İkinci kez üniversite okumak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan senuzulme
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 75
  • Etiketler Etiketler
    üniversite

senuzulme 48

Üstün
Yer
İstanbul
Bu sene Uluslararası Ticaret ve Lojistik'te son senem. Bölümden memnunum ancak 4 yılda okul ortamı namına pek bir şey katetemedim.

Mezun olduktan sonra sınava tekrar hazırlanıp İstanbul Üniversitesi İktisat yazmayı düşünüyorum, ne dersiniz?

Hem sosyal hem akademik açıdan çevre edinmek istiyorum. Ayrıca 4 sene önce üniversiteye gitmek gibi bir planım yoktu ama şu an 180 derece dönmüş vaziyetteyim. Yani iyi bir okulu bitirmek istiyorum kısaca.

Kendi paramı kazanıyorum. Beni her ay idare edecek birkaç ufak girişimim var. Köşede birikmiş 1,5 milyon kadar da param var.

22 yaşında mezun olup tekrar çalışmaya başlasam 4 sene içinde bitse 26/27 oluyorum.

Sizce bu aksiyona değer mi?

Maddi olarak zorluğun yok diye anlıyorum. Yaşın da çok genç. Kesinlikle değer ama "bu bana yeter"lik çalışma yapma. En iyisini hedefle, çok çalış. Dört yıl sonra mezun olduğunda arkanda güzel anılar bırakmanı diliyorum. Katılan olur olmaz, bence iyi bir üniversitede okumak insanın ufkunu açıyor. Sırf havasını almak bile yetiyor. Bazen derste hocanın kurduğu bir cümle bile çok şey değiştirebiliyor. O yüzden değer.

Ben de ikinci üniversite olarak Yönetim Bilişim Sistemleri okuyorum. O yüzden yaş konusunda çok takılmamanı söylerim; 26-27 yaşında mezun olmak geç değil, hele ki bunu gerçekten istediğin için yapıyorsan. Zaten kendi paranı kazanıyor olman ve maddi olarak da rahat olman büyük avantaj. Bence sırf “4 yıl daha okuyacağım” diye vazgeçmektense, 4 yıl sonra nerede olmak istediğine bakmak daha mantıklı. İçinde ukde kalacaksa bence denemeye değer.

Yani çok rahat bir ailede büyümedim ama maddi olarak dengeyi kurabileceğimi düşünüyorum.

Dediklerini konuya eklemedim ama ben de aşağı yukarı öyle düşünüyorum, etkilendim.
İstanbul Üniversitesi'nden alacağım diploma ile gireceğim her yere şu anki diplomamla da girebilirim, benim için akademik katkı o yüzden şimdilik ikinci planda ama yaş konusuna el atmanız güzel olmuş. Beni en çok o tedirgin ediyor.

Bence yaş konusunda hiç bu kadar düşünme. 26-27 yaşında olmak, bugün karar vermekten çok daha önemli değil; zaten şu an 22 yaşındasın ve önünde ne yapmak istediğine karar verebileceğin uzun bir dönem var. Ben de ikinci üniversiteye biraz bu gözle bakıyorum, Yönetim Bilişim Sistemleri okuyorum mesela. 4 yıl sonra “iyi ki yapmışım” deme ihtimalin, “keşke deneseydim” demenden daha önemli bence.

Para olarak çok değil, belki döndürülürse para veya katlanabilirse daha iyi olur. Bence vakit kaybı 2.yi okumak. Çünkü hiçbir değeri yok, okumuşsun okumamışsın. En önemli şey, başardığın işler, yaptıkların; bunları göstermek. Okumak yerine hobi edinebilirsin: kitap okumak veya kamp yap ormanda, ne bileyim, balık tut, daha iyi.

Hocam bu saydıklarının hepsi tek kişilik. Ben kendi çapımda zaten bir şeyler üretmeye çalışıyorum fakat ister iş anlamında ister sosyal anlamda daralmış hissediyorum kendimi.

Bir sene mezuna kaldım, sonra ön lisans bölümü yazdım. Şimdi de DGS yaptım 4 yıllık bölüm okuyorum ilk sınıftan başladım. Mezun olunca 26 yaşında falan olacağım. Kendimi biraz geç kalmış gibi hissediyorum ancak çalışmamakta konforlu yalan yok. Keşke mezuna kalmasaydım ilk seneden kazansaydım bitseydi falan diyorum ama çokta üzülmüyorum. Maddi olarak bir sıkıntın yoksa okunur tabi neden okunmasın. Sıkılırsan bırakırsın kaldığın yerden devam edersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…