speedy06900

Uzman
Merhaba sistemimi bugün topladım VGA ışığı yanıyor sonra boot ufak yeşil yanıyor ve görüntü gelmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. (1 kere görüntü aldım ara ara denerken gene gitti)

BIOS piline çıkar tak yaptım.
CMOS temizledim.
RAM kombinasyonlarını denedim.

Sistem bilgileri:
  • ROG Z790-F
  • 13700kf.
  • G.Skill CL34 16X2.
  • RTX 3080.
image.webp

image.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
VGA hatası, ekrana görüntü aktarılamadığında meydana gelir. Ekran kartını doğru taktığından emin ol. Bağlantı girişlerini kontrol et, gerekirse farklı portları dene. Ayrıca PC çalıştırmadan önce monitörünün açık olduğuna emin ol. Bazı monitörler kapalı olduğunda sinyal iletilmiyor ve sonradan açtığında görüntü gelmiyor.

Beyaz ve yeşil ışık yandığına göre sistem açılıyor olabilir. Bazı ana kartlarda dahili GPU devrede olduğundan dolayı görüntü Anakart çıkışından verilebilir. Görüntü kablosunu ekran kartından söküp anakartı takıp bir de sistemi öyle açmayı dener misiniz? Sonrasında BIOS'tan dahili GPU devre dışı bırakabilirsiniz.

Bir de bu ana kartta BIOS flashback özelliği varsa BIOS Flashback ile BIOS'u en son sürüme güncelleyip dener misiniz?

Beyaz ve yeşil ışık yandığına göre sistem açılıyor olabilir. Bazı ana kartlarda dahili GPU devrede olduğundan dolayı görüntü Anakart çıkışından verilebilir. Görüntü kablosunu ekran kartından söküp anakartı takıp bir de sistemi öyle açmayı dener misiniz? Sonrasında BIOS'tan dahili GPU devre dışı bırakabilirsiniz.

Bir de bu ana kartta BIOS flashback özelliği varsa BIOS Flashback ile BIOS'u en son sürüme güncelleyip dener misiniz?
Recep hocam fark etmediniz sanırım ama KF işlemci kullanıyor.

Ekran düğmesiz sinyal almadan açmıyor çok değişik. 2. çözüme geçeceğim ona göre yazarım. Soul ve Recep bey zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Sorunu çözdüm. Normal başka bir ekrana takınca geliyor benimkinde gelmiyordu. Benim monitör sinyali, bilgisayar monitörü bekliyordu herhalde. Eski monitörde BIOS'tan çıkış ayarları otodaydı onu gen4'e ayarladım. DP ile görüntü gelmeye başladı. Tekrardan teşekkür ederim.

Son düzenleme: