lowkey99

Becerikli
Asagidaki gorseldeki sistemi kullanıyorum @ggbye @Ayhan Dönmez @SunseTTime @CRT_User hocalarim 14900K icin yapmam gereken fix ayarlari paylasir misiniz?

1770974098853.webp

CPU Cooler: NZXT Kraken Elite 360

Gear 1 boot etmezse akşam iş çıkışı Gear 2 + CR1 deneriz, ilk dediğim ayarlarla E-Core ve HT kapalı şekilde oyunları test edin sorun devam ediyor mu bakın, RAM tuning işini şimdilik sona bırakalım, işlemci voltajını kontrol edin yüksekse söylediğim level ayarıyla düşürün çünkü daha düşük voltajla sistem daha sağlıklı çalışır, şu an XMP/iEXPO açık halde deneyebilirsiniz ve sadece CPU-Z indirip Core frekansları, ring ratio ve Memory sekmesindeki değerlerin tutup tutmadığını kontrol edelim.

Hocam hafta sonu geldi, işiniz yok ise detaylı bir BIOS yapalım. İade etse bile hafta sonu fırsatımız olur. Ne dersiniz? Vaktinizi ayırır mısınız? Detaylı bir işlem yapalım.

Hocam hafta sonu geldi, işiniz yok ise detaylı bir BIOS yapalım. İade etse bile hafta sonu fırsatımız olur. Ne dersiniz? Vaktinizi ayırır mısınız? Detaylı bir işlem yapalım.

Oyunu test ettim Steam'in FPS degerleri gozukmemis, neden anlamadim. Onun disinda CPU 50 55 dereceydi bayağı akiciydi. Duzelmis gibi gozukuyor. Hiç bu kadar akici oynadigimi hatirlamiyorum.

Oyunu test ettim Steam'in FPS degerleri gozukmemis neden anlamadim onun disinda CPU 50 55 dereceydi bayağı akiciydi duzelmis gibi gozukuyor hiç bu kadar akici oynadigimi hatirlamiyorum.

Birkaç oyuna daha bakalim emin olmak icin. Onun disinda OCCT'de yapmam gereken ayar var mı indirdikten sonra?

Son düzenleyen: Moderatör:

Oyunu test ettim Steam'in FPS degerleri gozukmemis neden anlamadim onun disinda CPU 50 55 dereceydi bayağı akiciydi duzelmis gibi gozukuyor hiç bu kadar akici oynadigimi hatirlamiyorum.

FPS seviyesi kaçtı?

Birkaç oyuna daha bakalim emin olmak icin onun disinda OCCT de yapmam gereken ayar var mı indirdikten sonrma?

Yok direkt test başlat.

Oyunu test ettim Steam'in FPS degerleri gozukmemis, neden anlamadim. Onun disinda CPU 50 55 dereceydi bayağı akiciydi. Duzelmis gibi gozukuyor. Hiç bu kadar akici oynadigimi hatirlamiyorum.

Birkaç oyuna daha bakalim emin olmak icin. Onun disinda OCCT'de yapmam gereken ayar var mı indirdikten sonra?
İlk voltajı kontrol eder misiniz? 1.4V ve üstü ise kısalım çok yük verdiğimizde yıpranmasın işlemci.

BIOS son surum hocam direk guncelledim oyle yaptim ayarlari.

Hocam değerler gerçekten iyi, 1.282v çekip 61 derecede kalması 14900K gibi bir işlemci için çok iyi bu seviyedeki voltaj hem degradasyon riskini azaltır hem uzun ömür sağlar, üstüne Ring/LLC Clock'ın 5.2 GHz'e sabit durması çekirdek ile önbellek arasındaki gecikmeyi ciddi düşürerek o yağ gibi akma hissini yaşatıyor, p-Core'ların da 5.7 GHz'de oynamadan sabit kalması mikro dalgalanmayı engelliyor ayrıca şu an gördüğümüz fark sadece işlemcinin ham gücü, daha RAM tuning yapmadık bile, Gear 2 + CR1 ve özellikle alt timing ayarıyla tepki süresini bir kademe daha yukarı taşıyıp sistemi tam anlamıyla kaymak kıvamına getirebiliriz. Tabii RAM timing daha zahmetli iş. 😁