Küçük yaşta gerçek olmayan ve hayal ürünü olan çok fazla tarihi roman okudum Timaş'tan. Yararı dokunmuş mudur, kesinlikle hayır. Ama okuma alışkanlığı kazandırdığı kesin. Sayesinde kendi ilgime göre kitaplar seçip düzenli olarak okuyacak seviyeye geldim.

Sizde de aynısı olması dileğiyle.

Kitap bittikten sonra kendinize 'ben bu kitaptan ne ogrendim?' diye sorun. Size mesaj vermeyen, bilgi anlaminda kazanim saglamayan ya da en onemlisi hicbir edebi degeri olmayan ucuz yazarlarin yazdigi kitaplari okumayin.

En nihayetinde kendi tercihiniz ama bu tur kitaplarin size okuma aliskanligi kazandirdiktan sonra sizden zaman calacagini unutmayin.

Ne alakası var hocam? Sabahtan akşama kadar kişisel gelişim kitapları mı okusun insanlar? Arada sırada oyun oynuyoruz, komedi filmleri izliyoruz. Güzel zaman geçirmek için de kitap okunabilir, illa sana bir şeyler katmasına gerek yok.

Ne alakası var hocam? Sabahtan akşama kadar kişisel gelişim kitapları mı okusun insanlar? Arada sırada oyun oynuyoruz, komedi filmleri izliyoruz. Güzel zaman geçirmek için de kitap okunabilir, illa sana bir şeyler katmasına gerek yok.

Bir onceki mesajim:

Mesaj eksik olmus, kusura bakmayin.

Edebi eser gercekten edebi eser olacaksa; okuyucuya hicbir sey katmasa bile diliyle, anlatimiyla keyif vermelidir. Az cok sizin dediginize geliyor olay; Estetik. Estetik eser de size bir seyler katabilir.

Konudaki kitapta ne estetik, ne de okuyucuya ulastirilmaya calisilan mesaj var. 'Size hicbir sey kazandirmayan kitaplari okuyun' demek bana gore yanlis.

Edebi eser salt bilgi kazanimi odakli olamaz zaten, bahsetmeye calistigim durum bu degil.

Her seye atlamamak gerekiyormus.

Ha yine buna katilmiyorsaniz okuyun o halde. Hicbir edebi degeri olmayan, estetik barindirmayan zaman kaybi kitaplari. Bu tur kitaplarin tek bir gecerliligi olabilir; yukarida bahsedilen okuma aliskanligini gelistirir. Baska da bir faydasi yok.

Benim bahsettigim sey edebi eserler degil tam olarak, konuya soyle bir 2-3 dakika goz gezdirseydiniz durum anlasilabilirdi.

Kitap okumak çok güzel bir alışkanlıktır. Umarım gerisini getirirsiniz :) Eğer kitap önerisine ihtiyacınız olursa konu açabilirsiniz.