Türkiye Cumhuriyeti tüm fertlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olmalıdır. Durumdadır, demiyorum, olmalıdır. Ağa değilim, paşa değilim, ağa ya da paşa olsam demek ki benim ihtiyaçlarımı umursayacaksınız. Statü mü önemli sizin için? Hahaha, öyle algıya böyle cevap. Normalde benlik değil.
Hiç mi sanal âlemde tartıştığı, küfürleştiği ya da sadece küfrünü işittiği kişiyi yaralayan, öldüren duymadınız? Nerede yaşıyorsunuz ya da nasıl yaşıyorsunuz?
Ayrıca, takipsizlik kararı verildiyse devlet peşini bırakmış demektir. Devletin bulmak için çaba gösterip olumlu sonuç alamadığı adamı ben nasıl bulabilirim? Velev ki buldum, bir önceki cümlemde bahsettiğim kişilerden biri ya da bu kişilere özenen biri olamaz mıyım? Burada birçok pencereden bakmamız gerekir.
Kanunların "sana ettiği küfür umurumda değil." demesi bu işi umursayan kişi olarak ilgili cezayı benim kesebileceğim anlamına gelir. Bakın, "keseceğim" değil, "kesebileceğim". Ben yapmam, siz yapmazsınız da yapan olursa ne yapacaksınız, ne diyeceksiniz? Umursamadık, sen umursadıysan ve kendince çözüm bulduysan sana da ceza vereceğiz, mi diyeceksiniz? Yahu, hahahaha.
Üstte de bundan bahsettim, üşenmeyeceğim ve tekrar bahsedeceğim. Anlatacağım. İyice anlatacağım.
Resmî kurumların bulamadığı adamı ben nasıl bulayım? Velev ki buldum, "bu adama cezasını zaten devlet verecekti. Buldum ve elimle teslim ediyorum." derim. Ben bunu derim. Ha, belki de bulduktan sonra cinayet işleyecek birileri vardır. Vardır, elbet vardır. Onlara ise yine kanunlar çerçevesinde gerekli ceza verilir. Sizin istediğiniz sistemde biri yüz yüzeyken benim aileme sövecek, ben buna katlanmak zorunda kalacağım. Bunu nasıl aklınız alıyor, bilmiyorum. Siz katlanabilirsiniz de ben nasıl katlanacağım?
neden katlanacağım?
Ayrıca, şu anki sistemde sizlik hiçbir sorun yok eğer deliler gibi herkese söven tarafta değilseniz. Fakat sizin istediğiniz sistemde belki de milyonlarca insanın hakkını yiyorsunuz. Sokaktan on kişi çevirin, sekizi böyle bir şeye tepkisiz kalamaz. Umursamıyorum, diyemez. Diyemez. Bundan adım kadar eminim ve hatta bence siz de eminsiniz fakat koşturmuşsunuz bir dava uğruna, Allah akıl ve fikir versin. Hahaha.
"Türk" tanımı Atatürk'ün tanı mıdır? Bu topraklarda yaşayıp Türkiye vatandaşıysanız türksünüzdür. Türkiye Cumhuriyeti bunu böyle kabul eder ki kimliklerimizde de uyruk kısmında direkt olarak Türkiye Cumhuriyeti yazar. Kimin kimliğinde Kürt, laz, rum yazar? Hahaha. Bunlar nasıl cümleler...
Bu konudan bağımsız olarak Atatürk peygamber midir ki her sözüne, davranışına katılmak zorunda olalım? Ayrıca, Atatürk'ün yerinde olsam ben de aynı tepkiyi verirdim. Siz her şeyi kalıplaştırmışsınız, daha da bir şeyler anlatmaya çalışıyorsunuz. Buna yalnızca gülme emojisi bırakılıp geçilir fakat ben usanmadan size cevap vereceğim.
Toplum ahlakı, toplum etiği diye kavramlar vardır, bilir misiniz? Kanunlar akla ve mantığa uygun olmalıdır, hahaha, siz "makarnacı"ysanız ve ben
sizi kışkırtma amacı gütmeden makarnalara küfredersem kim bana ceza verecek? Birinin bir gerçekliğe (yani aileme, bana) küfretmesi ile bu durum aynı mıdır? Yapmayın, haklı olacaksınız diye saçmalamayın lütfen.
Ayrıca, "kışkırtma" da bir suçtur ve sizin "makarna" örneğiniz için bu durumu kullanabiliriz.
Ben muhafazakâr değilim. Bunu düzeltelim.
Sizi gerçekliğe davet ediyorum. Bugün, Anadolu'nun ücra, elektriksiz, internetsiz bir köyünde "Elon Musk'ın Starlink sistemi için ne düşünüyorsunuz?" sorusunu sorabilir misiniz? Farklı durumlar, farklı tedbirler ve işleyişler getirir. 80 milyonluk Türk halkına -özellikle mevcut siyasi düzenin, yani ateş çemberinin içerisinde bulunan Türk halkına- "bayrak yırtmak da masum bir protestodur." diyemezsiniz. Öğretemezsiniz. Bu milletin benimsemeyi bırakmayacağı birkaç değerinden biridir vatan ve millet sevgisi ve muhtemelen ilelebet de devam edecektir. Burada milliyetçilik yok, gerçeği analiz etme var. Bunun böyle olduğunu bence siz de biliyorsunuz.
Velhasılıkelam, birbirimizin düşüncelerini anlamakta zorlandığımız kesin ve muhtemelen ortak bir noktada da buluşamayacağız. Sizlere hayatınızda kolaylıklar dilerim.