Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İzmir
İş gereği iki farklı masaüstü sistemi kullanmam gerekiyor. Masam çok fazla büyük değil. İki farklı kasam, iki farklı monitörüm var fakat tabii alanım olmadığı için aynı klavye ve fareyi iki sistemde değişimli kullanmak durumunda kalıyorum. KVM Switch diye bir şey olduğunu duydum, bu benim işimi çözer mi veya daha farklı bir çözüm var mıdır? Sürekli kablo tak çıkar yapmak elbette hem beni yoruyor hem de cihazlarımın ömrünü azaltıyor.

Çözüm
Aşağıdaki uygulamaları bir inceleyin.
  • Barrier: Open-source KVM software
  • Mouse Without Borders
Bluetooth cihaza karşı bir yargın yok ise şu klavye çoklu cihazda çalışabilme özelliğine sahip. Aynı anda kullanmadım ama farklı cihazlarda kullandığımda sorun yaşamadım. Aynı anda kullanırken muhtemelen tek tuş ile cihaz ataması yapıyorsun.

Windows kullanıyorsanız Microsoft PowerToys'ta Mouse Wİthout Borders özelliği bulunuyor, en temiz çözüm bu olur diye düşündüm. Tıpkı çift monitör gibi fareyi sola veya sağa kaydırdığınızda diğer bilgisayara geçiyor. Klavye tuşlarıda aynı şekilde farenin bulunduğu bilgisayarda çalışıyor. Türkçesi Sınır Tanımayan Fareydi sanırım. PowerToys'u Microsoft Store'dan indirebilirsiniz, ayrıca birçok farklı işinize yarayabilecek özellikleri de bulunuyor güzel programdır.

• Barrier: Open-source KVM software
  • Mouse Without Borders
Bir bilgisayarda Linux, diğer bilgisayarda Windows kurulu. Sorun olmaz değil mi?

Bluetooth cihaza karşı bir yargın yok ise şu klavye çoklu cihazda çalışabilme özelliğine sahip...
Hocam açıkçası klavyemden çok memnunum. Ayrıca masaüstünde kablosuz kullanmam beni zora sokar zira Linux sistemimin bazen birkaç hafta açık kalması gerekebiliyor. Sürekli şarj etmem iş akışıma zarar verecektir.

Evet hocam, ben de bu programı gördüm fakat Windows kullanmıyorum :confused:

Bir bilgisayarda Linux, diğer bilgisayarda Windows kurulu. Sorun olmaz değil mi?

Hocam açıkçası klavyemden çok memnunum. Ayrıca masaüstünde kablosuz kullanmam beni zora sokar zira Linux sistemimin bazen birkaç hafta açık kalması gerekebiliyor. Sürekli şarj etmem iş akışıma zarar verecektir.

Evet hocam, ben de bu programı gördüm fakat Windows kullanmıyorum :confused:
Benim dediğim yöntem olmaz o halde, Barrier programı her iki OS içinde bulunuyorsa bulunuyormuş işe yarayabilir bir deneyin derim.

Az önce yükleyip bir bakmak istemiştim, hiç çalıştırmadım ama açılışta Wayland ile tam uyumlu olmadığı yazıyordu, aklınıza bulunsun yani.
Fedora 40 Wayland oturumunda tek yönlü çalışıyor. Xorg oturumunda sorunsuz iki yönlü de çalışıyor. İki bilgisayarda da ayarlardan Enable SSL seçeneğini deaktif etmek gerekiyor. Ayrıca sabit Yerel IP Adresi tanımlamak da lazım bilgisayarlara.