1589

Üstün
Makaleler
2
Merhabalar,

Meslek olarak benlik olduğunu düşündüğüm, babamın da bu işi 10 yıldan fazladır yaptığı ve çevre geniş olduğu için mali müşavir olmak istiyorum.
Her ne kadar zor olsa da artık ders çalışma bilincini kazanacağıma inanıyorum.

Her neyse, benim babam işletme bölümünden mezunmuş ve bu bölüm sayesinde mali müşavir olmuş.
Dün oturup konuştuk ve bana “İngilizce işletme” bölümünden bahsetti.
Babamın bir arkadaşının oğlu da İngilizce işletme bölümündeymiş ve babamın yanına staj için geliyormuş.

Uzun lafın kısası İngilizce işletme bölümü mali müşavirlik için mantıklı mı?

Not: 11. sınıfım. Dil sınıfındayım.
İngilizcemi git gide geliştirmeye çalışıyorum ama şu an çok fazla üstüne düşmüyorum.

Öncelikle mali müşavir olmak istiyorsan muhasebe ve işletme zaten en mantıklı tercih olacaktır. Şahsi çalışacaksan ve çevren genişse tercih edilebilir.

İşletme ve İngilizce işletme arasındaki fark ne? Hangisi daha kolay, hangisi daha ayrıcalıklı?
Birinde öğretim dili Türkçe, diğerinde ise öğretim dili İngilizce. Birinde dersleri Türkçe alıyorsunuz, diğerinde İngilizce. Başka farkı yok, ikisiyle de benzer şeyleri yapabilirsiniz.

Öğretim dili İngilizce bir bölümde okursanız öncelikle ya bir sınava girerek İngilizce yeterince bildiğinizi kanıtlamanız yada hazırlık sınıfını okuyarak hazırlık sınıfı sınavlarını başarıyla bitirmeniz gerekecek. İngilizce İşletmenin eğer İngilizceyi çok iyi biliyorsanız ek bir zorluğu olacağını sanmam ama İngilizceniz zayıfsa zorlanabilirsiniz Türkçe İşletmeye göre.

Türkiye içinde İngilizce İşletme muhtemelen daha ayrıcalıklı çünkü bölüm mezuniyetiniz aynı zamanda bir yabancı dili belli bir seviyede bildiğinizi kanıtlıyor. Yurtdışında üniversite bölümünün dilini önemseyeceklerini pek sanmıyorum çünkü yabancı ülkelerde genelde böyle bir konsept yok.