Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
10 yıl önce giden tanıdığıma sordum. Müzdelife'de yerden kendileri topladıklarını söyledi. Taşları koymalık torba satanlar var mış ama. Bazılarının anlama güçlüğü çektiği bariz, o yüzden ek olarak belirteyim. Bunu yapan şahıs, devlet değil.
Reddit gönderisi yorumlarındaki yeterince tarafsız bulduğum kaynaklara göre toplanıp temizlenip çeşitli noktalara dağıtılıyormuş.
Zaten hac için gittiğinde ülkeye para veriyorsun. Adam ona dahil eder. Tekrar neden tahsilatla uğraşsın ki? Hem bu sayede atandan da bir şekilde atmayandan da parasını almış olur.
Kuzenime sordum. Atmak istiyorsan satın almak zorunlu ve dolar ile. Kendi taşını vs. getirmek yasak. Kuzenim Suudi Arabistanda kaldığından yine bayağı bir gidiyor. Ülkemizde araptaparlık çok olduğundan insanlara zor geliyor ve paylaşmıyorlar genellikle.
Qhan
Yetkin
Kaynak?
HDDKullanıyorum
Üstün
Doğru mu yani taşı parayla sattıkları? Bazısı yalan diyor.
Hayır değil bu taşlar bireyler tarafından yerden toplanır.
Vakfe ibadetinden sonra müzdelife tepesine gelinir ve taşlar orada toplanır toplanılan taşlar ise şeytana atılır.
Hayır değil bu taşlar bireyler tarafından yerden toplanır.
Vakfe ibadetinden sonra müzdelife tepesine gelinir ve taşlar orada toplanır toplanılan taşlar ise şeytana atılır.
Dolarla satılmakta.
HDDKullanıyorum
Üstün
Bu bilgi için kanıtın var mı? 2010 yılında ailem ile yaptığımız ziyarette taşları kendimiz topladık aynı şekilde 2023 yılında amcam tarafından yapılan ziyarette de kendisi topladı.
Kuzenime sordum. Almak zorunlu dedi. Aynı şekilde dayımda sürekli anlatır nasıl sattıklarını.Bu bilgi için kanıtın var mı? 2010 yılında ailem ile yaptığımız ziyarette taşları kendimiz topladık aynı şekilde 2023 yılında amcam tarafından yapılan ziyarette de kendisi topladı.
Yeni konular
-
-
-
-
Rehber Darboğaz nedir ve darboğaza neler sebep olabilir?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-