Millet sefalet içinde sürünürken liboşluğa pek gerek yok gibi.
Aynen öyle hocam başka ne yapabiliriz ki? Millet aç sefil, belediye en azından insanlara üzülüyor ve milletin açlığını nasıl gideririz çalışmalar projeler başlatıyor fakat hükümet ne yapıyor şatafatlı lüks hayatlarına devam ediyor.

O arkadaşa kalsa inan bana İBB'nin yeni yurtlarını bile sorgular, adamlar canavar gibi yurt yaptılar adeta 4 yıldızlı otel odası gibi, çocuklara gençlere imkanlar sağlıyor, gelip diyebilir ki "bence 5 kişi tek yatakta yatmalılar, yoksa özel yurtlar zarar edebilir, sosyoekonomik kültürel liberal ve antisosyal devlet falan cart curt." falan.
Hocam onu da anlıyorum restoranlar sinek avlar kent lokantası yüzünden filan diyor ama millet aç ne yapabiliriz ki? Ekrem İmamoğlu o kadar üzülüyor ki milletin aç yaşamasına adamın aklına kent lokantası filan geliyor başka ne yapsın ki? Aklına gelen bunlar adam mecbur kaldığı için yapıyor yoksa işi bile değil ama gene de halk için çalışıyor Allah razı olsun. Yapacak bir şey yok hükümet azıcık şatafatlı lüks hayatlarına ara vermeli belki kafaları o zaman çalışır insanların halinden anlarlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapacak bir şey yok hükümet azıcık şatafat'lı lüks hayatlarına ara vermeli belki kafaları o zaman çalışır insanların halinden anlarlar.
Kilit nokta o ya zaten. Hükümetin bir yığın gereksiz harcaması varken belediyenin kendi kaynağı ile yaptığı programlara destek çıkmalıyız. Parti fark etmeksizin vatandaşa faydası dokunan her şeye destek çıkmalıyız.

Gerçi AKP'li bir belediyenin makarna dağıtmak dışı bir sosyal programı olacağını sanmıyorum.

Esnafın 10 liralık ürünü 30 liraya satmasına ne diyorsunuz peki? Belediyenin böyle yapması aksine rekabeti arttırır.
Haksız rekabet, nasıl rekabeti artırıyor? :D
Sosyalizmin kırıntısı yok ülkede ama siz bilirsiniz. Aksine son derecede kapitalist bir ülkeyiz.

Millet sefalet içinde sürünürken liboşluğa pek gerek yok gibi.
Tamam işte ülkede sosyalizm yokken sen belediye olarak sosyalizm uygulayamazsın. Bunun sonuçları ağır olur.

Yazdıklarımı dikkatli okuyun:
Hükümet, şirket sevdalısıyken böyle uygulamalar doğru değil. Ne zaman ki yandaşlardan da vergiler alınır, vergide usülsüzlük yapılmaz; belediyelere dağıtılır işte o zaman sosyal politikalar izlenir.
Yanlış anlamayın ama yukarıdakileri okuyup anlamayacak kadar anlayışınız kıtsa forumda ne işiniz var?

Ben kent lokantalarına karşı değilim sadece bu hükümet anlayışıyla karşıyım çünkü ikisi çok ters düşüyorlar ve bu da politik, ekonomik yönden istikrarsızlık getirir yani liberal değilim sadece durum çatışmasını anlatmaya çalışıyorum.

Hocam onu da anlıyorum restorantlar sinek avlar kent lokantası yüzünden filan diyor ...
Derdi 'gariban' restoran esnafı mı sence? Nasıl ki emekçi kanaat lideri emekçiyi savunmuyorsa bu da onun liboş versiyonu. Asgari ücretle çalışıp 10,000 kira verdikten sonra çocukları kafeye gitmek isteyince de der 'özel sektöre can verin' diye. Yersen.

Haksız rekabet nasıl rekabeti artırıyor? :D

Tamam işte ülkede sosyalizm yokken sen belediye olarak sosyalizm uygulayamazsın. Bunun sonuçları ağır olur.

Yazdıklarımı dikkatli okuyun:
Hükümet, şirket sevdalısıyken böyle uygulamalar doğru değil. Ne zaman ki yandaşlardan da vergiler alınır belediyelere dağıtılır işte o zaman sosyal politikalar izlenir.
Yanlış anlamayın ama yukarıdakileri okuyup anlamayacak kadar anlayışınız kıtsa forumda ne işiniz var?
Yetersiz beslenme zekanı etkileyebilir, liboşluk yapmak yerine veya insanların forumdaki işini sorgulamak yerine biraz sosyal tesislere uğra, biraz rahatlayacaksın.

Zira çürümüş ve yozlaşmış bir serbest piyasa ile tasarrufu aklından silmiş bir hükümetin olduğu ülkede yazdığın şu şeylere kendin inanıyorsan durumun vahim demektir, sana iyi şanslar dilerim.

Yetersiz beslenme zekanı etkileyebilir, liboşluk yapmak yerine veya insanların forumdaki işini sorgulamak yerine biraz sosyal tesislere uğra, biraz rahatlayacaksın.
Tecrübelisin belli ki çok yetersiz beslenmişsin de dediklerimi anlamıyorsun.
Bak 2. Kez söylüyorum: Liberal değilim. Sadece belediyelerin, hükümetin görüşüne karışmaması gerektiğini savunuyorum.
Devletin sosyalist değilse sen sadece belediye başına komünarlık oynayamazsın.

Devlet, yandaşlarından vergi almıyor. Bu ne demek oluyor? Kamu kaynakların kısıtlı ve verimsiz. Sen bu kaynakları savurursan zarar edersin.

Haksız rekabet nasıl rekabeti artırıyor? :D
"Haksız rekabetten" kastınızı umarım esnafın 10 liralık ürünü 30 liraya kazıklaması için demişsinizdir.
Hükümet, şirket sevdalısıyken böyle uygulamalar doğru değil. Ne zaman ki yandaşlardan da vergiler alınır belediyelere dağıtılır işte o zaman sosyal politikalar izlenir.
Var olan sosyal yardımları askıya mı alalım yani? Bunun zararı halka olacaktır. Başka da hiçbir kimseye zararı olmaz.

Bu tarz haberleri örnek alarak yorum yapıyorsanız ya Türkiye'yi bilmiyorsunuzdur ya da ekonomistliğiniz yetmiyordur. :)
Sonuçların ağır olduğu bir yığın uygulama gösterebilirim. Eğer sosyal yardımlarla batacaksak ne diye Türkiye sosyal bir devlet?

Liboşluğa gerek yok dediğim gibi. Türkiye için liberalizmi ve liberteryenliği her zaman gereksiz gördüm öyle de devam edecek. Nitekim orta doğuda bir devlet Türkiye, Avrupa gibi narin bir bölge de değil. Avrupa 10 yılda 3 kriz görsün bakalım ne oluyor?

Bunun gibi sebeplerden ötürü Türkiye'de taraf olmaksızın sosyal yardımları doğru buluyorum. Eğer kazıklamayı rekabet olarak görüyorsanız ilk önce kendi anlayışınıza bakın derim. İyi sosyaller.

Tecrübelisin belli ki çok yetersiz beslenmişsin de dediklerimi anlamıyorsun.
Bak 2. kez söylüyorum: Liberal değilim. Sadece belediyelerin, hükümetin görüşüne karışmaması gerektiğini savunuyorum.
Devletin sosyalist değilse sen sadece belediye başına komünarlık oynayamazsın.

Sana diyeceğimi yeteri kadar dedim, devletinin durumunu düşünürken insanlığını bir kenara bırakma, zira burası İsveç falan değil, dediğin şeylerin işleyişi bizde yok. Şimdi zevkle kahveni al, cihangire, Kadıköy modaya, nişantaşına falan çık oradaki diğer senin gibi düşünen halk anlayışından kopmuş insanlarla biraz dedikodu yap iyi gelir.

"Haksız rekabetten" kastınızı umarım esnafın 10 liralık ürünü 30 liraya kazıklaması için demişsinizdir.

Var olan sosyal yardımları askıya mı alalım yani? Bunun zararı halka olacaktır. Başka da hiçbir kimseye zararı olmaz.

Bu tarz haberleri örnek alarak yorum yapıyorsanız ya Türkiye'yi bilmiyorsunuzdur ya da ekonomistliğiniz yetmiyordur. :)
Sonuçların ağır olduğu bir yığın uygulama gösterebilirim. Eğer sosyal yardımlarla batacaksak ne diye Türkiye sosyal bir devlet?

Liboşluğa gerek yok dediğim gibi. Türkiye için liberalizmi ve liberteryenliği her zaman gereksiz gördüm öyle de devam edecek. Nitekim orta doğuda bir devlet Türkiye, Avrupa gibi narin bir bölge de değil. Avrupa 10 yılda 3 kriz görsün bakalım ne oluyor?

Bunun gibi sebeplerden ötürü Türkiye'de taraf olmaksızın sosyal yardımları doğru buluyorum. Eğer kazıklamayı rekabet olarak görüyorsanız ilk önce kendi anlayışınıza bakın derim. İyi sosyaller.

Israrla bu anlattıklarından hiçbir şey anlamayacak çünkü birkaç kelime sosyal devlet kavramlarını falan okuyan, finans okuduğundan bahseden bunun gibi kişiler "at gözlüğü" taktığı için sistemin pembe kulvarlı Avrupa gibi işlediğini zannedip insanları forumdan gitmesini falan önerir.

Halk anlayışından kopmuş, sokağa belki yılda 4 5 kez çıkan birisi olmalı ki Türkiye'de ki serbest piyasanın ne denli bir lağım çukuru olduğunu, vergilendirme sisteminden tut fiyatlandırmaya kadar nasıl derin bir çukurda olduğunu bilmeden sosyal yardımlara laf söyleyebiliyor.

Gerçi o arkadaş İstanbul'da oturuyor mu ona bile şüpheliyim.

Derdi 'gariban' restoran esnafı mı sence? Nasıl ki emekçi kanaat lideri emekçiyi savunmuyorsa bu da onun liboş versiyonu. Asgari ücretle çalışıp 10,000 kira verdikten sonra çocukları kafeye gitmek isteyince de der 'özel sektöre can verin' diye. Yersen.
Vallahi millet aç hocam ben bile üzülürken Ekrem İmamoğlu'nu düşünemiyorum bile kendisi insanlar için didiniyor resmen ben bir konuşmasında aç yatağa giren çocuklara üzülüyorum onlara ne verebiliriz ne yedirebiliriz en iyisi okulda çocuklara balık verebiliz diye düşünmüş insanlar gerçekten kötüyken yok özel sektörmüş yok can vermeymiş düşünülemez Ekrem İmamoğlu en azından insanlara üzülüyor ve insanların açlığına derman olmak için projeler çalışmalar üretiyorken asıl eleştirmemiz gereken şatafat'lı lüks ıstakoz maldivler filan yaşayanlar hükümeti eleştirelim diye düşünüyorum.

Israrla bu anlattıklarından hiçbir şey anlamayacak çünkü birkaç kelime sosyal devlet kavramlarını falan okuyan, finans okuduğundan bahseden bunun gibi kişiler "at gözlüğü" taktığı için sistemin pembe kulvarlı Avrupa gibi işlediğini zannedip insanları forumdan gitmesini falan önerir.

Halk anlayışından kopmuş, sokağa belki yılda 4 5 kez çıkan birisi olmalı ki Türkiye'de ki serbest piyasanın ne denli bir lağım çukuru olduğunu, vergilendirme sisteminden tut fiyatlandırmaya kadar nasıl derin bir çukurda olduğunu bilmeden sosyal yardımlara laf söyleyebiliyor.

Gerçi o arkadaş İstanbul'da oturuyor mu ona bile şüpheliyim.
Türkiye gibi bir ülkede serbest piyasanın, ekonominin, hukukun ve iktidarın düzgün çalışmasını beklemek herkesin en doğal hakkı fakat aynı şekilde polyannacılık oynamaktır. Orta doğuda hangi devlet düzgün de sen düzgün olasın? Bu arkadaştan bağımsız olarak DEVA ve LDP hayranlarının %99.9'u dediğim şekilde hayal kuruyor. Sert bir ülke olduğumuzu unutuyorlar cidden.

Bu partilerin de muhafazakar bir yapıya sahip olması ayrı komik zaten.