Physic

Üstün
Makaleler
26
Yer
Bartın, Türkiye
Herkese merhaba, umarım iyisinizdir. Sizce de insan artık hayat amacının dışına çıkmış olabilir mi? İnsan, doğası gereği amacı hayatta kalmak. Belirli içgüdülerimiz bize bunu sağlıyor. Ancak son zamanlarda özellikle sanayi devrimlerinden sonra insan, artık hayat amacının dışına çıkmış durumda. Hem kendi türüne zulüm eden, hem de bir hiçlik uğruna savaşlar yapar oldu. Bazen oturup, "benim hayat amacım ne?" diye kendime soruyorum. Lakin bir cevap bulamıyorum. Çünkü yaşadığımız yüzyılda yaşamanın pek bir amacı kalmadı. Bu kapitalizm dünyasında hep üsttekiler için kendini feda edeceksin ya da bir şeyler başarmaya uğraşacaksın. Eninde sonunda yine o toprağa gireceksin. Eskiden olsa insanoğlu'nun bunları düşünmeye bile vakti olacağını düşünmüyorum. Yazdıklarıma katılırsınız veya katılmayabilirsiniz. Sizlerle de tartışmak isterim.

İnsan, doğası gereği amacı hayatta kalmak. Belirli içgüdülerimiz bize bunu sağlıyor. Ancak son zamanlarda özellikle sanayi devrimlerinden sonra insan, artık hayat amacının dışına çıkmış durumda. Hem kendi türüne zulüm eden, hem de bir hiçlik uğruna savaşlar yapar oldu.

Ben Türkiye gibi ülkelerdeki insanların hala amaçlarının hayatta kalmak olduğunu düşünüyorum. Türkiye'deki çoğu insanın sorgulayacak, düşünecek vakti yok. Herkes yaşamak, karnını doyurmak için çabalıyor. Ama gelişmiş ülkelerde durum öyle değil, adamlar can sıkıntısından kendine saçma sapan dertler ediniyor, her türlü imkanları var ama kullanamıyorlar. Dediğin durum onlar için geçerli. Ben böyle düşünüyorum.

Hayatta kalma amacı değişmedi, kendimizi doğadan soyutladığımız için kendi içimizde savaşıyoruz yani adı değişti. Gücün tanımı, başarının tanımı farklılaştı. Ancak hala ihtiyaçlarımız söz konusu ve her gün yeni sorunlar çıkıyor. Çok fazla insanın yarattığı kaynak sıkıntısı, gün geçtikçe artan enerji ihtiyacı, dünya genelindeki su sıkıntısı gibi birçok şey sayılabilir bence.

Ben Türkiye gibi ülkelerdeki insanların hala amaçlarının hayatta kalmak olduğunu düşünüyorum. Türkiye'deki çoğu insanın sorgulayacak, düşünecek vakti yok. Herkes yaşamak, karnını doyurmak için çabalıyor. Ama gelişmiş ülkelerde durum öyle değil, adamlar can sıkıntısından kendine saçma sapan dertler ediniyor, her türlü imkanları var ama kullanamıyorlar. Dediğin durum onlar için geçerli. Ben böyle düşünüyorum.

Yine o üstteki kişiler için hayatını harcıyorsun. Günün sonunda sana sadece belirli bir miktar para veriliyor. Bu bir hayat amacı olamaz. Evrenin zaten genel olarak bir amacı yok. Amacı varsa ne için? Her gün onbinlerce insan vefat ediyor ve yerine yenileri geliyor. İnsanın kendisi ve ailesi dışında hiçbir değerinin olmadığı anlamına geliyor (Elon Musk gibi biri değilsen) bu. Eskiden insanlar soylarını devam ettirmek için avlanırdı ve hayat amacımız aşağı yukarı belliydi.

Hayatta kalma kısmını geçeli çok oldu. Bizleri hayvandan ayıran farklarımız var. Hayatın tadını çıkarmak o artık. Benim için güzel yemekler, iyi içkiler, sanat , arkadaşlar, kadınlar, çeşitli zevkler, hobiler ve dünyayı gezmek görmek demek bence. Ha üçüncü dünya ülkeleri ve insanları hala sefalet içinde hayatta kalmaya çalışıyor ama biz birincil ülkeleri baz alalım.

Babamı gururlandırmak ilk görevim. Diğer kariyer alanları ikinci sırada geliyor.

Benim de öyle hocam. Once ailemi gururlandırmak ve annemin, babamın refahını sağlamak. Dünya artık bir zevk ve keyif ortamına döndü. Zengin, her zaman zengin ve hayatı dibine kadar yaşar. Fakir ise her zaman onlar için çalışmak zorundadır ve hayatını zehir eder.

Artik oncelikli amacimiz bizim gibi dusunen turler aramak. Cunku her ne kadar kendi icimizde farkli oldugumuzu soylesek de sonuç olarak her yeni dogan çocuk bize benziyor, bizim gibi dusunup bizim gibi yasiyor. Yapay zekanin simdiki kullanim amacı da yalniz olmadigimizi hissetmek denebilir. Sanki bizim gibi dusunebilen bir varlik oldugunu saniyoruz.

Hiç bir insanın amacı yok (kendi görüşüm) günün sonunda öldüğün zaman seni ne milyon doların ne kuru ekmeğin kurtaracak, tabii ki zengin olmak senin yararına olur yaşadığın süre boyunca. Asıl problem bizim gibi işçi sınıfı insanların yaşam amacı değil, bizi yöneten üst sınıfların yaşam amacı çünkü biz onların istediğine göre hareket eder, onların istediğine göre kalkar, işe gider, okula gider, yemek yer, uyuruz her ne kadar farketmezsenizde hepimiz birer kuklayız din olsun ideoloji olsun bunların hepsi bizi yöneten şahıslar tarafından oluşturuldu, son zamanlarda dünyada kaos artmakta peki neden? çünkü onların istediği şey tam olarak bu.

Dünya üzerinde yaşamış, veya yaşayan her toplumun amacı hayatta kalmak oldu! fakat bu günümüzde ortalama yaşam süresi 75 yıl
olarak karşımızda duruyor. ülkemizde genel olarak bilinç seviyesi vasat , yada bir kesim her şeyin farkında ama bu problemleri çözmüyor bir emekli olduğunuzu düşünün aldığınız maaş 10 bin tl yani geçinemezsin haliyle çalışmaya devam etmek zorundasın birde son olarak şunu söyleyeyim insan dünyaya tutsak bir canlıdır istesende bu kavanozun dışına çıkamıyorsun..