Bruhistan

Başarılı
Merhaba,

Bu biraz saçma ve abes kaçabilir ama yıl oldu 2026. Bilim ve teknoloji hızla ilerliyor. Mars'ta yaşam kurmaya çalışıyorlar. Eğer ileri yıllarda insanoğlu olarak mesela 2040 veya 2060'larda falan, teknoloji ve bilim hat safaya ulaştıkları vakit onlarla iletişime geçebilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nesil olarak bizim görebilme ihtimalimiz mucize olur, hiç sanmıyorum. Gezegenin kaynaklarına böyle saldırmaya devam edersek insan türü olarak da görmeme ihtimalimiz neredeyse kesin. Uzaydaki mesafeler çok fazla. Kütlesi olan cismi ışık hızının ötesine çıkarmak, solucan delikleri gibi şeyler ise tamamen bilim kurgudan ibaretler, olma ihtimalleri de aşırı düşük. Mucizevi keşiflerle bir gün bunları aşabilsek bile o zamana kadar çok nesil geçmesi gerekecek.

Onların bize ulaşması gerekiyor, ulaştıkları zaman da biz karıncaları nasıl görüyorsak onlar da bizi aynı şekilde görüp empati kurmayacaklardır. Yani olmaması daha iyi olur. Matematiksel olarak evrende yalnız olma ihtimalimiz çok düşük ama iletişime geçebilsek bile geçmememiz bizim için daha hayırlı.

Sana şöyle söyleyeyim, yaklaşık 100 yıldır dünya dışına radyo sinyalleri gönderiyoruz ve 100 ışık yılı anca ileri gitti bu sinyaller. O da şu an anlaşılmaya çalışsa bozuk bozuk sinyaller olarak yani.

Herhangi bir şekilde güneş sistemimizin dışında varlıkla şu an sahip olduğumuz teknoloji ile hiçbir şey yapamayız. Şu an devasa, kapkaranlık bir ortamda nerede olduğumuzu dahi bilmeden oturuyoruz.

Burada sana sormam gereken soru şu, karanlık bir ormandasın. Ormanda başka nasıl canlılar var bilmiyorsun, iletişim kurmalı mısın? Yoksa sessiz mi kalmalısın?

Ben sessiz kalırdım yani sonuçta belirsiz varlıklar her an saldırma ihtimalleri var.

Ben de böyle düşünüyorum.

Gezegen keşfi başka, dışarıda ne olduğunu bilmediğimiz bir yapıya doğru "buradayız biz, alın bizim DNA dizilimimiz ve güneş sistemimizin yeri." diye kimseye sormadan kafasına göre iş yapan başka.

Şaka gibi, şu an senin tüm verilerinin olduğu biz disk uzayda kendi kendine süzülüyor.

Yakınlarda bi yerde olsalardı şimdiye görürdük büyük ihtimalle ama buralarda olmadıklarına göre ışık hızının üstüne çıkamadığımız için ve evren devasa olduğu için biz göremeyebiliriz ama varsa uzaylılar belki bizi görebilir.