Öncelikle kurumsal firmadan bile kiralasan arabayı almadan önce etrafında bir kontrol et. Mazot seviyesinin resmini çek, dursun kenarda. Nasıl aldıysan öyle teslim et. Fazla yakıtta alma, az yakıtla da bırakma. Bazen firmalar, sorun yaratabiliyor.

Ben kurumsal firmadan kiraladığımda Egea, motor sesi tuhaf çıkıyordu bakım ışığı yanıyordu kabul etmedim. Arabamı değiştirdiler. O yüzden kiralık diye gözün kapalı alma aracı.

Rent a car firmaları sıkıntı olabilir. Daha önce geçmediğim yerden, cezan var denildi bana. 13 yaşımdan belli araba kullanırım, 35 yaşındayım yer miyim bunları ben. Ömrüm araba üstünde geçti. Ödemedim tabii ki. :D

Ve kurumsal firmalardan zaten kredi kartın yok ise, kredi puanın düşük ise alman zor. Kredi kartından provizyon çekiyorlardı en son 500 TL, şu anda nasıl bilmem.

Aşırı hız yapma, arabaya zarar verme, sakin kullan, trafik kurallarına rivayet et. Bunların dışında ekstrem dikkat edeceğin bir şey pek yok.

Aşırı hız yapma, arabaya zarar verme, sakin kullan, trafik kurallarına rivayet et. Bunların dışında ekstrem dikkat edeceğin bir şey pek yok.
Zaten hız meraklısı biri falan değilim hocam. Hız sınırlarını geçmem ne şimdi ne ileride. Sadece biraz hevesimi atmak istiyorum. Ehliyet kursuna sıfır başladım çünkü. İnsanın süresi geliyor. :D

Ehliyeti alalı 1 hafta oldu. Haziranın başına bayramdan önce 1 günlük araba kiralamak istiyorum. Düzce Akçakoca'da yaşıyorum, buralarda pek trafik olmuyor zaten. Günlüğü 1800-2000 TL civarı. Nelere dikkat etmeliyim?
Arabayı aldıktan sonra arabanın genel olarak fotoğrafını veya videosunu çekin çünkü bazen siz arabayı teslim ettikten sonra yok arabayla kaza yapmışsınız vurmuşsunuz diye size suç atıyorlsr ve sizinde elinizde kanıt olmadığı için suç size kalmış oluyor