Ehliyeti alalı 1 hafta oldu. Haziranın başına bayramdan önce 1 günlük araba kiralamak istiyorum. Düzce Akçakoca'da yaşıyorum, buralarda pek trafik olmuyor zaten. Günlüğü 1800-2000 TL civarı. Nelere dikkat etmeliyim?
Detaylar
Kim cevapladı?dunkirk
Becerikli
Ehliyeti alalı 1 hafta oldu. Haziranın başına bayramdan önce 1 günlük araba kiralamak istiyorum. Düzce Akçakoca'da yaşıyorum, buralarda pek trafik olmuyor zaten. Günlüğü 1800-2000 TL civarı. Nelere dikkat etmeliyim?
Nelere dikkat etmeliyim derken dolandırıcılık yaşamamak için falan mı diyorsunuz
Kiralamamaya. Kurumsal büyük şirketler varsa onlardan kirala. Öteki türlü mahalle arası yerlerden kiralama yaparsan genelde olmayan sıkıntıları sana yıkmaya çalışıyorlar.
dunkirk
Becerikli
1 haftalık ehliyet ile tanıdık dışında araç kiralayabileceğini sanmıyorum.
Arabayı alacağınız yer tanıdık ve güvenilirse sorun yaşamazsınız, arabanın kaskosu olduğuna emin olun. Sonra kaza yapınca yüksek meblalar ile karşılaşabilirsiniz.
1 yıl ehliyet şartı vardi sanki.
Öncelikle elbette kaza yapmayın. Dikkatli kullanın aracı.
Sonra ne yaparsanız yapın ama senet imzalamayın. Bazı kiralama şirketleri sözleşme yapmak dışında bir de senet imzalatıyor ve maalesef senedin miktar kısmını boş imzalatıyor. Eğer böyle bir talepleri olursa imzalamayın.
Olur da mecbur kalırsanız, öncelikle senet sayfasının tek bir sayfa olduğuna yani arkasında başka bir boş senet olmadığına emin olun. Çünkü pencere yöntemiyle yapılan bir dolandırıcılık türü vardır senet piyasasında. Ayrıca senedin miktar kısmının dolu olduğundan da mutlaka emin olun.
Sonra ne yaparsanız yapın ama senet imzalamayın. Bazı kiralama şirketleri sözleşme yapmak dışında bir de senet imzalatıyor ve maalesef senedin miktar kısmını boş imzalatıyor. Eğer böyle bir talepleri olursa imzalamayın.
Olur da mecbur kalırsanız, öncelikle senet sayfasının tek bir sayfa olduğuna yani arkasında başka bir boş senet olmadığına emin olun. Çünkü pencere yöntemiyle yapılan bir dolandırıcılık türü vardır senet piyasasında. Ayrıca senedin miktar kısmının dolu olduğundan da mutlaka emin olun.
SupraSonic
Uzman
Araba kiralamak için 20 yaş ve 1 yıllık ehliyet sart bulunmakta diye biliyorum. En azından kurumsal firmalarda.
Kurumsal bir firma dışında da kiralamanızı pek tavsiye etmiyorum açıkçası. En azından tanıdık olmayan yerleri.
Kurumsal bir firma dışında da kiralamanızı pek tavsiye etmiyorum açıkçası. En azından tanıdık olmayan yerleri.
Glay
Uzman
Hiçbir yerden araba kiralayamazsın. Hiçbir kurumsal şirket, hadi kurumsalı geçtim hiçbir rent a car'da sana araba vermez. 1 haftalık ehliyeti olan birine kimse güvenip araba teslim etmez. Ha hiç mi kiralayamazsın, zorlasan bulursun bir yerler ama o bulduğun yerler birincisi senden sigortalı bir yerde çalışmanı isterler, sigorta bir yerde çalışıyorsan yine bir derece ama bu sefer de bu yerler o arabayı geri götürdüğünde artık ne olur sen bile tahmin edemezsin. Bir de trafik deneyimin yoksa ve o arabayı çarparsan hayatın bir anda kabusa döner. Sana tavsiyem bu kiralama işinde kurumsal yerler hariç çok bulaşma. Ben birkaç rent a car'dan kiraladım fakat çok inciğine kadar araştırıp gittim. Hiçbir sorun yaşamadım.Ehliyeti alalı 1 hafta oldu. Haziranın başına bayramdan önce 1 günlük araba kiralamak istiyorum. Düzce Akçakoca'da yaşıyorum, buralarda pek trafik olmuyor zaten. Günlüğü 1800-2000 TL civarı. Nelere dikkat etmeliyim?
Ayrıca hiçbir rent a car yeri de bir günlük araba vermez minimum 1 haftalık verir. Hem günlük istiyorsun hem 1 haftalık ehliyet imkanı yok. Tanıdık olsa da günlük araba çıkışı çok zor.
Kurumsal yerler ise Findeks puan ve en az bir çoğu yerler 2 yıllık ehliyet ister. Çünkü şu an senin ehliyetin stajyer ehliyet diye geçiyor ve kaskolar sanırsam bu ehliyeti kapsamıyor diye biliyorum. Yani aldın arabayı vurdun, kasko şirketi diyor ki kardeşim stajyere neden araba verdin vermeseydin deyip ödeme yapmıyorlar benim bildiğim. Getir ve Tiktak gibi yerler ise 2 yıl şart ararken Findeks puanına bakmıyor.
Düzce'de bilindik esnaflara sor şansını dene ama olacağını hiç düşünmüyorum.
@6191, @Akif, @dunkirk, @Şişman Adam, @Glay, @SupraSonic, Hocalarım şimdi ben 8 gün direksiyon dersi aldım. Ve ilk 2 dersten sonra hoca bana neredeyse hiç karışmadı yani kendim sürdüm trafikte. Dediğim gibi burada trafik yok denecek kadar az zaten. Yani durduk yere kaza yapmayacak kadar sürüyorum. Hocama sormuştum günlük araba kiralayabileceğim bir yer var mı diye, ehliyet kursunun karşısındaki rent a car dükkanı ehliyeti olmayana bile kiralıyormuş neredeyse. Buradaki rent a car'lara sordum günlük kiralık veriyorlar. Günlüğü 2000 TL. Yani genel olarak nelere dikkat etmem gerek diye emin olmak için konuyu açtım. Eğer ehliyete bir şey demezlerse ve kiralama durumu olursa sorun yaşamamak için bilen insanlardan tavsiye almak istedim.
Babamın da 15 yıllık ehliyeti var ama bu 15 yıllık sürede 1-2 kez falan sürdü o da. Benden bile daha az biliyordur muhtemelen.
Babamın da 15 yıllık ehliyeti var ama bu 15 yıllık sürede 1-2 kez falan sürdü o da. Benden bile daha az biliyordur muhtemelen.