Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lefsos

Çalışkan
Herkese merhaba,

Bilgisayarım uyku moduna geçtikten sonra tekrar aktif etmek istediğim zaman bilgisayarı kullanamıyorum. Uyku modundan kastım da ekran görüntüsünü attığım şekilde sadece ekranın kararması. Komple bir uyku hali değil yani. Ekran karardıktan sonra fareyi oynatıyorum, ekran geliyor ama imleç acayip kasarak ilerliyor. Sanki bilgisayarda i7 değil de Celeron var mış gibi oluyor. Bilgisayarı yeniden başlatınca ise sorun çözülüyor. Bilgisayar parçalarımda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sanki yazılımsal bir sorun var. Bilgisayarı formatladım, BIOS'u sıfırladım ama sorun çözülmedi. Dün Windows 11'den 10'a düştüm, sorun gitmiş gibi gelmişti ama gece oyunları indirmek için bilgisayarı açık bıraktım ve sabah baktığımda sorun devam ediyordu. Bu sorunu nasıl giderebilirim? Şimdiden teşekkürler :temenni:

• Board: MSI Pro B760M-A Wi-Fi DDR4
  • BIOS: 7D99v1E. 0
  • VGA: Zotac RTX 3070 Twin Edge
  • PSU: Sharkoon SilentStorm Cool Zero Gold 850W
  • CPU: Intel i7 12700KF
  • MEM: G.Skill 64 GB (4x16 GB) Ripjaws V DDR4 4000MHz CL18 1.40V Dual Kit
  • SSD: Adata 1TB Legend 750 NVMe M.2 SSD,
  • MSI 1TB Spatium M480Pro
  • COOLER: DeepCool AK620 Zero Dark
Ekran görüntüsü 2025-07-10 122813.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öyle olsa ekran kartını X8'e düşürmesi gerekirdi.

Anakartımda X16-X8 değil de GEN3-GEN4 olarak PCI-e ayarı buldum. Bir SSD'mi Gen3 diğerini Gen4 olarak ayarladım ve sorun gördüğüm kadarıyla çözüldü. 2 gündür test ediyorum ve bahsettiğim sorun bir daha olmadı. Ekran kartı için de aynı ayarı buldum ama onu ayarlamak istediğimde sürekli otomatiğe alıyor. Şimdilik sistem stabil olduğu için onun üstüne çok düşmedim.
Ocak sürümünü mü yüklediniz peki? Çünkü bahsettiğiniz problemin benzerini 4080S ile yaşamıştım, driver kaynaklıydı.
Ocak sürümünü yüklememiştim, daha önceki bir sürümü yüklemiştim diye hatırlıyorum. Bu sorunu uzun zamandır yaşadığım için muhtemelen Ocak önceki bir sürüm yüklemiştim zamanında.

Herkese merhaba,

Bilgisayarım uyku moduna geçtikten sonra tekrar aktif etmek istediğim zaman bilgisayarı kullanamıyorum. Uyku modundan kastım da ekran görüntüsünü attığım şekilde sadece ekranın kararması. Komple bir uyku hali değil yani. Ekran karardıktan sonra fareyi oynatıyorum, ekran geliyor ama imleç acayip kasarak ilerliyor. Sanki bilgisayarda i7 değil de Celeron var mış gibi oluyor. Bilgisayarı yeniden başlatınca ise sorun çözülüyor. Bilgisayar parçalarımda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sanki yazılımsal bir sorun var. Bilgisayarı formatladım, BIOS'u sıfırladım ama sorun çözülmedi. Dün Windows 11'den 10'a düştüm, sorun gitmiş gibi gelmişti ama gece oyunları indirmek için bilgisayarı açık bıraktım ve sabah baktığımda sorun devam ediyordu. Bu sorunu nasıl giderebilirim? Şimdiden teşekkürler :temenni:

• Board: MSI Pro B760M-A Wi-Fi DDR4
  • BIOS: 7D99v1E. 0
  • VGA: Zotac RTX 3070 Twin Edge
  • PSU: Sharkoon SilentStorm Cool Zero Gold 850W
  • CPU: Intel i7 12700KF
  • MEM: G.Skill 64 GB (4x16 GB) Ripjaws V DDR4 4000MHz CL18 1.40V Dual Kit
  • SSD: Adata 1TB Legend 750 NVMe M.2 SSD,
  • MSI 1TB Spatium M480Pro
  • COOLER: DeepCool AK620 Zero Dark
Eki Görüntüle 162123

Güç planı ne seçili?

HWMonitor uygulamasını açıp ekranın kapanması bekleyin, tekrar uyandırıp uygulama verilerinin ekran görüntüsünü alıp paylaşın, oradan belki bir şey yakalarız.