Bana fazla geldi. Bir de test kasa açıkken yapılmaz, kasanın açık olması sıcaklık için olumsuz etkendir, yazın oda zaten sıcak kışın da kombi yanıyor sonuçta. Kasanın kapalı olması tek giriş tek çıkış fanı olsa bile her daim daha serindir.

Peki sizce bu kart alınır mı? Sıfırı 16.800 şuan en ucuz. Ben 3060 kartımı 8500'e satıp üstüne para ekleyip 12.500'e bunu almayı planlıyordum.
Bana sorarsanız 12 GB'lık karttan 8 GB'lık bir karta geçiş yapılmaz. Tabii 5060 daha iyi bir kas gücüne sahip ve yeni mimari, bunu biliyorum ancak ben değeceğini sanmam yine de.

AMD tarafındaki güncel kartlara bakmak mantıklı olabilir, veya NVIDIA zorunluysa eski nesillerinden güçlü kas gücüne sahip ikinci el modellere bakınılabilir.

2300 RPM 74 derece normal değil. Kasanın kapağı açık şekilde test yaptırmışsınız. Siz o sıcaklığa bir 3-5 derece daha ekleyin. Sürekli kasanın kapağı açık olmayacak herhalde.

Bana fazla geldi. Bir de test kasa açıkken yapılmaz, kasanın açık olması sıcaklık için olumsuz etkendir, yazın oda zaten sıcak kışın da kombi yanıyor sonuçta. Kasanın kapalı olması tek giriş tek çıkış fanı olsa bile her daim daha serindir.

Hmmmmmmmmmm. Isı yüksekten düşüğe doğru hareket eder. Kapak açık olduğunda odadaki havanın 30 derece olduğunu varsaydığımızda her halükarda bu kartın sıcaklığını düşürmesi beklenir. Kapak açıkken ısı alışverişi daha kolay olur. Dolayısıyla söylediğin doğru değil.

Bana sorarsanız 12 GB'lık karttan 8 GB'lık bir karta geçiş yapılmaz. Tabii 5060 daha iyi bir kas gücüne sahip ve yeni mimari, bunu biliyorum ancak ben değeceğini sanmam yine de.

AMD tarafındaki güncel kartlara bakmak mantıklı olabilir, veya NVIDIA zorunluysa eski nesillerinden güçlü kas gücüne sahip ikinci el modellere bakınılabilir.
Kafam epey karıştı açıkçası. FG ve MFGX4 için geçişi öneriyorlardı ama Githubda bulunan FG mod sayesinde 3060'da FG kullanabiliyordum. Sadece MFGX4 için geçiş ne kadar mantıklı oda ayrı konu. AMD kart daha önce hiç kullanmadım ve çevremdede kullanan olmadı o yüzden biraz çekingenim. İkinci elde bütçem dahilinde max çıkabileceğim kart 3080 olur. :/

1-) 2300 RPM, 74 derece sıcaklık gerçekten çok kötü.
2-) 12 GB VRAM'den 8 GB VRAM'e geçmek gerçekten çok kötü.
3-) MFG için bu karta geçiş yapmaya değer mi?