Kadirizm

Uzman
Yer
Kayseri
1737902099817.webp

1-2 saat önce işlemci sıcaklığına bakmak istedim gözlerime inanamadım; 98-99 derecelerde falan geziniyordu ve arkada sadece Google açıktı. "Herhalde uzun süre açık kaldı, o yüzdendir." dedim, bilgisayarı kapattım 1-2 saat ellemedim, sonra tekrar açtım sıcaklığa bakmak istedim yine aynı seviyelerde geziyor. Üstelik hiçbir oyun falan da açık olmadığı haldeki sıcaklığı bu, oyuna girince nereye çıkıyordur orasını bilmiyorum.

Sistemde işlemcinin stok fanı takılı, onun dışında biraz eski bir kasa olduğu için ekran kartının 2 fanı, işlemcinin 1 fanı ve PSU'nun fanı dışında başka fanı yok, ne yapmam gerek? Yardımcı olursanız sevinirim.

Eki Görüntüle 118799

1-2 saat önce işlemci sıcaklığına bakmak istedim gözlerime inanamadım; 98-99 derecelerde falan geziniyordu ve arkada sadece Google açıktı. "Herhalde uzun süre açık kaldı, o yüzdendir." dedim, bilgisayarı kapattım 1-2 saat ellemedim, sonra tekrar açtım sıcaklığa bakmak istedim yine aynı seviyelerde geziyor. Üstelik hiçbir oyun falan da açık olmadığı haldeki sıcaklığı bu, oyuna girince nereye çıkıyordur orasını bilmiyorum.

Sistemde işlemcinin stok fanı takılı, onun dışında biraz eski bir kasa olduğu için ekran kartının 2 fanı, işlemcinin 1 fanı ve PSU'nun fanı dışında başka fanı yok, ne yapmam gerek? Yardımcı olursanız sevinirim.
Genel bir temizlik yapıp termal macunu yenileyebilirsin.

Kardeşim araba motoru mu bu alet 1 2 saat kapalı durdu diye soğuk kalacak? Ya sensör hatası var ya da soğutucu montajı hatalı. O dereceleri görebilecek bir işlemci değil bu model.

Kasanın içi temiz ama işlemcinin termal macunu yok. Fakat 1-2 saat kapalı durmasına rağmen sıcaklığının düşmemesi normal değil gibi?

İşlemciler anında ısınırlar bu anormal değil. 1 saniye geçmeden 30 dereceden 100 dereceye ulaşabilir. Ucuz ve kalitesizde olsa termal macun sürmen gerekiyor.

Termal macunu yenileyin.

Ayrıca yoğun işlemler yaptıktan sonra, cihazı hemen kapatmak yerine 5-10 dakika fanın soğutması için zaman tanıyın. Yani ağır işlemlerden çıkın ve masaüstünde soğuması için bekleyin. Direkt kapatırsanız fan çalışmadığından işlemcinin soğuması uzayacaktır.

Dizüstü kullanırken, kapatacağım zaman otomatik kapanma ayarlayıp bırakıyordum. Özellikle dizüstü bilgisayarlarda bunu öneririm. Gerçi masaüstü için de bir oyun vb. ağır GPU, CPU ısıtan uygulamadan çıkınca soğuması için zaman tanımak faydalı.

Eki Görüntüle 118799

Hocam termal macun değiştirin. Bu mimaride 100'lerce işlemci sattım. Bunlar için bırakın 99'u 80 derece civarp bile sıkıntılı. 50tl macun için 250tl işlemci yakmayın.

Bu ay anakart bulabilirsem Ryzen 3 3100 sisteme geçeceğim geçerken macunuda yenilerim teşekkür ederim herkese.

Sorun sanırsam uygulamada çünkü sıcaklık değerleri bir anda 70 oluyor sonra tekrar 90'a falan çıkıyor çok garip.

Bu ay anakart bulabilirsem Ryzen 3 3100 sisteme geçeceğim geçerken macunuda yenilerim teşekkür ederim herkese.

Sorun sanırsam uygulamada çünkü sıcaklık değerleri bir anda 70 oluyor sonra tekrar 90'a falan çıkıyor çok garip.
Öncelikle hayırlı olsun. Rica ederiz hocam. Uygulamada sıcaklık farkı olduğu konusu kesinlikle doğru olduğunu düşünmüyorum. Aradaki sıcaklık farkı çok yavaş yükselir normalde.