GhostOps

Becerikli
14.11.2024 tarihinde İncehesap üzerinden satın aldığım ASUS ROG STRIX LC III 360 sıvı soğutucu, yaklaşık 1 yıl sonra ciddi pompa arızası ve sıvı sızıntısı yaşadı.

İşlemcim aşırı ısınmaya başladı, 90°c'yi geçiyor ve sistem kendini kapatıyordu. Ürünü yetkili servis olan penta teknolojiye gönderdim. Servisin düzenlediği resmî doa / ayıplı ürün raporunda:
  • Ürünün arızalı olduğu,
  • Kullanıcı hatası olmadığı,
  • Aynı model stoklarda yoksa tüketicinin misli ürün talep hakkı olduğu,
  • Ürünün değişim/iade için uygun olduğu.
Açıkça belirtildi.

Bu rapor doğrultusunda satıcı olan İncehesap'a misli ürün değişimi talebimi ilettim. Kanunen geçerli olan muadil ürünüm:

ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme.

Ancak İncehesap:
  • Alt segment bir model olan ASUS TUF LC III 360'ı önerdi,
  • Üst segment ROG muadil ürünleri özellikle sunmadı,
  • Servis raporuna rağmen fiyat farkı talep etti,
  • Yazılı talebimi uzun süre aynı kalıp cevaplarla oyaladı,
  • Telefonla arandığımda çağrı açılıp hemen kapatıldı.
Oysa 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında Kanun'un 11/1-b maddesi, ayıplı ürünün misli ile değiştirilmesinin tüketicinin seçimlik hakkı olduğunu açıkça belirtir. Bu hak satıcının takdirine veya fiyat farkı talebine bağlı değildir.

Servis raporu elimde, tüm yazışmalar kayıtlı. Süreç şu anda devam ediyor ve yaşananları, olası mağduriyetlerin önüne geçmek için burada paylaşıyorum.

Benim talebim yalnızca kanunda tanımlı misli ürün değişiminin uygulanmasıdır.

WhatsApp Görsel 2025-11-12 saat 00.23.02_120ec3c8.webp

WhatsApp Görsel 2025-11-12 saat 00.22.57_0434ef63.webp

WhatsApp Görsel 2025-11-12 saat 00.22.58_dd8966ea.webp

WhatsApp Görsel 2025-11-12 saat 00.22.58_fa2d9c1f.webp

WhatsApp Görsel 2025-11-12 saat 00.22.57_28064344.webp

14.11.2024 tarihinde İncehesap üzerinden satın aldığım ASUS ROG STRIX LC III 360 sıvı soğutucu, yaklaşık 1 yıl sonra ciddi pompa arızası ve sıvı sızıntısı yaşadı.

İşlemcim aşırı ısınmaya başladı, 90°c'yi geçiyor ve sistem kendini kapatıyordu. Ürünü yetkili servis olan penta teknolojiye gönderdim. Servisin düzenlediği resmî doa / ayıplı ürün raporunda:
  • Ürünün arızalı olduğu,
Açıkça belirtildi.

Bu rapor doğrultusunda satıcı olan İncehesap'a misli ürün değişimi talebimi ilettim. Kanunen geçerli olan muadil ürünüm:

Ancak İncehesap:
Oysa 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında Kanun'un 11/1-b maddesi, ayıplı ürünün misli ile değiştirilmesinin tüketicinin seçimlik hakkı olduğunu açıkça belirtir. Bu hak satıcının takdirine veya fiyat farkı talebine bağlı değildir.

Servis raporu elimde, tüm yazışmalar kayıtlı. Süreç şu anda devam ediyor ve yaşananları, olası mağduriyetlerin önüne geçmek için burada paylaşıyorum.

ASUS ROG'dan TUF'a geçmek adama koyar gerçekten. Hocam peki üstüne birazcık para koyarak ASUS ROG falan almanıza izin vermiyorlar mı?

• Ürünün arızalı olduğu,
Açıkça belirtildi.

Ancak İncehesap:

Vermiyorlarsa şikayet edin. Muadil ürün yoksa üst modelini vermek zorundalar.

ASUS ROG'dan, TUF'a geçmek adama koyar gerçekten. Hocam, peki üstüne birazcık para koyarak ASUS ROG falan almanıza izin vermiyorlar mı?

Az bekleyin hocam, görselleri hazırlıyorum. Sansür atmam lazım. Rapor falan her şeyi atacağım.

Kanıt olarak paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• 1763738966600.webp
    1763738966600.webp
    167,7 KB · Görüntüleme: 81
  • 1763738780474.webp
    1763738780474.webp
    331,1 KB · Görüntüleme: 78
  • 1763738674334.webp
    1763738674334.webp
    452,5 KB · Görüntüleme: 62
  • 1763738450536.webp
    1763738450536.webp
    401,4 KB · Görüntüleme: 63
  • 1763738430668.webp
    1763738430668.webp
    438 KB · Görüntüleme: 68
  • 1763739128720.webp
    1763739128720.webp
    37,7 KB · Görüntüleme: 89
Son düzenleme:
Sıvı soğutmalar hakkında hiçbir bilgim yok o yüzden sadece merak amaçlı soruyorum. Mevcut arızalı cihazın muadilinin ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme olduğuna PENTA mı karar verdi yoksa siz mi?

Çünkü ASUS ROG STRIX LC III 360 arattığımda Sinerji, Gaming Gen, gibi yerlerde halen 11.500-12.000 TL civarı satışta olduğunu görüyorum. Extreme olan ise LCD ekranlı daha da üst segment ürün gibi duruyor ve 19.000 TL civarı.

Tabii siz alalı 1 yıl olmuş, o ayrı bir konu.

TUF olan ise 8900 TL falan. İncehesap işi ucuza çıkarmaya çalışıyor gibi. Beklemezdim onlardan. Umarım Extreme olanı alabilirsiniz hocam. Hakkınızı arayın.

Sıvı soğutmalar hakkında hiçbir bilgim yok o yüzden sadece merak amaçlı soruyorum. Mevcut arızalı cihazın muadilinin ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme olduğuna penta mı karar verdi yoksa siz mi?

Çünkü ASUS ROG STRIX LC III 360 arattığımda Sinerji, Gaming.Gen.TR, gibi yerlerde halen 11.500-12.000 TL civarı satışta olduğunu görüyorum. Extreme olan ise LCD ekranlı daha da üst segment ürün gibi duruyor ve 19.000 TL civarı.

TUF olan ise 8900 TL falan. İncehesap işi ucuza çıkarmaya çalışıyor gibi. Beklemezdim onlardan. Umarım Extreme olanı alabilirsiniz hocam. Hakkınızı arayın.

merhaba hocam,

Servis tarafından bana verilen resmi DOA/Ayıplı ürün raporunda, cihazın tamamen arızalı olduğu ve aynı model stokta olmadığından tüketicinin misli ürün seçme hakkı olduğu özellikle belirtilmiş durumda. (raporun görselini yukarıya ekledim.)

Ben de bu nedenle muadil olarak ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme modelini talep ettim.
Çünkü:

• Gönderdiğim model ROG STRIX LC III 360 serisi; TUF serisine göre üst segment.
  • Firma ise “tuf LC III 360” önerdi; ancak TUF modeli STRIX serisine göre alt segment, muadil kabul edilmiyor.
  • Üstelik Ryujin III 360 Extreme modeli hem teknik hem segment olarak gerçek muadil konumunda ve stoklarında da mevcut.

İncehesap ise servis raporuna rağmen fiyat farkı talep etti, fakat ayıplı malda fiyat farkı talebi kanuna aykırı olduğu için kabul etmedim.

Sıvı soğutmalar hakkında hiçbir bilgim yok o yüzden sadece merak amaçlı soruyorum. Mevcut arızalı cihazın muadilinin ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme olduğuna penta mı karar verdi yoksa siz mi?

Çünkü ASUS ROG STRIX LC III 360 arattığımda Sinerji, Gaming.Gen.TR, gibi yerlerde halen 11.500-12.000 TL civarı satışta olduğunu görüyorum. Extreme olan ise LCD ekranlı daha da üst segment ürün gibi duruyor ve 19.000 TL civarı.

Zaten adı üstün muadil veya bir üstü muadil dediği aynı kalitede olacak bu modelin başka bir ROG modeli olsa ara model onu vermek ya da bir üstü isterse 50 bin TL olsun bir üst oysa onu vermek zorunda.

Benim telefonum arızalandı Z1 model adam ne yaptı bir üstü Z2 verdi gidip alt segmentten bir ürün veremez.

Bu firma çok sıkıntılı İncehesap garanti konusunda hep ismi çıkıyor.

Hatta madem aynı ürünü başka firmalar satıyor gidip temin etsinler. Bu kadar basit.

incehesaptan mümkün mertebe ürün almamaya dikkat ediyorum artık. Kendileri benim de iptal edilen siparişim için ücreti 7 kasımdan 14 kasıma kadar geri yatırmadılar. raporla kendilerine ulaştığımda ücretin çekilmediğini görüntülediklerini söylediler(ücret provizyondaydı)
mail ile ulaştığımda finans biriminin iadeyi yaptığını 2 ila 4 iş günü içerisinde tarafıma geçeceğini söylediler. Provizyondaki parayı baktım geçirmiyorlar en son 6. gün bankanın vip müşteri hattını arayıp durumu açıkladım, firmadan kendilerine herhangi bir talep gelmediğini firmayla tekrar iletişime geçmem gerektiğini eğer çözemezsem kendilerine haber vermemi onların iletişime geçeceğini söylediler. durumu incehesaba aktarınca finans birimine iletiyorum şeklinde bir mail atıldı ve 2 saat içerisinde iade gerçekleşti. Banka ile iletişime geçmesem keyifleri ne zaman gelip de finans birimine iletilecekti bilemiyorum.