Ne tür oyun oynuyorsun önemli olan o. Yeni cıkacak kartlar da sadece VRAM artışı olacak deniyor. Türkiye ekonomisin de almadıgın vakit daha pahalıya alacaksın cünkü eflasyon var. Sene sonu dolar 45 olacak deniyor.
Yani yıl sonuna kadar beklerim yeni cıkan kart alırım diyorsan daha fazla ödeyeceksin.

Süper serisi yüksek ihtimalle yıl sonu çıkacak. Ekstra bir durum olmaz ise 2026 ilk çeyreğe kalmayacak.

O zamana kadar beklemekte istemiyorum sizce ne yapayım hocam @LH44 @Ayhan Dönmez

Ne tür oyun oynuyorsun önemli olan o. Yeni cıkacak kartlar da sadece VRAM artışı olacak deniyor. Türkiye ekonomisin de almadıgın vakit daha pahalıya alacaksın cünkü eflasyon var. Sene sonu dolar 45 olacak deniyor.
Yani yıl sonuna kadar beklerim yeni cıkan kart alırım diyorsan daha fazla ödeyeceksin.

4K hikayeli oyunlar oynuyorum ama beklemekte istemiyorum 2 aydır zaten kartsız boş boş bekliyorum.

Aynen birazda o beni düşündürüyor fiyat hem daha da yüksek olucak hem de sadece VRAM artışı olucak tabi VRAM önemli 4k da ama fiyat biraz da kritik nokta

O zamana kadar beklemekte istemiyorum sizce ne yapayım hocam @LH44 @Ayhan Dönmez

4K hikayeli oyunlar oynuyorum ama beklemekte istemiyorum 2 aydır zaten kartsız boş boş bekliyorum.
4K için 5080 daha mantıklı olur, 50-65K arasına bulmaya çalış dediğim gibi, 1 ay araştır etrafı. İncehesap illa ki Gainward ya da PNY sokmuyor indirime bu arada, ROG-SUPRIM soktuğu oluyor ya da MSI GAMING TRIO gibi. 55-60K arasına gelirse direkt alırsın, çok acele etmemeni tavsiye ederim. 1 ay bu şekilde indirim kovala.

Senin attığın aynı INNO3D kartı Vatan'da geceleri 72K'dan 60K'ya düşebilir mesela, bu da mümkün. Gece çok kırıyorlar fiyatları, takip et acele etme.

Biraz zaman tanıman gerekli, 1 ay içinde almış olursun dediğim şekilde takip et, 15-20K zarar etmemiş olursun.

Bir de evet 4K için tam anlamıyla 5080 bazı oyunlarda yetmiyor, örneğin Space Marine 2 gibi bir oyun 22 GB VRAM kullanıyor baktığımda.

RTX 5090 anca kurtarıyor, arkadaş onunla oynuyor. Oyun bazlı değişiyor VRAM mevzusu.

4K için 5080 daha mantıklı olur, 50-65k arasına bulmaya çalış dediğim gibi, 1 ay araştır etrafı. İncehesap illaki Gainward'ya da PNY sokmuyor indirime bu arada, ROG-Suprim soktuğu oluyor ya da MSI gamıng Trio gibi. 55-60k arasına gelirse direkt alırsın, çok acele etmemeni tavsiye ederim. 1 ay bu şekilde indirim kovala.

Senin attığın aynı INNO3D kartı Vatan'da geceleri 72K'den 60K'ya düşebilir mesela, bu da mümkün. Gece çok kırıyorlar fiyatları, takip et acele etme.

Biraz zaman tanıman gerekli, 1 ay içinde almış olursun dediğim şekilde takip et, 15-20k zarar etmemiş olursun.

Bir de evet 4K için tam anlamıyla 5080 bazı oyunlarda yetmiyor, örneğin space marine 2 gibi bir oyun 22 GB VRAM kullanıyor baktığımda.

RTX 5090 anca kurtarıyor, arkadaş onunla oynuyor. Oyun bazlı değişiyor VRAM mevzusu.

Tamamdır hocam acele işe şeytan karışır derler. Acaba 5090'ı hangi fiyattan aldı arkadaşınız acaba modeli neydi hocam merak ettim de.

1440P ötesi mantıklı değil şu andaki NVIDIA kartlar için, Super modeller kurtarır 4K'yı ya da 5090 alacaksın direkt kafadan. Durum bu şekilde, firmanın rezaleti bu da. 5080 gibi karta 20 koyması gerekirdi, gitti 16 koydu, dalga geçti yine.

Saf güç önemli her zaman, şimdi de VRAM kullanımını kısacak teknoloji getireceklermiş, DLSS+Frame Gen. zaten var da 5090 alan adam napsın bunları, saf güçte oynuyor adam 4K'da çoğu oyunu, sıfır sıkıntı. 5080 ve altı problem 4K için, her oyunu fullettirmez. Verdiğim örnek 22 GB kullanıyor şu anda.

1440p ötesi mantıklı değil şu andaki NVIDIA kartlar için, super modeller kurtarır 4K'yı ya da 5090 alacaksın direkt kafadan. Durum bu şekilde, firmanın rezaleti bu da. 5080 gibi karta 20 koyması gerekirdi, gitti 16 koydu, dalga geçti yine.

Harbiden tüketiciyle dalga geçiyorlar ama şöyle bir şey de var mesela 16 GB VRAM var ise ekran kartı ona göre oyunlarda da düşer mesela 24 GB RX 7900 XTX vardı aynı oyunda 14 GB kullanıyordu ama mesela RX 6800 16 GB kart 9 GB falan kullanıyordu.

Yani 5090 çipinin etrafına 2x16'lık modül koyuyorsun da 5080'e neden 2x8 koyabiliyorsun max mesela, şimdi yapacakları şey 2'lik modülleri 3'lük modül ile değiştirmek, 3x8 olacak gibi düşünebilirsin ya da 3x6. Artık kaçar modül koyacaklarsa 3'lük, ona göre değişiyor.

Teknoloji satıyorlar bundan sonra, en tepe modeli öyle yapamazlar tabi, linçlerler adamları, 4K için 5090 ya da 5080 super lazım şu anda sıkıntı istemiyorum dersen. Bazı oyunlar çok VRAM çekiyor çünkü.