laifodes

Yetkin
Bilmiyorum nerede hata yapıyorum. Hiçbir şey yolunda gitmiyor. Uykusuz geçen bir gecede yazdığım birçok şiirimsilerden birini paylaşmak istedim. Her türlü yardıma kapım açıktır.
Ben neden böyleyim?
Neden herkes gibi sevemiyorum?
Nerede hata yapıyorum?
Bilmiyorum.
Keşke bilsem de sorunuma çözüm bulabilsem.

Yaşamaya değer bir hayatım var mı ki?
Kendimi sevmezken başkasını sevebilir miyim?
Keşke bilsem.
Önceden yaşamadığım bir duyguyu hissetmek için kendimi zorluyorum.
Keşke ise yarasa.

Neden arkadaşım yok?
O kadar kötü bir insan mıyım?
Bilmiyorum.
Birinin elimden tutup yol göstermesine ihtiyacım var.
Ama yardım isteyemiyorum.
Kendi fanusumda kapalı kaldım, çıkamıyorum.

Küçükken süper güç olarak görünmezlik isterdim.
İsteğim gerçek oldu.
O kadar insanın içinde görünmez gibiyim.
Herkes mutlu, neden bende olamıyorum?

Egolu biri miyim?
Bu yüzden mi arkadaş edinemiyorum?
Sanmıyorum.
Anksiyetemi nasıl yeneceğim?
Bilmiyorum.

Gecenin 3:30'unda bunları yazıyorum.
Bana bir getirisi olmayacak.
Belkide ölmeliyim.
Ama annem üzülür.
Cenazeme 50 kişi gelir mi?
Bilmiyorum.

Yaz depresyonu geri geldi.
Asla kurtulamıyorum.
Oturup deliler gibi ağlamak istiyorum.
Yurttayım, yapamıyorum.
Kusana kadar içmek istiyorum.
Nasıl yapabilirim bimiyorum.

Hayatımı sevmiyorum.
Kendimden nefret ediyorum.
2. bir şansım olur mu? Belki.
Olursa bir şeyler farklı olur mu?
Sanmıyorum.

Gelecek hayal ediyor muyum?
Bilmiyorum.
Belki de etmeliyim.
Bu sadece daha da hüzün getirir bana.

Hayat amacım yok.
Neden geldim, nereye gidiyorum?
Belki de terapiye gitmeliyim.
Belki.

Bir gün benim yüzüm gülecek mi?
Sanmıyorum.
Çok isterim fakat sanmıyorum.

Yaşam enerjim yok.
Nasıl bulacağım?
Bilmiyorum.

Bunların suçlusu kim?
Benim olmam çok muhtemel.
Elimden bunu değiştirmek için hiçbir şey gelmiyor.
Keşke gelse.

Sorunun arkadaşlık ise emin ol bazen arkadaş edinmemek daha iyi, sağlam arkadaşlık bu devirde çok zor bulunuyor hele birde içindekileri ve dertlerini o arkadaş dediğin insanlara anlatırsan sana karşı kullanıyorlar yalnızlık her zaman iyi olmasa da daha sakin bir hayat için daha alternatif bir çözüm emin ol.

Arkadaş dediğim insan sayısı toplasan 5 kişi etmez hiç birine derdimi anlatamıyorum işimi sağlama alıyorum her zaman güçlü görünmek çok daha iyi.

O yüzden kendi yoluna bak diğerlerini boş ver tek başına gez, eğlen hatta elinde olsa eğlenme bile derdim zaman kaybetmek yerine kendini geliştir maddi ve manevi anlamda emin ol bir çok arkadaş bulacaksın, ama dediğim gibi arkadaşa güven olmaz o yüzden yalnız kalmayı kendin isteyeceksin bir kez sırttan bıçaklandığın zaman.

Arkadaş ve dostluk her zaman iyi bir şey değildir.

Sorunun arkadaşlık ise emin ol bazen arkadaş edinmemek daha iyi, sağlam arkadaşlık bu devirde çok zor bulunuyor hele birde içindekileri ve dertlerini o arkadaş dediğin insanlara anlatırsan sana karşı kullanıyorlar yalnızlık her zaman iyi olmasa da daha sakin bir hayat için daha alternatif bir çözüm emin ol.

Arkadaş dediğim insan sayısı toplasan 5 kişi etmez hiç birine derdimi anlatamıyorum işimi sağlama alıyorum her zaman güçlü görünmek çok daha iyi.

O yüzden kendi yoluna bak diğerlerini boş ver tek başına gez, eğlen hatta elinde olsa eğlenme bile derdim zaman kaybetmek yerine kendini geliştir maddi ve manevi anlamda emin ol bir çok arkadaş bulacaksın, ama dediğim gibi arkadaşa güven olmaz o yüzden yalnız kalmayı kendin isteyeceksin bir kez sırttan bıçaklandığın zaman.

Sosyallik önemli hocam son 11 aydır tek başına yaşayan bir insan olarak, yakın zamanda bir aydınlanma yaşadım ve çok şey kaçırdığımı fark ettim ve o yüzden yaşadığım yeri değiştirip aktif bi bölgeye gidiyorum.

Sorun sadece arkadaşlık değil hocam. Aşk, sevgi, merhamet, mutluluk duyguları sanki hiç yüklenmemiş gibi bana. Etrafımdaki mutlu insanları gördükçe hüzünleniyorum, acaba bende mutlu olabilecek miyim diye düşünüyorum. Ancak tamamen pesimist biri olduğum için direkt olamayacağım hissine kapılıyorum.

Psikiyatristime bahsettim bu konudan, kendi kendime çözmem gerektiğini söyledi. Bende bir umut buraya konu açmak istedim.

Belki içtiğim ilaçların yan etkisi fakat son zamanlarda eskiden daha fazla bir şekilde ölümü düşünmeye başladım. Hayat ne getirecek bakalım.

''Neden, keşke, istiyorum, bilmiyorum, sanmıyorum, yok'' bu kelimeleri hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor.
Aklım sürekli geçmişteki hatalarım ve yapmak isteyip yapamayacaklarımda hocam. Öyle olunca bu kelimeleri çıkartmak imkansız gibi gözüküyor.

Aklım sürekli geçmişteki hatalarım ve yapmak isteyip yapamayacaklarım da hocam. Öyle olunca bu kelimeleri çıkartmak imkansız gibi gözüküyor.
O zaman hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek istemiyorsunuz. Herkes ister ama harekete geçen alır.
İstediklerinin listesini çıkart ve birinden başla; göreceksin ki yaptıkça ozguven de geliyor motive de.