Hocam laptop 2015 civarından beri bende daha içi açılmadı. Açsam üstesinden gelebileceğimi sanmıyorum. Son 2 yıldır aşırı ısınıyor ve sesli çalışıyor.

Şu anki sürümden aşırı bir farkı var mı görsel olarak?
Bu durumda bilgisayarcıya götürmek daha sağlıklı olacaktır. Tanıdığınız ve güvendiğiniz bir bilgisayarcı bulursanız siz de orada durarak bir temizlik ve macun yenilemesi yaptırın derim. Yakın zamanda yeni bir bilgisayara geçmeyecekseniz ve bütçeniz de el veriyorsa ramini de 8'e çıkartın. Bir de şunu sormak istiyorum; bu laptop normalde HDD ile gelmiş olmalı ve hiç içini açmadığınızı söylediniz. 2015'te 2. el olarak mı almıştınız birinden laptopu? Eğer öyleyse önceki sahibi içini açmış ve disk değişikliği yapmış gibi duruyor.

Bu durumda bilgisayarcıya götürmek daha sağlıklı olacaktır. Tanıdığınız ve güvendiğiniz bir bilgisayarcı bulursanız siz de orada durarak bir temizlik ve macun yenilemesi yaptırın derim. Yakın zamanda yeni bir bilgisayara geçmeyecekseniz ve bütçeniz de el veriyorsa RAM'ini de 8'e çıkartın. Bir de şunu sormak istiyorum; bu laptop normalde HDD ile gelmiş olmalı ve hiç içini açmadığınızı söylediniz. 2015'te 2. el olarak mı almıştınız birinden laptopu? Eğer öyleyse önceki sahibi içini açmış ve disk değişikliği yapmış gibi duruyor.

2015'te bilgisayarcıdan almıştım babamın arkadaşıydı. Ama sıfır almıştık diye hatırlıyorum. İlk babam kullandı sonra ben aldım. Değiştiğini düşünmüyorum ama belki bilgisayarcıdayken SSD takılmıştır çünkü babam iş amaçlı kullanıyordu babamın değiştirdiğini düşünmüyorum.

ISO linki:

Bunun herhangi bir eksi yönü var mı güncel olmadığı için? Yazılımsal olarak sıkıntı çıkarmaz değil mi?

2015'te bilgisayarcıdan almıştım babamın arkadaşıydı. Ama sıfır almıştık diye hatırlıyorum. İlk babam kullandı sonra ben aldım. Değiştiğini düşünmüyorum ama belki bilgisayarcıdayken SSD takılmıştır çünkü babam iş amaçlı kullanıyordu babamın değiştirdiğini düşünmüyorum.

Bunun herhangi bir eksi yönü var mı güncel olmadığı için? Yazılımsal olarak sıkıntı çıkarmaz değil mi?

Çıkarmaz bazı uygulamalar çalışmayabilir ama çoğu uygulama çalışıyor 8.1'den daha iyi hızı ve desteği.

Şimdi ölçtüm. Bilgisayarı açtıktan 15 dk kadar sonra 60 derece sıcaklığı. Normal mi sizce daha hiçbir şey yapmadım ISO dosyasını yüklemek için Opera'ya girdim sadece.

Şimdi ölçtüm. Bilgisayarı açtıktan 15 dk kadar sonra 60 derece sıcaklığı. Normal mi sizce daha hiçbir şey yapmadım ISO dosyasını yüklemek için Opera'ya girdim sadece.

Bakım, yaptırın o kadar sıcak olması normal değil ama bilgisayar yoruluyor belki geçer ISO'yu kurduktan sonra.

Yok normal kurun ama Update kapatın internete bağlanmayıp öyle daha hafif oluyor.

Teşekkür ederim hocam ilk internet sorduğu anda bağlanmayıp açılınca güncellemeleri kapatıp öyle mi bağlanayım internete? Bu arada babama sordum SSD olayını aldığı zaman bilgisayarcı daha hızlı olur demiş 20 TL farkla SSD taktırmış.

Teşekkür ederim hocam ilk internet sorduğu anda bağlanmayıp açılınca güncellemeleri kapatıp öyle mi bağlanayım internete? Bu arada babama sordum SSD olayını aldığı zaman bilgisayarcı daha hızlı olur demiş 20 TL farkla SSD taktırmış.

Evet Görev Yöneticisi hizmetler kısmından kapatacaksınız.