anilx 2

Yetkin
Merhaba, yaklaşık 1 senedir INNO3D marka RTX 5070 Ti kullanıyorum, ondan önce MSI marka RTX 3070 kullanıyordum. Normalde RX 9070 XT alacaktım fakat forumda olsun vs. 5X frame gen var dendi, ben de 10k daha koyup RTX 5070 Ti aldım. Almaz olsaydım, 80 derecelere çıkıyor, çok ses çıkarıyordu. En son siyah ekran vermeye başladı, ben de RX 9070 XT'ye geçtim. Maksimum 60 dereceye çıkıyor şimdi. Cyberpunk'ta RT açık, FSR 4 + frame gen ile 250 FPS'lere çıkıyor. DLSS'in farkını pek hissetmedim, FSR 4 zaten cam gibi gösteriyor. Yani zaten 240 Hz monitörüm var, DLSS frame gen'i max 2-3X'de açıyordum. Hiçbir fark görmedim, hatta RDR ve CS2'de FPS bile arttı. RTX 5070 Ti alınacaksa orta segment alınması gerek, en az MSI gibi, Gigabyte gibi bilindik markalar. O markalarda +7-10k arasından başlıyor. Total'de 20k daha vermek gerek, onu vereceğime kaliteli ASUS marka RX 9070 XT aldım.

Merhaba, yaklaşık 1 senedir INNO3D marka RTX 5070 Ti kullanıyorum, ondan önce MSI marka RTX 3070 kullanıyordum. Normalde RX 9070 XT alacaktım fakat forumda olsun vs. 5X frame gen var dendi, ben de 10k daha koyup RTX 5070 Ti aldım. Almaz olsaydım, 80 derecelere çıkıyor, çok ses çıkarıyordu. En son siyah ekran vermeye başladı, ben de RX 9070 XT'ye geçtim. Maksimum 60 dereceye çıkıyor şimdi. Cyberpunk'ta RT açık, FSR 4 + frame gen ile 250 FPS'lere çıkıyor. DLSS'in farkını pek hissetmedim, FSR 4 zaten cam gibi gösteriyor. Yani zaten 240 Hz monitörüm var, DLSS frame Gen'i Max 2-3X'de açıyordum. Hiçbir fark görmedim, hatta RDR ve CS2'de FPS bile arttı. RTX 5070 Ti alınacaksa orta segment alınması gerek, en az MSI gibi, Gigabyte gibi bilindik markalar. O markalarda +7-10k arasından başlıyor. Total'de 20k daha vermek gerek, onu vereceğime kaliteli ASUS marka RX 9070 XT aldım.

Çok iyi yapmışsınız sadece oyun oynanıyorsa 70 Ti almanın hiçbir mantığı yok. Fan boy arkadaşların kurbanı olmuşsunuz.

Çok iyi yapmışsınız sadece oyun oynanıyorsa 70 Ti almanın hiçbir mantığı yok. Fan boy arkadaşların kurbanı olmuşsunuz.
Alakayı çözemedim şahsen, neden hiçbir mantığı yok?

Sadece oyun oynanıyorsa 70 Ti mantıksız ise 70 XT de mantıksız o zaman, düz 9070 alsın.

Buradaki temel sorun NVIDIA değil de INNO3D'den memnuniyetsizlik gibi. FSR 4 zaten eski FSR'lara göre çok daha kaliteli, o yüzden fark hissedilmemesi doğal.

Sadece oyun oynanıyorsa 70 Ti mantıksız ise 70 XT de mantıksız o zaman, düz 9070 alsın.

Buradaki temel sorun NVIDIA değil de INNO3D'den memnuniyetsizlik gibi. FSR 4 zaten eski FSR'lara göre çok daha kaliteli, o yüzden fark hissedilmemesi doğal.

Size burada satırlarca açıklardım ama benim yerime yapan binlerce insan oldu zaten açıp okuyabilirsiniz. Kişisel tercih meselesi bütçesi olan ve tercih etmek isteyen alabilir. Fakat mantık çerçevesi ve yaşadığımız ülke koşullarından bakıldığında mantıklı değil amaç “oyun oynamak” ise. Verdiğiniz örnek çok saçma, fiyat ve sunduğu deneyim açısından mantıksız diyorum ben. Eğer aynı fiyatta olsaydı mantıksız olmazdı. 9070 de aynı şekilde 20 bin lira seviyelerinde olsaydı mantıklı olabilirdi fakat zaten XT ile aynı fiyatta.

Buradaki temel sorun NVIDIA değil de INNO3D'den memnuniyetsizlik gibi. FSR 4 zaten eski FSR'lara göre çok daha kaliteli, o yüzden fark hissedilmemesi

Yorum yok 👀

IMG_8389.webp

IMG_8391.webp

INNO3D yerine MSI için en az 22K daha bütçe çıkmak lazım, değmez. O bütçeleri bırak ben sıfır 9070XT'yi 34K'ye aldım.

Size burada satırlarca açıklardım ama benim yerime yapan binlerce insan oldu zaten açıp okuyabilirsiniz. Kişisel tercih meselesi bütçesi olan ve tercih etmek isteyen alabilir. Fakat mantık çerçevesi ve yaşadığımız ülke koşullarından bakıldığında mantıklı değil amaç “oyun oynamak” ise. Verdiğiniz örnek çok saçma, fiyat ve sunduğu deneyim açısından mantıksız diyorum ben. Eğer aynı fiyatta olsaydı mantıksız olmazdı. 9070 de aynı şekilde 20 bin lira seviyelerinde olsaydı mantıklı olabilirdi fakat zaten XT ile aynı fiyatta.
Verdiğim örnek saçma değil; sizin örneğinizin karşılığı olarak söyledim. Aynı mantıkta düşündüm.

Eğer burada fiyat eleştirisi yapıyorsanız hak veririm, F/P olarak mantıklı bulunmayabilir. Ti serileri, özellikle de XX60 Ti 16 GB serileri fiyat açısından saçmalık.

Siz direkt "oyun için mantıksız" diyorsunuz. Burada fiyat değerlendirmesi yok.

Benzer performansı yaklaşık 20 bin TL daha ucuza 9070 XT de verdiği için olabilir. Sadece oyun için bu sebepten 9070 XT biraz daha mantıklı.
Mesajda fiyat eleştirisi yapılmamış ki, fiyatından ötürü dense bir şey demem, mantıksız bir fiyatı var. Oyun için eleştiriliyor.

Merhaba, yaklaşık 1 senedir INNO3D marka RTX 5070 Ti kullanıyorum, ondan önce MSI marka RTX 3070 kullanıyordum. Normalde RX 9070 XT alacaktım fakat forumda olsun vs. 5X frame gen var dendi, ben de 10k daha koyup RTX 5070 Ti aldım. Almaz olsaydım, 80 derecelere çıkıyor, çok ses çıkarıyordu. En son siyah ekran vermeye başladı, ben de RX 9070 XT'ye geçtim. Maksimum 60 dereceye çıkıyor şimdi. Cyberpunk'ta RT açık, FSR 4 + frame gen ile 250 FPS'lere çıkıyor. DLSS'in farkını pek hissetmedim, FSR 4 zaten cam gibi gösteriyor. Yani zaten 240 Hz monitörüm var, DLSS frame gen'i max 2-3X'de açıyordum. Hiçbir fark görmedim, hatta RDR ve CS2'de FPS bile arttı. RTX 5070 Ti alınacaksa orta segment alınması gerek, en az MSI gibi, Gigabyte gibi bilindik markalar. O markalarda +7-10k arasından başlıyor. Total'de 20k daha vermek gerek, onu vereceğime kaliteli ASUS marka RX 9070 XT aldım.

@ShadowLegion gibi macun değişip yola devam edebilirdin... Internetteki incelemelere çok kanmamak lazım, bu kartlar SFF mantığında, X3 OC olmayan modelinde de VC yok. Soğutma olarak başarılı modeller değil, fan eğrisi düzgün ayarlamak lazım ve UV'siz kullanmak imkansıza yakın bence.

UV dediğim işlem de 5 dakikalık işlem, Astral'in stok hali ile performansını eşliyorsun ama onun kadar serin çalıştıramazsın. Stok PTM geliyor üst segmentte, bu modelde düz macun vardır...