i9-14900K için stabil ayar önerisi

Hocam hafta sonu geldi, işiniz yok ise detaylı bir BIOS yapalım. İade etse bile hafta sonu fırsatımız olur. Ne dersiniz? Vaktinizi ayırır mısınız? Detaylı bir işlem yapalım.

Hocam hafta sonu geldi, işiniz yok ise detaylı bir BIOS yapalım. İade etse bile hafta sonu fırsatımız olur. Ne dersiniz? Vaktinizi ayırır mısınız? Detaylı bir işlem yapalım.

Oyunu test ettim Steam'in FPS degerleri gozukmemis, neden anlamadim. Onun disinda CPU 50 55 dereceydi bayağı akiciydi. Duzelmis gibi gozukuyor. Hiç bu kadar akici oynadigimi hatirlamiyorum.

Birkaç oyuna daha bakalim emin olmak icin. Onun disinda OCCT'de yapmam gereken ayar var mı indirdikten sonra?

Son düzenleyen: Moderatör:

FPS seviyesi kaçtı?

Yok direkt test başlat.

İlk voltajı kontrol eder misiniz? 1.4V ve üstü ise kısalım çok yük verdiğimizde yıpranmasın işlemci.

Evet ayrıca son sürüm BIOS kullandığınızdan emin olun ve BIOS ayarları şu an iyiyse kaydedin sonra tekrar yapmakla uğraşmazsınız.

BIOS son surum hocam direk guncelledim oyle yaptim ayarlari.

Hocam değerler gerçekten iyi, 1.282v çekip 61 derecede kalması 14900K gibi bir işlemci için çok iyi bu seviyedeki voltaj hem degradasyon riskini azaltır hem uzun ömür sağlar, üstüne Ring/LLC Clock'ın 5.2 GHz'e sabit durması çekirdek ile önbellek arasındaki gecikmeyi ciddi düşürerek o yağ gibi akma hissini yaşatıyor, p-Core'ların da 5.7 GHz'de oynamadan sabit kalması mikro dalgalanmayı engelliyor ayrıca şu an gördüğümüz fark sadece işlemcinin ham gücü, daha RAM tuning yapmadık bile, Gear 2 + CR1 ve özellikle alt timing ayarıyla tepki süresini bir kademe daha yukarı taşıyıp sistemi tam anlamıyla kaymak kıvamına getirebiliriz. Tabii RAM timing daha zahmetli iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…