Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wartz 5

Üstün
Makaleler
5
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 Kullanıyorum. Ubuntuyu ikinci işletim sistemim olarak kullanmak istemiştim. Kurulum kısmını hallettim ve 10 dakika bekleyişin ardından hazırdı. Ancak flash belleğimi please remove the installation medium then press enter yazısı geldiği anda çıkarttım ve sanırım başarısız oldum. Tekrardan kuracakken ikincil işletim sistemi olarak ayarlayı seçtim. Ve bu sefer iki tane Ubuntu olduğunu gördüm. Ama diskime baktığım zaman veya kurulan işletim sistemlerime baktığım zaman gözükmüyor.

Eğer CSM açıksa hem BIOS hem de UEFI olarak gözükebilir. USB'deki Ubuntu'yu ikinci olarak görüyor olabilirsin. Bazen fazladan UEFI girdileri kalabilir ama bu genelde birden fazla kurulum veya bootloader'in farklı ayarlanması sebebiyle olabilir.

Kurulum ekranında 2 tane var olarak gösteriliyor ama sistem yapılandırmasında sadece Windows 10 gözüküyor.

Dosya Ekleri

• 1728063049465.webp
    1728063049465.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 78
Windows görmez büyük ihtimal. Linux'daki GRUB yani varsayılan bootloader görür ama os-prober açıksa. Sorun yok bence.
Bazı izlediğim videolardakinde sistem yapılandırılmasında görmüştü. Peki sorunumu nasıl çözebilirim?

Sorunu çözdüm. Aslında yüklenmiş ve boot ekranına gidip değiştirebiliyormuşum.

Son düzenleme:
Çözüm