Quick CPU gibi araçlarda "Core Parking" özelliğini kapatmayı deneyin. Bu ayarı kapatmak, tüm çekirdeklerin sürekli aktif kalmasını sağlar.
- Ayrıca "Turbo Boost" ve "Frekans Ölçekleme" ayarlarının 100% olduğundan emin olun.
4.
Oyun İçi Grafik Ayarları:
- Grafik ayarlarını düşürmeyi düşünebilirsiniz. Çözünürlük ve kalite ayarlarını azaltmak, FPS'nizi artırabilir.
5.
Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kontrol Edin:
- Oyun oynarken arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Bu, sistem kaynaklarınızın oyun için daha fazla serbest kalmasına yardımcı olacaktır.
6.
Sürücü Güncellemeleri:
- Grafik kartı ve chipset sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin. Eski sürücüler performans sorunlarına yol açabilir.
7.
Oyun Dosyalarını Kontrol Edin:
- Oyun dosyalarında bozuk dosyalar olup olmadığını kontrol edin. Bu, bazı oyun platformları (örneğin Steam) üzerinden yapılabilir.
Bu adımların bir veya birkaçı durumunuzu iyileştirebilir. Eğer sorun devam ederse, daha fazla detay sağlayarak tekrar yazabilirsiniz.