Bütçe
Bütçe sorun değil!

2458

Uzman
Makaleler
1
Manila'dan (Filipinler) herkese selam. Yayın bilgisayarım için RAM önerisi istiyorum.

Bilgisayar özellikleri:
Yardım edecek kişilerden ufak bir ricam olacak. Bu bilgisayar render işleri yapıyor. Video kayıtlarını ve editlerimi bu bilgisayar üzerinden yapıyorum. Alabileceğim en iyi performansı almak istiyorum. 8K kayıt, 8K edit gibi ağır işler yapmaktayım!

Son düzenleyen: Moderatör:
8K video işlemek için en az 64 GB bellek gerekirken 128 GB bellek öneriliyor. Elinizdekinden bir set daha satın alırsanız problem çözülebilir.

Ben 40 saatlik, 1080P, 20 Mbps bitrate, 144 FPS video işlerken 64 GB bellekler bana yeterli gelmemişti, hata almıştım.

Kaynak: FAQ Answers - Massed Compute (Site, sorulan sorulara yapay zeka ile yanıt veriyor bu nedenle her seferinde farklı cevap veriyor. Bana verdiği cevabı görmeniz için sayfayı PDF'ye dönüştürdüm.)

Dosya Ekleri

Son düzenleme:
@RoaringLion, merhabalar. Elimde başka ram satın alsam bile 4 yuvanın tamamı dolu. Mavi ekran hatası veriyor.
Oyun bilgisayarı için ise @Recep Baltaş 'ın önerdiği ramleri satın aldım. ROG STRIX B650-A Gaming Wi-Fi için en iyi RAM hangisidir? Bir kez mavi ekran aldım o da voicemeeterdan kaynayklıymış. Ramlerde sorun yok. Şimdi intel için almam gerekiyor. 8K Render yaptığım için almışken iyi bir şey almak istiyorum.

Elinizde 2x32 GB var sanıyordum. O nedenle bir set daha önerdim.

Anakartınızın şu belleklere desteği var: VENGEANCE® 192GB (4x48GB) DDR5 DRAM 5200MHz C38 Memory Kit — Black

Sizin, hızdan ziyade kapasiteye ihtiyacınız var. O nedenle 5200 MHz olmalarına takılmayın.

Kaynak: Z790 AERO G (rev. 1.0) Support | Motherboard - GIGABYTE Global (Tabloda kapasiteyi 48 GB ile filtreleyin ve "Memory socket support" başlığı altındaki 4'ün altında v işaretini görene kadar 4'e tıklayın. Belleklerin Module P/N numarasını internette aratın.)

Ek olarak, video işlemek için PC yerine Macbook kullanmayı kesinlikle düşünmelisiniz. Mac Studio - Apple

Son düzenleyen: Moderatör:
@RoaringLion, merhabalar. Elimde başka ram satın alsam bile 4 yuvanın tamamı dolu. Mavi ekran hatası veriyor.
Oyun bilgisayarı için ise @Recep Baltaş 'ın önerdiği ramleri satın aldım. ROG STRIX B650-A Gaming Wi-Fi için en iyi RAM hangisidir? Bir kez mavi ekran aldım o da voicemeeterdan kaynayklıymış. Ramlerde sorun yok. Şimdi intel için almam gerekiyor. 8K Render yaptığım için almışken iyi bir şey almak istiyorum.
Hocam sana Filipinlerde araştırma yapıp RAM attım. Daha iyi RAM satılmıyor orada.