Brew_MacMillan

Çalışkan
Ağır oyunları oynadığım zaman DLSS 4.5 ile RT'yi falan köklediğimde, FPS düşmesi vs. olmuyor ama kart 83 dereceleri görüyor. Uzun bir süre oynuyorum bu seviyede fakat karta zarar verir mi sizce? Boşta 48 derece, oyundayken 320 W kullandığı vakit 80'leri falan görüyor. Kart bu ara da yeni sayılır, 2-3 aylık.

Daha ufak tefek, takılmalık oyunlarda CS2 gibi 65 derecelerde falan çalışıyor zaten sorun yoktur fakat ne zaman path tracing RT'li oyunlar olsun kart korkutmuyor değil :)

Normal denemez hocam giriş seviye modellerden bile olsa soğutması iyi. 320W nasıl çekiyor bu arada? Sağlam bir Undervolt yaparsanız hem sıcaklığı düşürürsünüz hem de performans değişmez onu da belirteyim, 5000 serisi çok iyi UV oluyor.

Boşta 20W kadar çekiyor bu kartlar, pasif yapısı bile yeterli olmalı boşta soğutmak için. Bence hem yükteki hem boştaki sıcaklıklar çok yüksek.

Boştaki sıcaklıkta problem yok fan açmıyorlar zaten pasif soğutmayla bir yere kadar, havalarda soğuk sayılmaz.

Ancak 83 derece eğer ki VRAM ya da hotspot sıcaklığı değilse bence çok da normal değil. Dikey bir şekilde taktığım ve akvaryum kasada kullandığım SFF boyutta MSI Inspire bile Furmark'da 73 dereceyi geçmiyor herhangi bir UV'da yapmadım, fabrika çıkışlı OC'lu.

Muhtemelen kasanızın hava akışını kontrol etmeniz lazım.

SFF kartların kaderi mi bilmiyorum ama bendeki Zotac Solid SFF 5070 Ti henüz bir yılını bile doldurmadan kışın 87 dereceyi buldu. Zotac'a göre bu değerler normalmiş ama yazın çok daha sıcak çalışacağı aşikâr. Keşke en başta 5 bin lira daha koyup soğutma performansı daha yüksek bir model tercih etseydim.

Son düzenleyen: Moderatör:
320W diyerek hata etmişim 295 - 300W'a doğru o şekilde tüketim oluyor 80 ile 83 arası ama yükte aşırı ağır oyunlarda bu şekilde ısı sorunu oluyor.

Kasa akvaryum, eATX Vento'nun çokta uçuk olmayan bir kasası. Sistem stabil bence, buradan destekle toplamıştım. Sadece çok ağır yükte 300 W tüketimde bu sıcaklık değerlere ulaşıyor diğer oyunlar da 70 derecelerde takılıyor. Belki de ben kartı sınırlarını zorluyorum ondan olabilir mi?

SFF kartların kaderi mi bilmiyorum ama bendeki Zotac Solid SFF 5070 Ti henüz bir yılını bile doldurmadan kışın 87 dereceyi buldu. Zotac'a göre bu değerler normalmiş ama yazın çok daha sıcak çalışacağı aşikâr. Keşke en başta 5 bin lira daha koyup soğutma performansı daha yüksek bir model tercih etseydim.
Hocam illa bu kart olsun dedim, giriş seviyesi olarak iyi bir model bence. Birkaç arkadaşta saolsun önerdiler. Performansından memnunum ileri de değişebilirim tabii işimi görsün diye kaliteli bir şey olsun dedik şimdilik.