Beater

Uzman
Merhaba,

Yakın bir zamanda sistemimi yükseltmiş bulunmaktayım ancak soğutma anlamında kule tipi soğutma kullanırken 120mm sıvı soğutucu almış bulunmaktayım.
Montaj sonrası ısı düşmüş olsa da oyunlarda donma ve takılma meydana geldi.

Kule tipi soğutmayı geri takınca ise bu durum ortadan kalktı ancak ısı dereceleri 90 dereceyi buldu.
Bu durumda çözemediğim durum şu, sıvı soğutucu ile 80° de takıla takıla oyun oynarken kule tipi soğutucuda 90° de normal bir şekilde oyunumu oynayabildim.

Bu durumu nasıl düzeltebilirim?

Sistemim bu şekildedir:
Anakart: BIOSTAR Z490 GTA EVO.
Ekran kartı: Galax RTX 4060 8 GB.
İşlemci: Intel i9 11900KF 3.5GHz.
RAM: G.Skill Ripjaws V 3000MHz CL16 16 GB (2x8).
Depolama: Samsung 970 EVO Plus 250 GB M.2 SSD.
Depolama 2: Kioxia 500GB M.2 SSD.
Depolama 3: Seagate Barracuda 2 TB 7200RPM HDD.
Kasa: Rampage X-horse 650W 80+.

VRM kısılması, yuksek PCB sıcaklığı olabilir. BF2042 gibi işlemciye yuk binen bir oyunda işlemcinin çektiği watt degerinin ortalamasini bizle paylaşın.

PSU'n yetersiz kalıyor büyük ihtimalle. Watt değerlerine bakabilirsin işlemci ve ekran kartının.

PSU ile alakalı bir problem yok, 650W sistem için yeterli bir PSU.

VRM kısılması, yuksek PCB sıcaklığı olabilir. BF2042 gibi işlemciye yuk binen bir oyunda işlemcinin çektiği watt degerinin ortalamasini bizimle paylaşın.

Şöyle bir durum var montajını kendim yapmadığım için değiştirip görsel paylaşamıyorum ancak bende dediğiniz gibi işlemci ısınmamak için kendini kısıp Drop'a sebep olabileceğini düşündüm.

PSU ile alakalı bir problem yok, 650W sistem için yeterli bir PSU.

Şöyle bir durum var montajını kendim yapmadığım için değiştirip görsel paylaşamıyorum ancak bende dediğiniz gibi işlemci ısınmamak için kendini kısıp Drop'a sebep olabileceğini düşündüm.
Hocam kasaniz nedir? Hava akisi yüzünden olabilir diyeceğim ama o anakartta ısınma sorunu pek olmaması gerek. HWiNFO64 kullanarak oyunda maks. ne kadar ısınıyor bir bakar mısınız?

Hocam kasaniz nedir? Hava akisi yüzünden olabilir diyeceğim ama o anakartta ısınma sorunu pek olmaması gerek. HQiNFO64 kullanarak oyunda maks. ne kadar ısınıyor bir bakar mısınız?
Kasanın etrafı fanlar ile çevrili hava akışı ile alakalı bir problem olacağını düşünmüyorum açıkçası.

Hocam kasaniz nedir? Hava akisi yüzünden olabilir diyeceğim ama o anakartta ısınma sorunu pek olmaması gerek. HQiNFO64 kullanarak oyunda maks. ne kadar ısınıyor bir bakar mısınız?
Kasa bilgisi sistem kısmında belirttiğim gibidir.