I7-7700K İçin F/P 240mm Sıvı Soğutma Önerisi

Macunla alakalı sıkıntın var muhtemelen, masaüstünde sık rastlanmasa da pumpout olmuş olabilir. Aç bak bence, onun dışında o işlemci o derecede dolaşamaz.

Ayni fikirdeyim hocam. Her şeyin stabil olduğu senaryoda giriş seviye bir kule tipi dahi 7700K'yı 100 dereceye çıkarmaz. Bunlar biraz tecrübe işi ama gel de anlat
OCCT ile yüke bindirince 105'e çıkıyor zaten. Base 4.20 GHz, turboyla 4.50 GHz. Oyunlarda falan 75-80 derece oluyor.

Düşünmem. K işlemci olduğu için sıvı soğutmada ısrarcıyım aslında. T6'yı alalı 3 ay oldu zaten. Pek bir fark olacağını sanmıyorum açıkçası.
Diğer arkadaşlar da sağ olsunlar sıvı soğutma önerisi istedim Allahtan. Sıvı soğutma hariç her şeyi yazdı herkes.

Macunla alakalı sıkıntın var muhtemelen, masaüstünde sık rastlanmasa da pumpout olmuş olabilir. Aç bak bence, onun dışında o işlemci o derecede dolaşamaz.
Macunda montajda sorun yok. 3. kez söylüyorum bunu.

Ayni fikirdeyim hocam. Her şeyin stabil olduğu senaryoda giriş seviye bir kule tipi dahi 7700K'yı 100 dereceye çıkarmaz. Bunlar biraz tecrübe işi ama gel de anlat
Hayatında kaç kez farklı model işlemci kullandın merak ediyorum. Özellikle K işlemci.
Dandik bir Core 2'nin bile 110 dereceye çıktığını gördüm, ona kalırsa, günümüz için öylesine zırt bir işlemcinin boşta 110 dereceyi görmesi de pek akıl işi değil. İnsanı aptal yerine koymak yerine, konuya odaklanabilirsiniz aksi halde çıkın konudan.

5 yaşından beri bilgisayar kullanan, bu yaşıma kadar sürekli bilgisayar sistemleriyle iç içe olan, bilgisayar teknik servisliği yapan birisiyim. Yorum yaparken, 2 kez düşünün.

Son düzenleme:
Fiyat olarak en f/p duran bu gibi şu anlık:

Bu arada, bence de o işlemciye kule soğutma yeter ama demek ki Snowman T6 gibi ucuz bir model yetmiyormuş. Daha kaliteli bakır boru ve geniş plakalara sahip modeller iş görür bence.

@VENGEANCE ANGEL ben Arctic Frezeer 34 eSports DUO ile 5600X'i OC'lu bir şekilde kullanıyorum ve işlemci stres altında 80 derece anca oluyor. İşlem isteyen bir oyun olan CS 2'de 67 civarına oturuyor genelde. Soğutucu kalitesinin de büyük bir etken olduğunu gözden kaçırmamak gerek. Sıvı soğutma olarak tavsiyem @Lee Yubin önerdiği soğutucu bence uygun.

Anakart modeline bagli olarak cektigi guc 110-140W arasi degiskenlik gosteren zamaninin en tepe standart kullanici islemcisi olan 7700K'yi kucumsemek ne kadar dogru tartisilir. Zira zamaninda Gamers Nexus'un NZXT Kraken X62 ile yapmis oldugu sicaklik testi sonuclari bile oldukca yuksek, ustelik X62 oyle giris seviyesi bir sivi sogutma degil, ortalama sayilabilecek bir 280mm sivi sogutucu.

Bu ısınma durumu işlemcinin yapısına göre çok fark ediyor herhalde. Benim işlemcim de 1.3V 4000 MHz'de 130 Watt güç tüketiyor ama en fazla 73 derece oluyor Cinebench multicoreda (kasa kapalıyken, Corsair Carbide ).

@4953 teşekkür ederim kardeşim, MSI MAG Coreliquid M240 aldım. MX-4 ile boşta 25, OCCT ile yükte 80 dereceyi gördüm. Ortalama 50-60 arasında geziyor. ARGB yuvası anakartımda yokmuş, kasanın RGB kontrolcüsüne taktım çalışmadı, onu çözemedim ama anlayamadım.

RGB için farklı konu açarsanız daha iyi yardımcı olurlar. Hayırlı olsun.

Kasaniz nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…