- Makaleler
- 5
@peaceswitz, dediğim gibi birçok etken var sıcaklığı da fan devrini de etkileyen. Oynanılan oyundan tutun da çevresel etkenlere kadar...
Peki sizce bu kart alınır mı? Sıfırı 16.800 şuan en ucuz. Ben 3060 kartımı 8500'e satıp üstüne para ekleyip 12.500'e bunu almayı planlıyordum.@peaceswitz, dediğim gibi birçok etken var sıcaklığı da fan devrini de etkileyen. Oynanılan oyundan tutun da çevresel etkenlere kadar...
Bana sorarsanız 12 GB'lık karttan 8 GB'lık bir karta geçiş yapılmaz. Tabii 5060 daha iyi bir kas gücüne sahip ve yeni mimari, bunu biliyorum ancak ben değeceğini sanmam yine de.Peki sizce bu kart alınır mı? Sıfırı 16.800 şuan en ucuz. Ben 3060 kartımı 8500'e satıp üstüne para ekleyip 12.500'e bunu almayı planlıyordum.
Bana fazla geldi. Bir de test kasa açıkken yapılmaz, kasanın açık olması sıcaklık için olumsuz etkendir, yazın oda zaten sıcak kışın da kombi yanıyor sonuçta. Kasanın kapalı olması tek giriş tek çıkış fanı olsa bile her daim daha serindir.
Kafam epey karıştı açıkçası. FG ve MFGX4 için geçişi öneriyorlardı ama Githubda bulunan FG mod sayesinde 3060'da FG kullanabiliyordum. Sadece MFGX4 için geçiş ne kadar mantıklı oda ayrı konu. AMD kart daha önce hiç kullanmadım ve çevremdede kullanan olmadı o yüzden biraz çekingenim. İkinci elde bütçem dahilinde max çıkabileceğim kart 3080 olur. :/Bana sorarsanız 12 GB'lık karttan 8 GB'lık bir karta geçiş yapılmaz. Tabii 5060 daha iyi bir kas gücüne sahip ve yeni mimari, bunu biliyorum ancak ben değeceğini sanmam yine de.
AMD tarafındaki güncel kartlara bakmak mantıklı olabilir, veya NVIDIA zorunluysa eski nesillerinden güçlü kas gücüne sahip ikinci el modellere bakınılabilir.
Evet kesinlikle fazla. Recep Bey'in videosunda aynı kart 60 derecelerde geziyor max 65 görmüş.Fazla dereceler. 5060 gibi ısınmayan bir GPU icin %74 fan devrinde 74 derece fazla.