anilx

Yetkin
Arkadaşlar, INNO3D 5070 Ti'a sahibim, genel kartlardan biraz daha sıcak. RDR2'de stok olarak 83-80 dereceler arası gidiyor, 4K Full + Full DLSS kapalı şekilde. Ben de MSI Afterburner ile 0,790V, 2560MHz +2000 bellek yaptım, 10-15 derece düşürdü sıcaklıkları. RDR2 ve CS2'de herhangi bir sıkıntı yok fakat Cyberpunk ve Call of Duty'de oyun çöküyor, GPU ile alakalı diyor. Stok kullanırken bir sıkıntı olmuyor, acaba daha nasıl bir undervolt yapabilirim?

Bende aynı kart var 300 watt çekerken 75 derecede çalışıyor stres testinde. Oyunlarda 300 watt tükettiğini görmedim o yüzden maksimum 70-71 gördüm sıcaklık olarak. VRAM de serin 65-70 arası tam yükte. Kasanın hava akışı yeterince iyi mi?

Undervoltlu hali ise 2775 Mhz @890 mV şeklinde. Bu şekliyle oyunlarda 65-66 civarını geçmiyor %100 kullanımdayken.

Arkadaşlar, INNO3D 5070 Ti'a sahibim, genel kartlardan biraz daha sıcak. RDR2'de stok olarak 83-80 dereceler arası gidiyor, 4K Full + Full DLSS kapalı şekilde. Ben de MSI Afterburner ile 0, 790V, 2560MHz +2000 bellek yaptım, 10-15 derece düşürdü sıcaklıkları. RDR2 ve CS2'de herhangi bir sıkıntı yok fakat Cyberpunk ve Call of Duty'de oyun çöküyor, GPU ile alakalı diyor. Stok kullanırken bir sıkıntı olmuyor, acaba daha nasıl bir undervolt yapabilirim?

Sistem stabil değil voltaj artır. Birkaç oyunda bu şekilde hata veriyorsa voltaj yetmiyor demek ki. Stabilite için daha fazla voltaj vermek zorundasın.

Bende aynı kart var 300 watt çekerken 75 derecede çalışıyor stres testinde. Oyunlarda 300 watt tükettiğini görmedim o yüzden maksimum 70-71 gördüm sıcaklık olarak. VRAM de serin 65-70 arası tam yükte. Kasanın hava akışı yeterince iyi mi?

Undervoltlu hali ise 2775 MHz @890 mv şeklinde. Bu şekliyle oyunlarda 65-66 civarını geçmiyor %100 kullanımdayken.

Vallahi kasa fanları kapalıykende açıkkende 1 derece bile oynamıyor hiçbir sıcaklık.

Sistem stabil değil voltaj artır. Birkaç oyunda bu şekilde hata veriyorsa voltaj yetmiyor demek ki. Stabilite için daha fazla voltaj vermek zorundasın.

2800 de bile PC donuyor.

Vallahi kasa fanları kapalıykende açıkkende 1 derece bile oynamıyor hiçbir sıcaklık.

Fabrikasyon ayarlarla da olsa 83 derece normal değil kanka bence. Hani ben 75 görürken sen 77-78 görsen ortam farkı diyeceğim ama arada bu kadar fark olması şaşırttı. Termal macun koymayı mı unuttular karta acaba :D İstersen garantiye gönder bi baksınlar termal donanımına

Undervolt konusunda ise yine aynı MHz girip 0.79V yerine 0.85V vermeyi ve belleğe +2000 yerine +1000 eklemeyi dener misin

.79 çok düşük bir değer kartın performansını da baltalamışsın bir de. 0.880 2820 MHz yap, kart ısınıyorsa fanlar çok yavaş kalmış olabilir. Bendeki Gainward kart en düşük fan hızında 60-63 derece arasında çalışıyor. Bellek hızına dokunmanı pek önermem.

Fabrikasyon ayarlarla da olsa 83 derece normal değil kanka bence. Hani ben 75 görürken sen 77-78 görsen ortam farkı diyeceğim ama arada bu kadar fark olması şaşırttı. Termal macun koymayı mı unuttular karta acaba :D istersen garantiye gönder bir baksınlar termal donanımına.

Undervolt konusunda ise yine aynı MHz girip 0.79v yerine 0.85v vermeyi ve belleğe +2000 yerine +1000 eklemeyi dener misin?

79 çok düşük bir değer kartın performansını da baltalamışsın bir de. 0.880 2820 MHz yap, kart ısınıyorsa fanlar çok yavaş kalmış olabilir. Bendeki Gainward kart en düşük fan hızında 60-63 derece arasında çalışıyor. Bellek hızına dokunmanı pek önermem.

Kasayla alakalı olabilir mi? Aşırı dandik bir kasa ve akvaryum, zoko marka. Direkt fanları kapatıyorum kasanın bana mısın demiyor ne işlemci ne ekran kartı ne de hotsoptta 1 derece bile fark etmiyor. Acaba kasanın fanları mı yetersiz dandik?