Merhaba,

Ben millete derdimi anlatırım ama onlar anlatmaz. Anlatan var ama az. Dedikoducu bir huyum var mı diye aile büyüklerime sordum; hayır dediler. Çoğu kişiyle görüşürüm ama artık çevremi kısıtlamaya başladım. Bazıları bana hep destek çıktı, hastalıkta sağlıkta peşimden koştu. Tabii bunların hepsiyle ikili ilişkim çok fazla değil.

Derdimi söylediğim kişiler bana kendi dertlerini anlatmıyor. Bu yüzden karşı tarafa güvenim kırılıyor. Tamam, peşimde koştular ama dert konusu gelince neden böyle oluyor? Derdimi paylaşabildiğim bir akranım yok; hepsi benden büyük.

Kimisi de derdini bana anlatıyor. Karşılıklı bir ilişki oluyor ve kendimi daha rahat hissediyorum. Hatta üniversitelerdeki birkaç öğretim üyesiyle tanıştım. Onlar dertlerini bana anlatıyor, ben de anlatıyorum. Ayrıca bana destek oluyorlar. Öğretim üyesiyle böyle bir ilişki başkalarına saçma gelebilir mi bilmiyorum ama bana değerli olduğumu hissettiriyor. Bu arada, konuştuğum öğretim üyeleriyle tanıştığımı birkaç kişiye, abartmadan, söyledim.

İyi Sosyaller.

İnsanlara çok çabuk güvenmeyin, bağlanmayın. İnsanoğlu her şeyi yapabilecek kapasitede insanların hayal gücünü tahmin edemezsin. Sizle karşılıklı konuşup, aklından geçen her şeyi söyleyen asıl dosttur, aklındakileri teker teker süzüp her insana göre farklı filtre kullananlardan da dost olmaz.

İnsanlara çok çabuk güvenmeyin, bağlanmayın. İnsanoğlu her şeyi yapabilecek kapasitede insanların hayal gücünü tahmin edemezsin. Sizle karşılıklı konuşup, aklından geçen her şeyi söyleyen asıl dosttur, aklındakileri teker teker süzüp her insana göre farklı filtre kullananlardan da dost olmaz.
Dediğiniz gibi olanlar var hayatımda. Tam bitiremesem bile azaldı. Peki benim telefonlarımı açmayan kişilere nasıl davranmalıyım?

Peki benim telefonlarımı açmayan kişilere nasıl davranmalıyım?

Çok kapsamlı bir soru. Eğer durduk yere hal hatır sormaya veya canınız sıkıldığında sohbet etmek için arıyorsanız açamayanlar elbet olur sıkıntısı olan, derdi olan veya işi gücü olan vardır illa fakat zor durumdayken böyle rehbere baktığınızda beni bu zor durumdan kurtarsa kurtarsa bu kurtarır diyerek arayıp da cevap alamadığınız insanlardan pek ümitlenmeyin. Hayatınızda 50 sahte insan yerine 2 sağlam insan olsun, asıl hayatın zevkine o zaman varırsınız. Sırf ortama katılmak için benliğinizi kaybetmeyin. Bir ortamda sigara, alkol vb. tüketiliyor siz de az çok çevrem olsun takılayım diye bu insanlara benzemeye çalışırsanız en sonunda arkadaşlarınızı değil kendinizi kaybedersiniz. Sizi siz olduğunuz için seven insanlarla takılın.

Son düzenleyen: Moderatör:
@14742, telefonlarımı açmıyorlar. Neden açmadın diye sorunca aramayı unuttum gibi sözler söylediler.

Gerçekten unutanlar da vardır, sizi geçiştirmeye çalışanlar da vardır. Onu da sizin bilmeniz lazım. İnsanları iyice tanıyıp onlarla ilişki kurmak gerekiyor. Kimin neyi yapma potansiyeli var bilmek gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör: