Valorantı benim i5 10. Nesil işlemcili laptopla 80-90 FPS alarak oynuyorum. Ekran kartı da işlemci dahili yani. Nasıl oluyor da 60-90 FPS oluyor bu kartla onu anlamıyorum.

Valorantı benim i5 10. Nesil işlemcili laptopla 80-90 FPS alarak oynuyorum. Ekran kartı da işlemci dahili yani. Nasıl oluyor da 60-90 FPS oluyor bu kartla onu anlamıyorum.
Kabaca 60 üstünü rahat görürsün ve bence akıcı olarak da 90'a kadar yolu var demek istiyorum. YT çıkan videolarda 720P oynayan biri 1 yıl önce 110-140 arası almış. Herhalde 720P oynamaz diye düşündüm ve güncellemeleri de hesaba katarsan, en ideal 90'a kadar yolu var. Eğer 144 Hz üstü bir monitör kullanılacaksa, bu işlemci Valorant için uygun değil.

Ekstra olarak ekran kartı sürücü desteği gibi şeyler de sorun çıkarabilir. Eğer desteği bittiyse ve oyun sana şu sürücü üstü şartı koşarsa sorun yaşayabilirsin.

Senin laptop'un işlemcisi L3 ön belleği, 6 MB ön bellekli i5 4590 daha iyi olabilir.

R7 250 buldum. Yarın gidip onu satın alacağım. Videoları da izledim CS:GO'da 100 FPS rahat görüyor.
Acikcasi o GPU'nun da 240'dan pek farki yok. Ikisi de ayni cip zaten, tek fark R7 250'de Oland XT yani birkac cekirdegi acilmis varyanti var, 240'daki ise kisik olan LE varyanti.

Iki GPU da artik resmi surucu guncellemesi almiyor ve CS:GO'da 100 FPS goren bir GPU'nun CS2'de hic sansi yok. CS2'de guncel surucu destegi almayan GPU'larda durum pek harika olmuyor zaten. Sadece GPU icin butce ve PSU modeli belirtirseniz daha iyi oneriler gelebilir. R7 240 da R7 250 de oyun odakli GPU'lar degiller ve ciktiklarinda da pek degillerdi.

Acikcasi o GPU'nun da 240'dan pek farki yok. Ikisi de ayni cip zaten, tek fark R7 250'de Oland XT yani birkac cekirdegi acilmis varyanti var, 240'daki ise kisik olan LE varyanti.

Iki GPU da artik resmi surucu guncellemesi almiyor ve CS:GO'da 100 FPS goren bir GPU'nun CS2'de hic sansi yok. CS2'de guncel surucu destegi almayan GPU'larda durum pek harika olmuyor zaten. Sadece GPU icin butce ve PSU modeli belirtirseniz daha iyi oneriler gelebilir. R7 240 da R7 250 de oyun odakli GPU'lar degiller ve ciktiklarinda da pek degillerdi.
CS2 hiç oynamadım videolarını izledim cidden çoğu kartı süründürmüş. Sözde düşük ekran kartı istiyor.

Bu gidişte i5 6400 sistem alıp içinde HD 530 kullanacağız. Valorantta R7 240'dan iyi FPS veriyor neredeyse. :)