@6434 Dediklerime cevap ver dediğin yöntemler nerede uygulanmış da başarılı olmuş? Sorudan kaçma. İnsanlara iftira atıyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşte ben de dalga geçmenle alay ettim. Bunu anlayacak kadar vizyonun yok. Esas ben üzüldüm.

Liboş diyorsun da liberal olmadığımı 50 defa söyledim bu konuda. Az önce alay edişimi anlamayacak kadar dar bakış açısıyla dediklerimi anlaman da beklenemezdi zaten vergi hukuku veya gelir hukukundan vazgeçtim sen önce mizah anlayışını inşa et. Ha, dur insanlığın da zayıf çıktı, 1 kelimeden açık arayacak kadar düştün. :D

Sana benim diyecek ne daha sözüm var, ne de uğraşacak gücüm, belli ki yaşam koşullarının rahatlığı seni günümüz çağının en zehirli düşüncesi olan kalpsiz bir entele dönüştürmüş, tez vakitte İstanbul'a gel, yaşamını zor idare eden, tek derdi yemek yemek olan birinin yanına git de bahset bunlardan, bakalım onlar ne diyor bu duruma, gerçi o kendini entel ve aydın sanan zihninde ne hastalıklı şeyler dönüyordur kim bilir. :)

@6434 Dediklerime cevap ver dediğin yöntemler nerede uygulanmış da başarılı olmuş? Sorudan kaçma. İnsanlara iftira atıyorsun.
Yazmışım zaten, niye etiketliyorsun baksana bildirimlere. :rofl:

@6434 Tekrar soruyorum ve ekleme yapayım bunlardan birkaçını lütfen cevaplayın, karşı tarafa hakaret etmeden.
1-Ekonomi bir bilimdir, genel geçer ilkeleri vardır ve yıllarca Batıda da "Gıda Enflasyonu Yüksekliği" sorunu olmuştur. Bu sorunu "devletin binlerce lokanta açarak" çözdüğü bir ülke var mıdır?
2-Sizin değerlerinize sahip "Serbest Piyasa" ilkesi karşıtı olup da Atatürk'ün "Muasır Medeniyet" dediği bir ülke var mıdır?
3-Liberalliği bir hakaret olarak kullanıyorsunuz ve karşıtsınız. Neden uluslararası verilere baktığımız da "Liberal Demokrat" ülkeler refah, kişi başına düşen milli gelirde zirvelerde yer alıyor? Bu ülkelerde "Serbest Piyasa" etkin olarak uygulanıyor?
Kaynak:

Liboşlar da zaten liboş olmadıklarını diyor 🤔
Ne güzel iftira atıyorsunuz öyle. Madem bizi avutacaksa solcu dedikleri Atatürk'ün de ekonomi konusunda liberal olduğunu söylemekten çekinmeyelim o zaman:

Kemalist ekonomi serbest piyasa ve birey esaslı olmasına rağmen, serbest piyasanın giremeyeceği veya girmek istemediği yerlere devlet el atabilmektedir fakat devlet hiçbir zaman bireyin önüne geçmemelidir, bu sebeple sosyal liberal ekonomiye benzer yapıdadır.

Kaynak:

Sana benim diyecek ne daha sözüm var, ne de uğraşacak gücüm, ne de bilgim
Ekleme yapayım: Ne de bilgin var.

belli ki yaşam koşullarının rahatlığı seni günümüz çağının en zehirli düşüncesi olan kalpsiz bir entele dönüştürmüş, tez vakitte İstanbul'a gel, yaşamını zor idare eden, tek derdi yemek yemek olan birinin yanına git de bahset bunlardan, bakalım onlar ne diyor bu duruma, gerçi o kendini entel ve aydın sanan zihninde ne hastalıklı şeyler dönüyordur kim bilir. :)
Sen ilerleyen zamanlarda kamu zararlarının cezasını o tek derdi yemek yiyenlere kesildiğinde "Ya bizim liboş diye iftira attığımız adamlar haklıymış." diyeceksin, işte o zaman çok geç olacak. Daha iktisat biliminin en basit terimlerinden olan fiyat tabanını bilmezsin şimdi sana price surplus olayını mı anlatayım yoksa elasticity in economics metodunu mu? Size ne öğretsek boş çünkü daha 2 + 2 = 4 diyemeyecek kadar acizsiniz.

Ekonomi ile finansı aynı şey sanacak kadar bilgisizsin ve gelmişsin sana ders niteliğinde cevap yazanlara ağıza alınmayacak kadar ahmakça şeyler saçmalıyorsun. Alçalıyorsun diye uyardıydım en dibe girdin. :D

Ne güzel iftira atıyorsunuz öyle. Madem bizi avutacaksa solcu dedikleri Atatürk'ün de ekonomi konusunda liberal olduğunu söylemekten çekinmeyelim o zaman:
Ciddi ciddi Atatürk'e de liberal dediyseniz bu iş bitmiştir bence. Liboş rüyalarını süsleyebilirsin bu şekilde. İyi geceler :sleep:

Ciddi ciddi Atatürk'e de liberal dediyseniz bu iş bitmiştir bence. Liboş rüyalarını süsleyebilirsin bu şekilde. İyi geceler :sleep:
23-29 arası arası uygulanan ekonomik politikalar? "Muasır Medeniyet" dediği ülkelerin Liberal olması? Çok partili rejime geçmek istemesi? Liberal ekonomiyi benimseyen SCF kurdurması ve kardeşini buna üye etmesi?
Ekran Alıntısı1.webp

İş zaten siz kâr marjını olayını bilmediğinizi kanıtladığınız zaman bitmişti. %20 kâr marjı elde eden esnafa bile laf ediyorsunuz ki enflasyon arttıkça kâr marjı artar. Buyur bir ders daha.

Evet, Atatürk ekonomi konusunda oldukça liberaldi. Kendi ağzından oku:

"Devlet bireyin yerini alamaz, fakat, bireyin gelişme ve kalkınması için genel koşulları göz önünde bulundurmalıdır. Devlet eliyle yapılacak işler, bireyin büyük kar getirmediğinden dolayı yapmayacağı işler veya millî çıkarlar için gerekli olan ekonomik işleri kapsar. Özgürlüklerin ve yurt bağımsızlığının sağlanması ve korunması ile iç işlerinin düzenlenmesi nasıl devletin görevi ise, devlet vatandaşların öğretimi, eğitimi, sağlığıyla ilgilenmek zorundadır. Devlet, memleketin asayiş ve savunması için yollarla, demir yolları ile, telgrafla, telefonla, memleketin hayvanlarıyla, her türlü taşıtlarıyla, milletin genel servetiyle yakından ilgilidir. Memleket yönetiminde ve savunmasında, bu saydıklarımız, toptan, tüfekten, her türlü silahtan daha önemlidir. (...) Özel çıkarlar çoğunlukla, genel çıkarlarla tezat halinde bulunur. Bir de, özel çıkarlar, en nihayet rekabete dayanır. Oysa, yalnız bununla ekonomik düzen kurulamaz. Bu kanıda olanlar kendilerini, bir serap karşısında, aldatılmaya terk edenlerdir. (...) Bir de, ferdin kişisel çalışmaları, ekonomik kalkınmanın esas kaynağı olarak kalmalıdır. Ferdin gelişimine mani olmamak bilhassa iktisadi sahadaki özgürlük ve teşebbüsler önünde devletin kendi faaliyeti ile bir engel yaratmaması demokrasi prensibinin önemli esasıdır."

Bak özellikle şuraya dikkat çekeceğim:
"Devlet, memleketin asayiş ve savunması için yollarla, demir yolları ile, telgrafla, telefonla, memleketin hayvanlarıyla, her türlü taşıtlarıyla, milletin genel servetiyle yakından ilgilidir."

Demek ki Atatürk'e göre neymiş belediyenin görevi altyapı, ulaşım, kent güvenliği... Kamu kaynaklarıyla tüccarlık ve hatta işletmeciliğe yönelip Kent lokantaları tarzı yerler işletip özel sektörle haksız rekabete girmek değilmiş. Di' mi?

İyi geceler.