O kasada ARGB kontrolcu var mi ki? FRGB diyor, onlar gucunu MOLEX'ten veya 3 pin'den alir ve o kablolar uzerinden ayni zamanda LED'ler de 12V'den guc alir ve LED icin ayri bir baglanti olmaz.
Kasada bir tane kontrolcü var, SATA'dan güç alıyor, LED Switch butonu var, 4 pin ışık kabloları, 3 pin fan kabloları var.
Sıvı soğutmanın ışık kabloları mormalde 4 pin ama 3. pin kör.

3. pin kör olduğu için kasanın kontrolcüsüne takamıyorum. Kasadaki kontrolcünün 3. pinini büktüm taktım bu sefer de ışık yine yanmadı.

Dosya Ekleri

• IMG-20240323-WA0002.webp
    IMG-20240323-WA0002.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG-20240323-WA0004.webp
    IMG-20240323-WA0004.webp
    154,3 KB · Görüntüleme: 66
Kasada bir tane kontrolcü var, SATA'dan güç alıyor, LED Switch butonu var, 4 pin ışık kabloları, 3 pin fan kabloları var.
Sıvı soğutmanın ışık kabloları mormalde 4 pin ama 3. pin kör.

3. pin kör olduğu için kasanın kontrolcüsüne takamıyorum. Kasadaki kontrolcünün 3. pinini büktüm taktım bu sefer de ışık yine yanmadı.
Fan kablosunu yakmadın umarım. 12V ile 5V birbiriyle uyumsuz, cunku pin layoutlari farkli.

images - 2024-03-23T203201.936.webp

Fan kablosunu yakmadın umarım. 12V ile 5V birbiriyle uyumsuz, cunku pin layoutlari farkli.

Eki Görüntüle 28563
Yakmış da olabilirim, bağlamayı denedim çünkü inan bana emin değilim. Demek ki sıvı soğutmanın LED'leri 5V ve kablosu da resimdeki gibi. Kasamın kendi fanları 12V.

Sonuç olarak sıvı soğutmanın LED'leri boşta kaldı, sanırım kontrolcü almam gerekecek. Önerdiğin bir kontrolcü var mı?

Yakmış da olabilirim, bağlamayı denedim çünkü inan bana emin değilim. Demek ki sıvı soğutmanın LED'leri 5V ve kablosu da resimdeki gibi. Kasamın kendi fanları 12V.

Sonuç olarak sıvı soğutmanın LED'leri boşta kaldı, sanırım kontrolcü almam gerekecek. Önerdiğin bir kontrolcü var mı?
https://www.hepsiburada.com/alfais-...blo-splitter-p-HBCV000015WK6N?magaza=Evaletim anakartta port varsa al bunu.