Detaylar
Kim cevapladı?Çantanızda 1lt su, sağlığınız için sehpa üzerinde kullanacağınız havlu ve antrenman sonunda duş yapacak imkanınız varsa şampuan, terlik, lif ve kurulanmanız için havlu yeterli. Programın ne olacağını salonda konuşacak ve size uygun antrenmanı listeleyecekler. İlk gün makinaları tanımayı ve serbest ağırlık antrenmanı nasıl yapılır bunları konuşacak ve uygulayacaksınız.
Mülteci kampı gibi bir salona gitmiyorsan yalandan da olsa program verirler. Başlangıçta işini görür, hareketleri öğrendikçe kendi programını oluşturmaya başlarsın.
1 Gün arayla gitmen en ideali, gideceğin saat sana kalmış.
Salonda duş almayacaksan, ki salonda duş almanı tavsiye etmem. Aşağıdakiler yeterli:
Su, ter için havlu, salon için ayrı ayakkabı, yedek çorap, deodorant, parfüm ve sporda giyeceğin şort-tişört.
1 Gün arayla gitmen en ideali, gideceğin saat sana kalmış.
Salonda duş almayacaksan, ki salonda duş almanı tavsiye etmem. Aşağıdakiler yeterli:
Su, ter için havlu, salon için ayrı ayakkabı, yedek çorap, deodorant, parfüm ve sporda giyeceğin şort-tişört.
Son düzenleme:
Havlu, spor için yedek kıyafet(şort,tişört), su ve kulaklik. Salonun içinde kadinlara hava atmak için tuvaleti gelmiş penguen gibi yürüyen tipler göreceksin aldırış etme. Gittiğin salon lüks bir yer değilse duş almani da tavsiye etmem. Program olarak sana ilk defa baslayan herkese verilen klasik programlardan verecekler ister onu uygula istersen chatgpt de kendine program yaptır.
1-2lt su götürün. Havlu götürün ve bu havluyu çalıştığınız makinenin üstüne sermeye özen gösterin. Çalıştığınız ekipmanları kullanmadan önceki haline ve konumlarına getirmeye diklat edin.
Bench press, row, squat, shoulder press, deadlift gibi birden çok eklem kullanacağınız hareketlerin formlarında ustalaşmaya çalışın. Ağırlıklar zamanla gelir, kafaya takmayın onu. Sadece bunlar bile sizi giriş-orta seviye boyunca idare edecektir.
Bench press, row, squat, shoulder press, deadlift gibi birden çok eklem kullanacağınız hareketlerin formlarında ustalaşmaya çalışın. Ağırlıklar zamanla gelir, kafaya takmayın onu. Sadece bunlar bile sizi giriş-orta seviye boyunca idare edecektir.
Yeni başlıyorsan haftada 3 gün fullbody ile başla. Çantan da 1.5lt su, spor salonunda giyeceğin ayakkabı, havlu ve yedek kıyafetler götür. Eğer spor salonunda duş almayı düşünüyorsan yedek çamaşır, terlik ve şampuanda götürebilirsin. İlk ay makinelere ağırlık vermen daha iyi olur. Birçok spor salonunda antrenörler herkese aynı programı verip geçerler. Eğer bu sporu düzenli ve disiplinli şekilde yapmayı kafaya koyduysan internetten araştırman gerekecek. Çoğunlukla bodyforum gibi forum sitelerinden aradığını bulabilirsin.
Protein tozu gibi şeylere hevesin olabilir ama önermem. Ben 2022 yazında başlamıştım o zamanlar her spor bitişi makineden 15TL'ye tek kullanımlık protein tozu alıyordum. Bunun gereksiz olduğunu bir süre sonra öğrendim. Yeni başladığın için aldığın protein miktarına aşırı takılmana gerek yok ama yine de proteinini almaya çalış. Aldığın protein tavuk veya et olursa daha sağlıklı olur.
Protein tozu gibi şeylere hevesin olabilir ama önermem. Ben 2022 yazında başlamıştım o zamanlar her spor bitişi makineden 15TL'ye tek kullanımlık protein tozu alıyordum. Bunun gereksiz olduğunu bir süre sonra öğrendim. Yeni başladığın için aldığın protein miktarına aşırı takılmana gerek yok ama yine de proteinini almaya çalış. Aldığın protein tavuk veya et olursa daha sağlıklı olur.
Emre Human
Üstün
Arkadaşlar tavsiyeleri vermişler zaten ben ek olarak şunu söylemeliyim ki ilk günler çok ağrıların olacak. Tabi bu zamanla vücut alıştığı için geçiyor o yüzden bu ağrı ne kardeşim deyip bırakma yani.
Çantanızda 1lt su, sağlığınız için sehpa üzerinde kullanacağınız havlu ve antrenman sonunda duş yapacak imkanınız varsa şampuan, terlik, lif ve kurulanmanız için havlu yeterli. Programın ne olacağını salonda konuşacak ve size uygun antrenmanı listeleyecekler. İlk gün makineları tanımayı ve serbest ağırlık antrenmanı nasıl yapılır bunları konuşacak ve uygulayacaksınız.
Anladım teşekkürler ayrıca sonradan kendi progamımı nasıl yapacağım.
Elinizde bir program mutlaka olur, bunu belirleyeceklerdir. Kuvvetle muhtemel (kişiye göre farklılık gösterir) ilk 3 ay yeni başlayan birisi full body ile başlar ve serbest ağırlığa, bögesel antrenman programına daha sonra geçer. Kendi programınızı nasıl yapacaksınız sorusu ise deneyim kazandıkça olur. Ortalama olarak 6 ay 1 yıl sonunda size neyin iyi gelip gelmediğini çözecek ve buna bağlı olarak setlerinizi şekillendireceksiniz. Yukarıda bu detaydan bahsettiler.Anladım teşekkürler ayrıca sonradan kendi progamımı nasıl yapacağım.
Siz şimdilik detaylara takılmadan, neyi kaç kalori aldım diye düşünmeden temiz beslenerek antrenmanlarınıza odaklanın. Şekeri bitirmeye çalışın, sağlıklı beslenin.
Elinizde bir program mutlaka olur, bunu belirleyeceklerdir. Kuvvetle muhtemel (kişiye göre farklılık gösterir) ilk 3 ay yeni başlayan birisi Full body ile başlar ve serbest ağırlığa, bögesel antrenman programına daha sonra geçer. Kendi programınızı nasıl yapacaksınız sorusu ise deneyim kazandıkça olur. Ortalama olarak 6 ay 1 yıl sonunda size neyin iyi gelip gelmediğini çözecek ve buna bağlı olarak setlerinizi şekillendireceksiniz. Yukarıda bu detaydan bahsettiler.
Siz şimdilik detaylara takılmadan, neyi kaç kalori aldım diye düşünmeden temiz beslenerek antrenmanlarınıza odaklanın. Şekeri bitirmeye çalışın, sağlıklı beslenin.
Anladım teşekkürler ayrıca spor salonuna ilk gittiğimde protein tozu ya da streoid almam gerekiyor mu?