Yer
Cintra
"İncehesap" adlı satıcıdan Amazon üzerinden ARC A580 aldım. Ancak kart bozuk çıktığı için iade başvurusu yaptım. Ancak kartı iade etmiyorlar. Bozuk kartı bana iteliyorlar. Ben iade olur diye düşünerek 4060 aldım. Sırf bu hadsizler yüzünden kartı iade edeceğim. Sizce, avukata başvuru yapıp dava edebilirmiyim? Ayrıca TCK. kaça göre dava açabilirim?

İlgili konu ile alakalı konularım:

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (69).webp
    Ekran Görüntüsü (69).webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 131
Son düzenleme:
Sınırdaysanız, tüketici hakem heyetine başvurun önce.
Sizce avukata başvuru yapıp dava edebilir miyim?
Evet, haklı olsanız da olmasanız da herkese karşı dava açılabilir. Davanızda haklılık görüyorsanız tüketici hakem heyeti başvurusunun neticesine göre avukatınız aracılığıyla dava da açabilirsiniz.

Son düzenleme:
Sınırdaysanız, tüketici hakem heyetine başvurun önce.

Evet, haklı olsanız da olmasanız da herkese karşı dava açılabilir. Davanızda haklılık görüyorsanız tüketici hakem heyeti başvurusu neticesine göre avukatınız aracılığıyla dava da açabilirsiniz.
Tam olarak nasıl başvuracağım?

Yalnız dikkat et tüm belgeleri doğru düzgün bir şekilde ilettiğinden emin ol yoksa 2 ay boşuna bekleyebilirsin.
Efendim, peki attığım ".png" dosyasına göre "İade onayı henüz verilmemiştir." mi diyor. Yoksa "İade onayı vermeyeceğiz." mi diyor? Bu anlam bakımı çok önemli çünkü sms olarak herhangi bir şey gelmedi.