Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Kitap bittikten sonra kendinize 'ben bu kitaptan ne ogrendim?' diye sorun. Size mesaj vermeyen, bilgi anlaminda kazanim saglamayan ya da en onemlisi hicbir edebi degeri olmayan ucuz yazarlarin yazdigi kitaplari okumayin.
En nihayetinde kendi tercihiniz ama bu tur kitaplarin size okuma aliskanligi kazandirdiktan sonra sizden zaman calacagini unutmayin.
Size hiçbir şey kazandırmayan kitapları okuyun. Bunun adı edebiyat ve sanat olur.
dotsh
Üstün
Ben kendi isteğimle 20 tane kitap alıp 1 tanesini bile okumadım. En son okulda kavgam okuyordum. Çok da hoşuma gitmişti. 50-60 sayfa okuduktan sonra hocadan azar işitip bir daha okumadım. Geçen ay tekrar açıp baktım. Hiç okuyasım gelmedi.
Saçmalamışsın iyice kusura bakma da.Size hiçbir şey kazandırmayan kitapları okuyun. Bunun adı edebiyat ve sanat olur.
Neden saçmaladığımı anlatırsan sevinirim. Edebi ve sanat kitapları öğretici içerik sunmaz ve gayet okunulabilir. Zevk ve hobi meselesi. Saçma sapan her şeye zaman kaybı diyerek hayatınızı geçiremezsiniz keşiş değilseniz tabii.
Neden saçmaladığımı anlatırsan sevinirim. Edebi ve sanat kitapları öğretici içerik sunmaz ve gayet okunulabilir. Zevk ve hobi meselesi. Saçma sapan her şeye zaman kaybı diyerek hayatınızı geçiremezsiniz keşiş değilseniz tabii.
Teşekkür ederim dostlarım neden saçmaladığımı yazmak yerine dislike atmanız daha iyi.
Son düzenleme:
Edebiyat, insan doğası, toplumsal dinamikler, tarih ve kültür hakkında derin anlayışlar sunabilir. Sanat da duygusal deneyimleri ifade etmenin yanı sıra estetik zevkleri geliştirebilir ve insanların düşünme biçimlerini genişletebilir.Neden saçmaladığımı anlatırsan sevinirim. Edebi ve sanat kitapları öğretici içerik sunmaz ve gayet okunulabilir. Zevk ve hobi meselesi. Saçma sapan her şeye zaman kaybı diyerek hayatınızı geçiremezsiniz keşiş değilseniz tabii.
Teşekkür ederim dostlarım neden saçmaladığımı yazmak yerine dislike atmanız daha iyi.
Size hiçbir şey kazandırmayan kitapları okuyun. Bunun adı edebiyat ve sanat olur.
Mesaj eksik olmus, kusura bakmayin.
Edebi eser gercekten edebi eser olacaksa; okuyucuya hicbir sey katmasa bile diliyle, anlatimiyla keyif vermelidir. Az cok sizin dediginize geliyor olay; Estetik. Estetik eser de size bir seyler katabilir.
Konudaki kitapta ne estetik, ne de okuyucuya ulastirilmaya calisilan mesaj var. 'Size hicbir sey kazandirmayan kitaplari okuyun' demek bana gore yanlis.
Edebi eser salt bilgi kazanimi odakli olamaz zaten, bahsetmeye calistigim durum bu degil.
Edebiyat, insan doğası, toplumsal dinamikler, tarih ve kültür hakkında derin anlayışlar sunabilir. Sanat da duygusal deneyimleri ifade etmenin yanı sıra estetik zevkleri geliştirebilir ve insanların düşünme biçimlerini genişletebilir.
Zevk vermek harici işkevi olmasa da okunulabilmeli. Her şeyde didaktik yapı beklemeye gerek yok.
Aldığın kitabı görmezden geliyorum, okuma alışkanlığı edindikten sonra adam gibi kitaplar alınız.Asla ama asla kitap okuma aliskanligi olmayan biriyim. Sevdigim kisi bu kitabi cok sevdigi icin bende az cok ne oldugunu bildigim icin bugün o kitabi aldim ve ilk defa uzun sureden sonra oturup okuyacagim. Sizinle de paylasmak istedim.
- Makaleler
- 1
Filminden kesitler görmüştüm de hiç ilgimi çekmedi desem yeridir.@ZCPS21 ben de filminden sonra bir gazla Dune serisine başladım, ilk kitap bitti (Toplam 6 kitap), güzel bence. Tavsiye ederim.
Ama PDF kitap, fiziksel değil.