thesnakeee

Başarılı
İyi akşamlar arkadaşlar,

Msi z790-a anakart (son bios update yaptım)
Deepcool ls720 se sıvı soğutmam var

Edit: Deepcool LE720 imiş sıvı soğutma

2k ultra ayarlarda
Cs go oynarken oyun 70 derece ortalamalarda ara ara 80 e doğru çıkıyor.
2k cinematic Black myth wukong’da bu kadar ısınmıyor. Bu normal mi?

Son düzenleme:
Kullandığınız sıvı soğutma giriş seviyesi bir ürün, deepcool bu serideki tüm ürünlerine aynı pompayı takıyor.

Fakat yine de bazı kontrolleri yapmanızda fayda var. Hangi termal macunu kullanıyorsunuz? Kasanın hava akışı yeterli mi? Pompanın bakır yüzeyindeki stickerı söktünüz mü?

Kasanızın resmini de yükler misiniz? Sıvı soğutmayı nasıl montajladığınızı da gösterecek şekilde.

Kullandığınız sıvı soğutma giriş seviyesi bir ürün, DeepCool bu serideki tüm ürünlerine aynı pompayı takıyor.

Fakat yine de bazı kontrolleri yapmanızda fayda var. Hangi termal macunu kullanıyorsunuz? Kasanın hava akışı yeterli mi? Pompanın bakır yüzeyindeki stickerı söktünüz mü?

Kasanızın resmini de yükler misiniz? Sıvı soğutmayı nasıl montajladığınızı da gösterecek şekilde.

Sıvı soğutmayla 80 dereceye ulaşması normal gelmiyor bana.

Eve geçiyorum fotoğrafları paylaşacağım. Sıvı soğutma üzerinde gelen termal macunu kullandım, sıvı soğutma üzerine plastik kapak vardı onu çıkardım acaba sökülecek bir şey var mı diye tırnağımla kontrol etmiştim direkt macun geldi elime.

Altta 1 fan yanda 1 fan var içeri hava basan. 1 egzoz ve 3 sıvı soğutma fanı dışarı üflüyor. 2 içeri 4 dışarı yani. CS:GO işlemciyi kullanan bir oyun olduğu için mi bu kadar yükseliyor yoksa benim sistemde mi gariplik var çözemedim.

Islemci agirlikli bir oyun oynuyorsunuz ve kullandiginiz islemci de tabiri caizse bir trafo. LE720 de en iyi AIO'lardan biri olmadigi icin normal bir durum. Throttle derecesinde daha degilsiniz, bu yuzden asiri buyuk bir sorun degil ancak Raptor Lake bir cip oldugu icin soguk tutmaya calisin.

1738084434538.webp

Referans icin D15 ve U14S ile yapilmis testleri birakayim. Iyi iki tane hava sogutma oluyor kendileri.

Cozum? Undervolt ya da power limit dusurmek.

2k ultra ayarlarda
Cs go oynarken oyun 70 derece ortalamalarda ara ara 80 e doğru çıkıyor.
2k cinematic Black myth wukong’da bu kadar ısınmıyor. Bu normal mi?
Bazı oyunlarda işlemci yük altına girerken, bazı oyunlarda ekran kartı yük altına giriyor. Burada da öyle olmuş zaten. Black Myth: Wukong, yeni ve güzel grafikleri olduğu için daha fazla ısınacağı anlamına gelmez.

Benim sistemim de i7 14700K MSI Z790 Carbon MSI MAG CoreLiquid 360r V2 CS2 de oda sıcaklığına göre 80 dereceyi geçebiliyor bu işlemci ısınan bir işlemci değerler bence normal.

Islemci agirlikli bir oyun oynuyorsunuz ve kullandiginiz islemci de tabiri caizse bir trafo. LE720 de en iyi AIO'lardan biri olmadigi icin normal bir durum. Throttle derecesinde daha degilsiniz, bu yuzden asiri buyuk bir sorun degil ancak Raptor Lake bir cip oldugu icin soguk tutmaya calisin.

Eki Görüntüle 119399

Referans icin D15 ve U14S ile yapilmis testleri birakayim. Iyi iki tane hava sogutma oluyor kendileri.

Cozum? Undervolt ya da power limit dusurmek.
Benim sistemim de i7 14700K MSI Z790 Carbon MSI MAG CoreLiquid 360r V2 CS2 de oda sıcaklığına göre 80 dereceyi geçebiliyor bu işlemci ısınan bir işlemci değerler bence normal.
şimdi hem cs go hem black myth dan 1 dklık ekran kaydı aldım.

bir ara cpu lite load ayarlarını değiştirmeyi düşündüm ama sonra bir sıkıntı olur diye vazgeçtim.
kasanın görsellerini de ekliyorum.
Değerler bu şekilde, sizce iyi mi yoksa fazla mı?

Dosya Ekleri

• IMG_5478.webp
    IMG_5478.webp
    5,5 MB · Görüntüleme: 60
  • IMG_5475.webp
    IMG_5475.webp
    5,5 MB · Görüntüleme: 55
  • IMG_5476.webp
    IMG_5476.webp
    6 MB · Görüntüleme: 58
Iki ekran kaydinizda da spike seklinde dereceler artiyor ve bu normal. CPU anlik yuksek guc tuketimine eristigi icin derecesi de anlik firliyor. Wukong'da da GPU yuku agir bastigi icin CPU dereceleriniz daha dusuk. Bir sorun goremedim.