lowkey99

Becerikli
Asagidaki gorseldeki sistemi kullanıyorum @ggbye @Ayhan Dönmez @SunseTTime @CRT_User hocalarim 14900K icin yapmam gereken fix ayarlari paylasir misiniz?

1770974098853.webp

CPU Cooler: NZXT Kraken Elite 360

Gecikme güzel olabilir, 100-150FPS dirke çöpe atmış oluyoruz. M.2 SSD hız farklarını her şeyden vazgeçmek iyi olmaz bizim için.
Evet, FPS’ten biraz feragat edip gecikme tarafında artı puan kazanıyorsun ama 540 Hz gibi yüksek tazeleme hızına sahip bir monitörün varsa FPS ile Hz’in mümkün olduğunca eşit olması gerekiyor; ben CRT’yi 144 Hz’de kullandığım için her oyunu 144 Hz = 144 FPS sabitliyorum, bu dengeyi koruyunca görüntü gerçekten pürüzsüz oluyor, öte yandan iyi ayarlanmış bir B-Die kit ile doğru tuning yaparsan DDR5’e kıyasla daha yüksek FPS ve özellikle %1 low tarafında ciddi kazanım elde etmek de mümkün, bu da akıcılığı hissedilir şekilde yukarı taşıyor.

Evet, FPS'ten biraz feragat edip gecikme tarafında artı puan kazanıyorsun ama 540 Hz gibi yüksek tazeleme hızına sahip bir monitörün varsa FPS ile Hz'in mümkün olduğunca eşit olması gerekiyor; ben CRT'yi 144 Hz'de kullandığım için her oyunu 144 Hz = 144 FPS sabitliyorum, bu dengeyi koruyunca görüntü gerçekten pürüzsüz oluyor, öte yandan iyi ayarlanmış bir b-die kit ile doğru tuning yaparsan DDR5'e kıyasla daha yüksek FPS ve özellikle %1 Low tarafında ciddi kazanım elde etmek de mümkün, bu da akıcılığı hissedilir şekilde yukarı taşıyor.

144 hangi çözünürlük onu da düşünmek gerek. 🤣 540 Hz bambaşka bir seviye, 380 Hz mouse oynatınca kasıyor. Asıl gecikme etkeni burada. Bize mükemmel teknolojiyi sağlamıyorlar. İşin içine para girince, rezil olmak kaçınılmaz.

Resimde Gear1 gozukuyor o 2. onun disinda gerisi ayni.
Oyunun nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
144 hangi çözünürlük onu da düşünmek gerek. 🤣 540 Hz bambaşka bir seviye, 380 Hz mouse oynatınca kasıyor. Asıl gecikme etkeni burada. Bize mükemmel teknolojiyi sağlamıyorlar. İşin içine para girince, rezil olmak kaçınılmaz.

Oyunun nasıl?

Vallahi hocam PUBG şu anlik bayağı akici gibi. Arada microstutter oluyor, onun disinda AM5'ten bayağı iyi yani. Ayni sorun Rust'ta da oluyordu, onda da test edeceğim emin olmak icin. Sizin icin Valorant da test edeyim isterseniz.

Vallahi hocam PUBG suanlik bayağı akici gibi arada microstutter oluyor onun disinda AM5'ten bayağı iyi yani ayni sorun Rust'da da oluyordu onda da test edeceğim emin olmak icin sizin icin Valorant da test edeyim isterseniz.

Valorant testi iyi olur, zaten AM5 akıcılık sorunu yaşamadınız. PUBG daha çok berbat deneyim sunduğu için size Valorant akıcı gelmiştir diye düşünüyorum. Yine de vaktiniz varsa 3 oyunu deneyin. Video olarak atın.

Vallahi hocam PUBG şu anlik bayağı akici gibi. Arada microstutter oluyor, onun disinda AM5'ten bayağı iyi yani. Ayni sorun Rust'ta da oluyordu, onda da test edeceğim emin olmak icin. Sizin icin Valorant da test edeyim isterseniz.
Hocam Windows’u temiz kurdunuz değil mi, çünkü RAM tuning yaparsak performans bir kademe daha yukarı çıkabilir ama şu anki halinden memnunsanız böyle de gayet kullanılabilir; isterseniz ek olarak Windows’u hafif debloat edip gereksiz servisleri kapatarak ve çekirdek yalıtımı gibi ayarları optimize ederek sistemi bir tık daha akıcı ve stabil hâle getirmek de mümkün.

Hocam Windows'u temiz kurdunuz değil mi, çünkü RAM tuning yaparsak performans bir kademe daha yukarı çıkabilir ama şu anki halinden memnunsanız böyle de gayet kullanılabilir; isterseniz ek olarak Windows'u hafif debloat edip gereksiz servisleri kapatarak ve çekirdek yalıtımı gibi ayarları optimize ederek sistemi bir tık daha akıcı ve stabil hâle getirmek de mümkün.

Çekirdek yalıtımı, bu rezalet bir ayar eminim ki bunu kapatıp. Valorant oynabilirsem tüm rakipleri koltuğundan zıplatırım. Kesinlikle kapatın, sadece Valorant bunu açmamızı istiyor.

Çekirdek yalıtımı, bu rezalet bir ayar eminim ki bunu kapatıp. Valorant oynabilirsem tüm rakipleri koltuğundan zıplatırım. Kesinlikle kapatın, sadece Valorant bunu açmamızı istiyor.
Maalesef Windows tarafında DWM kompozitörü sürekli arka planda çalışıyor ve kendi senkronizasyon mekanizmasını uyguluyor; sen V-Sync’i kapattığını düşünsen bile hâlâ devrede kalabiliyor, üstüne fTPM gibi güvenlik katmanları da zaman zaman mikro takılmalara yol açabiliyor ancak bunları tamamen devre dışı bırakmak mümkün değil çünkü Windows güvenlik mimarisi donanıma doğrudan erişimi zaten kısıtlıyor ve bu da hissedilen stutter’ın sebeplerinden biri.

144 hangi çözünürlük onu da düşünmek gerek. 🤣 540Hz bambaşka bir seviye, 380Hz mouse oynatınca kasıyor. Asıl gecikme etkeni burada. Bize mükemmel teknolojiyi sağlamıyorlar. İşin içine para girince, rezil olmak kaçınılmaz.

Benimki CRT olduğu için 144Hz inanılmaz akıcı oluyor o yüzden sorun yok 🤣

Hocam Windows'u temiz kurdunuz değil mi, çünkü RAM tuning yaparsak performans bir kademe daha yukarı çıkabilir ama şu anki halinden memnunsanız böyle de gayet kullanılabilir; isterseniz ek olarak Windows'u hafif debloat edip gereksiz servisleri kapatarak ve çekirdek yalıtımı gibi ayarları optimize ederek sistemi bir tık daha akıcı ve stabil hâle getirmek de mümkün.

Evet hocam temiz kurdum. Siz musait oldugunuzda yapalim ayarlari. Bu arada Windows 10 kurdum 11 yerine.