Şirket sevdalısı bir hükümet anlayışı varken belediyenin böyle yerler açmasına karşıyım çünkü ülkedeki istikrarı bozabilir.

Ülke sosyalizm ile yönetilmiyorken siz sadece belediyeyle komünizmi getirmeye çalışırsanız bunun sonucu kötü olur.

Katılmıyorum, bir, ülkedeki istikrar zaten bozuk. İki, belediyenin bu yerleri açması ciddi ciddi "beslenme" sorunu yaşayan belki de bir milyona yakın insanın İstanbul'da yaşıyor oluşu, birebir halka yardım. Bu ülkedeki istikrarı bozmaz, tam aksine ülkenin ekonomisini 20 yılda dibe sürükleyen, dış imajını mahveden hükümetin hatalarını insanların görmesini sağlar.

Sakın gelip Avrupa'i bir tavırla "çevredeki hatta İstanbul'daki restaurantların fiyat düzeni bozulur, bu daha da kötüye götürür." falan deme, patsoyu 210 liraya satıyorlar bu şehirde.

Golf sahası açmadı ya? Yemek veriliyor hâlâ sonucu kötü olur demişsin.

O zaman Torasan'dan selam. Tesadüfe bak. Bu arada merkezdeki manavlar bozuk çilek satıyor. Bamboo Migros daha iyi. Pü onlara.
Çeşmealtı'ndan selam :) Manavlar konusunda haklısınız, markette çalışırken komşumuz manavdı ve çürük-ezik malları merkezdeki pazara ayıkladığını kendim gördüm. Sevgiler, saygılar.

Şirket sevdalısı bir hükümet anlayışı varken belediyenin böyle yerler açmasına karşıyım çünkü ülkedeki istikrarı bozabilir.

Ülke sosyalizm ile yönetilmiyorken siz sadece belediyeyle komünizmi getirmeye çalışırsanız bunun sonucu kötü olur.
Bence fahis fiyatlanmaya karsi guzel bir onlem. Biraksak komple beach'lerdeki gibi olacak fiyatlar, o fiyatlara karsi devletin aldigi tek onlem herhalde yasaklamak olurdu belli yuzdenin uzerinde fiyat arttirmayi. Ki bu da asla cozum olmazdi.

Haklısınız hocam bir nevi diğer restoranlar sinek avlar diye düşünüyorsunuz ama ekmeğini herkes bir şekilde kazanır fakat emin olun restoranlar milleti öper gibi fiyatlar çıkarınca millet isyan eder daha kötü olur her şey milleti ağlatmaya ne gerek var böyle hizmet sunarsa belediye herkes alnından öper öpüyor da zaten ben Murat kurum kazanır belki diye düşünürken millet kent lokantası ve daha fazla güzel hizmetleri görmesiyle Ekrem başkanın doğru tercih olduğunu anladılar. Halkın adamı Ekrem başkan dayanamıyor hocam o kadar iyi kalpli insan ki milletin aç ilaç dolanmasına içi razı değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Katılmıyorum, bir, ülkedeki istikrar zaten bozuk. İki, belediyenin bu yerleri açması ciddi ciddi "beslenme" sorunu yaşayan belki de bir milyona yakın insanın İstanbul'da yaşıyor oluşu, birebir halka yardım. Bu ülkedeki istikrarı bozmaz, tam aksine ülkenin ekonomisini 20 yılda dibe sürükleyen, dış imajını mahveden hükümetin hatalarını insanların görmesini sağlar.

Golf sahası açmadı ya? Yemek veriliyor hâlâ sonucu kötü olur demişsin.
Serbest piyasa diye bir şey var dostum.
Piyasada 200-300 TL bantlarında gezen bir ürünü, belediye olarak "kamu kaynaklarını" kullanıp 95 TL'ye zararına satarsan özel sektörle haksız rekabete girmiş oluyorsun. Bu da karaborsaları çoğaltır ve ayrıca bu belediye lokantaların zararları yine halktan çıkacak.

İstikrar bozulur, evet. En başında dövizi baskıladıkları için zaten piyasa serbestisi diye bir şey kalmadı fakat sen niye ayarlarıyla daha fazla oynuyorsun? Amacın esnafı batırıp karaborsacılığa izin vermekse devam et.
Bence fahis fiyatlanmaya karsi guzel bir onlem. Biraksak komple beach'lerdeki gibi olacak fiyatlar, o fiyatlara karsi devletin aldigi tek onlem herhalde yasaklamak olurdu belli yuzdenin uzerinde fiyat arttirmayi. Ki bu da asla cozum olmazdi.
Fiyat tabanı yapılır ama devlet anlayışı/görüşü sosyalizm değilse böyle lokantalar açılmamalı çünkü politik ve ekonomik istikrarsızlığa sebep olur.

Birazcık finansal okuryazarlığı olanlar benim dediklerimi anlıyordur.

Son düzenleme:
Piyasada 200-300 TL bantlarında gezen bir ürünü, belediye olarak "kamu kaynaklarını" kullanıp 95 TL'ye zararına satarsan özel sektörle haksız rekabete girmiş oluyorsun. Bu da karaborsaları çoğaltır ve ayrıca bu lokantaların zararları yine halktan çıkacak.
Esnafın 10 liralık ürünü 30 liraya satmasına ne diyorsunuz peki? Belediyenin böyle yapması aksine rekabeti arttırır.
Uyacak insan var mı? Yok.
Devlet anlayışı/görüşü sosyalizm değilse böyle lokantalar açılmamalı.
Sosyalizmin kırıntısı yok ülkede ama siz bilirsiniz. Aksine son derecede kapitalist bir ülkeyiz.

Millet sefalet içinde sürünürken liboşluğa pek gerek yok gibi.

Piyasada 200-300 TL bantlarında gezen bir ürünü, belediye olarak "kamu kaynaklarını" kullanıp 95 TL'ye zararına satarsan özel sektörle haksız rekabete girmiş oluyorsun. Bu da karaborsaları çoğaltır ve ayrıca bu lokantaların zararları yine halktan çıkacak.

İstikrar bozulur, evet. En başında dövizi baskıladıkları için zaten piyasa serbestisi diye bir şey kalmadı fakat sen niye ayarlarıyla daha fazla oynuyorsun?

Fiyat tabanı yapılır ama devlet anlayışı/görüşü sosyalizm değilse böyle lokantalar açılmamalı.

Klasik, serbest piyasa, karaborsa, zarar, kral bırak bu işleri ya.

Ne yapsın bu halk? Bu yazdıklarının benzerlerinin en düşük kalitelisine 300'den aşağı veremezsin, eve sipariş vermek zaten uçtu. Tüm işletmeler zammı bahane ederek absürt kârlara ürün sunuyorlar, gelip burada hâlâ belediye lokantalarına suç buluyorsun serbest piyasayı bozuyor diye. :rofl:

Hayırdır lokanta mı var? Satışlar mı düştü yakında ki bir sosyal tesis yüzünden?

Ben kendim bizzat gittim, gençler bile oturup yemek yiyordu, serbest piyasa dediğin (ki Türkiye'de serbest piyasa tamamen yozlaşmış bir şekilde.) şeye kalsalar bu çocuklar beslenemiyor bile, okul kantinleri özel şirketlere senin tabirinle serbest piyasaya verilir, daha dün konusu açıldı 70 liralara çıkmış yemekler. Bu çocuklar, bu halk ne yesin?

Finansal okuryazarlık dediğin veya en basit tabiriyle finansı belediyelerin sosyal tesislerine atmak yerine bence hükümetine, hatta devletine anlatabilirsin, zira tüm bu sonuçların tek sorumluları hükümettir.

Millet sefalet içinde sürünürken liboşluğa pek gerek yok gibi.
Ellerinden öperim.

İstikrar bozulur, evet. En başında dövizi baskıladıkları için zaten piyasa serbestisi diye bir şey kalmadı fakat sen niye ayarlarıyla daha fazla oynuyorsun? Amacın esnafı batırıp karaborsacılığa izin vermekse devam et.

Fiyat tabanı yapılır ama devlet anlayışı/görüşü sosyalizm değilse böyle lokantalar açılmamalı çünkü politik ve ekonomik istikrarsızlığa sebep olur.

Hocam fakat millet aç ne yapacağız ki? Ekrem başkanın ben bir videosunu izledigimde kendisi insanların aç kalması ve yaşamasına çok üzülüyordu hatta çocuklara balık bile okulda bedava verebiliriz gibi şeyler söylemişti millet aç başka ne gibi alternatif var ki hocam? Mecbur kent lokantası ve benzeri şeyler açıyor Belediye'de ne yapsın ki? En azından insanların yarasına derman olmaya çalışıyor. Fakat hükümet ne yapıyor lüks şatafat'lı hayatları'na devam ediyor. Başka ne yapacağız millet aç hocam.

Hocam fakat millet aç ne yapacağız ki? Ekrem başkanın ben bir videosunu izledigimde kendisi insanların aç kalması ve yaşamasına çok üzülüyordu hatta çocuklara balık bile okulda bedava verebiliriz gibi şeyler söylemişti millet aç başka ne gibi alternatif var ki hocam? Mecbur kent lokantası ve benzeri şeyler açıyor Belediye'de ne yapsın ki? En azından insanların yarasına derman olmaya çalışıyor. Fakat hükümet ne yapıyor lüks şatafat'lı hayatları'na devam ediyor. Başka ne yapacağız millet aç hocam.

O arkadaşa kalsa inan bana İBB'nin yeni yurtlarını bile sorgular, adamlar canavar gibi yurt yaptılar adeta 4 yıldızlı otel odası gibi, çocuklara gençlere imkanlar sağlıyor, gelip diyebilir ki "bence 5 kişi tek yatakta yatmalılar, yoksa özel yurtlar zarar edebilir, sosyoekonomik kültürel liberal ve antisosyal devlet falan cart curt." falan.